Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

It’s the most wonderful time; 5 kersttrends die de boom in kunnen

4 november 2019

Het is alweer bijna december en daarmee al bijna kerst! Oké, back to earth, het is pas net november en de vakjes van de adventskalender zijn nog ongeschonden, maar toch! De winter staat voor de deur, het wordt steeds kouder, vroeger donker, de kaarsjes gaan weer aan, de dekens liggen weer op de bank en in de winkels komen de kerstspullen ook weer tevoorschijn. Als kerstfanaat ben ik er alweer helemaal klaar voor! En nee, mijn kerstboom staat er nog (net) niet, maar alles ligt al wel in de aanslag. Met deze vijf kersttrends ben je klaar voor ‘the most wonderful time of the year’.

Cosy Christmas
Met de eerste trend gaan we terug naar het warme, ‘cosy’ kerstgevoel. Met rood, groen en goud; de traditionele kerstkleuren. Trek de rode ballen, geruite exemplaren, gouden glimballen, de strikken en de piek maar weer uit te kast en gooi die boom maar lekker vol! Om het minder traditioneel en een tikkeltje Scandinavisch te maken kun je het geheel opfrissen met mooie witte of lichte, houten hangers. Hou je ook vooral niet in met de verlichting; zorg ervoor dat de boom het stralende middelpunt van het huis wordt. Een trend voor jong en oud!

Velvet it is
De tweede kersttrend is er een waar we niet omheen kunnen: Velvet! Deze trend is een mooie luxueuze stijl vol warme kleuren. We zien hem overal in het interieur terug, dus waarom niet in de boom?! Je zult zien dat deze stijl veel gecombineerd gaat worden met bloemen en glitters. De kleuren in deze stijl zijn veelal rood, paars en goud maar ook een kleine knipoog naar de dierenprints, zoals die van de immens populaire panter. Een echte 2019 boom, waarbij alle trends van dit moment zijn terug te zien. Ook hier geldt: niets is te gek! Hang je boom lekker vol en zorg voor een lichtsnoer in een warme kleur.

‘Ice Ice Baby’!
Trend nummer drie is een koude, winterse, maar vooral ook rustige trend. Een trend waarbij de Noordpool in het (noorder)licht staat; veel wit, sneeuw en blauw is wat opvalt. Mocht je het wat warmer willen maken dan is deze trend goed te combineren met robuust hout, (nep)dierenvellen en kurk. Wil je het wat chiquer houden? Strooi dan her en der wat glitters, maak gebruik van parelmoer of een tikkeltje goud.

Golden Glow
Naast de warme en luxueuze kleuren van trend twee is trend vier ook een hele luxe. Hier speelt goud namelijk de hoofdrol! Niet het ‘kitschie’ goud, maar het luxeuze goud! Gecombineerd met okergeel en oranje weet je niet wat je ziet! Maar ook met een natuurlijk materiaal zoals hout en wol creëer je een heel warm sfeertje. Denk aan grote bessentakken of ingedroogde berenklauwen in mooie potten. Hier en daar een mooie gouden kersthanger en dan is het helemaal af.

Fantasyworld
Kersttrend nummer vijf is er eentje voor mensen die ‘out of the box‘ durven gaan; regenbogen, unicorns, glitters en vooral héél veel roze. Een ietwat meisjesachtige, maar ook een hele zachte trend die goed te combineren is met andere pasteltinten. Om het wat ingetogener te maken, kun je kiezen voor veel wit, glitter en parelmoer, met slechts wat hints van het kauwgombal roze. Als je moet compenseren met de man des huizes kun je deze stijl wat stoerder maken met grijze tonen en/of hout.

Mijn eerste kerst
Dit jaar ga ik voor het eerst mijn eigen kerstboom zetten! Vorig jaar waren we helaas pas na kerst klaar met de verbouwing van ons huis, maar ik ben uiteraard al sindsdien bezig met het verzamelen van ballen en hangers. Ik kijk er daarom naar uit om dit jaar letterlijk alles uit de kast te halen en de hele boel te decoreren met de bovengenoemde trends in mijn achterhoofd. Als ik mijn ‘kerststijl’ zou moeten omschrijven dan zou dat een mix zijn van luxueus en stoer; veel goud gecombineerd met zwart, wit en een tikkeltje zilver. Ik ben van mening; met kerst mag het allemaal wel een beetje kitsch!

Het aftellen is begonnen, en onder het mom van ‘beter te vroeg dan nooit’; alvast de allerbeste kerstwensen en een goede gezondheid voor jullie allemaal! Kun je nog wel wat tips gebruiken? Ons winterevent op 21 november staat bol van de (kerst)inspiratie om jouw interieur helemaal winterklaar te maken. Hoop je dan te zien! Wat hang jij dit jaar in de boom?

Liefs,
Femke

(Visited 222 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie