DIY, Interieur inspiratie

11x dekenhutjes

25 februari 2016
Dekenhutjes

Op dit moment is er natuurlijk niets actuelers dan de aanslagen van Isis en de vluchtelingen die naar Europa zijn gekomen. Deze gebeurtenissen hebben ons weer even wakker geschud voor wat er in de wereld allemaal gebeurd. We voelen ons niet altijd meer veilig. Ze doen er dan ook alles aan om ons dit gevoel terug te geven. Dit brengt mij een klein beetje terug naar mijn kindertijd. Mijn ouders zorgde er ook voor dat wij ons veilig konden voelen. Eén van de onderdelen waarbij wij ons veilig voelden is als we een dekenhut maakte. Mijn zusje en ik konden dit plan echt overal uitvoeren!

Denk aan plekken zoals in de auto op weg naar de vakantiebestemming, onder de eettafel waarbij de tafel als framewerk diende, op de slaapkamer hangend over de ventilator aan het plafond en nog talloze plekken meer. Ook zie ik het nu bij mijn neefjes en nichtje. Het is een activiteit die zorgt voor voldoening en een geborgen gevoel. Wij kennen dit gevoel nog steeds. Denk er maar eens aan als je op een verjaardag zit, bij de zithoek, met een aangeschoven stoel van de eethoek. Je zit een stuk comfortabeler op een stoel met armleuningen dan een stoel zonder armleuningen.

Eigendom
Daarnaast kon ik ook iets ‘mijn eigendom’ maken. Kinderen kunnen op een bepaalde leeftijd zich van alles toeëigenen. En als zij zich dan afsluiten voor de rest van de omgeving is het voor het gevoel ook ‘hun domein’.

Trendy
Ik zou zeggen, laat die kids lekker hun gang gaan, want stiekem vinden wij volwassenen het ook erg leuk als wij uitgenodigd worden in hun dekenhut. Samen een kopje thee drinken of een kussengevecht houden! Afgesloten van de omgeving voelen wij ons hier ook op ons gemak. Echter is het wel fijn om dan ook in een dekenhut te zijn dat voldoet aan een formaat dat ook voor grote mensen is. Maar laat ik nu een verrassing hebben! Het is helemaal hip om met de kids mee te doen en dit in huis toe te passen.

Heb jij een leuk plekje in huis voor deze trend? Stel je kinderen eens voor om er samen eentje te bouwen. Papa is voor de boomhut, maar is mama dan in dit geval de gene die de dekenhut mee op bouwt?

Dekenhutjes

Bron: decor8blog.com

Dekenhutjes

Bron: decofairy.wordpress.com

Dekenhutjes

Bron: decor8blog.com

Dekenhutjes

Bron: freepeople.com

Dekenhutjes

Bron: beautifullynutty.com

Dekenhutjes

Bron: huffingtonpost.com

Dekenhutjes

Bron: rhbabyandchild.com

Dekenhutjes

Bron: Ispydiy.com

Dekenhutjes

Bron: brit.co

Dekenhutjes

Bron: bloglovin.com

(Visited 744 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie