Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

A Splash of Colour

1 februari 2019

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op en de donkerste dagen zijn voorbij, tijd voor een frisse wind in het interieur. Met dit thema ‘A Splash of Colour’ gaan we d.m.v. kleur een open en helder gevoel creëren in het interieur. Ook benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Kleur

Het thema van deze maand ‘A Splash of Colour’ draait niet zozeer om een specifieke stijl maar meer om kleur. Kleur heeft een positief effect op onze gemoedstoestand wat ervoor zorgt dat we weer lekkerder in ons vel zitten. Tijdens deze koude dagen is het af en toe wel lekker om tegen wat kleur aan te kijken i.p.v. je terug te trekken in een donkere ruimte.

A splash of colourBron: http://www.lisannevandeklift.nl/

Sfeerbeeld

Zoals zichtbaar op het sfeerbeeld vooraan de blog, draait het bij dit thema niet om schreeuwende en felle kleuren. We zitten immers nog in de winter dus is het beter om de ruimte rustig en warm op je over te laten komen. Maak dan ook vooral een combinatie van zachte tinten op grote vlakken (muren, vloerkleden en meubels) en felle kleuren op kleine vlakken (accessoires en kussens).

A splash of colourBron: https://roomed.nl/lesje-verven-met-de-kleurencirkel/

TIP: een combinatie van zachte en felle tinten kunnen heel goed bij elkaar zolang je maar zorgt dat deze in dezelfde kleurstijl of in contrast met elkaar liggen.

A splash of colourBron: https://www.instagram.com/

Materialen

Bij zachte kleuren die warmte moeten uitstralen denk ik automatisch aan de volgende materialen:

  • Wol
  • Velvet
  • Dons
  • Linnen
  • Katoen
A splash of colourBron: https://www.fonq.nl/inspiratie

Bovengenoemde materialen mag je gerust combineren in je interieur zolang je er maar voor kiest niet elk materiaal in een gekleurde tint te pakken. De kracht ligt hem juist bij het maken van contrast tussen lichte en/of vlakke kleuren met felle of zachte kleuren.

A splash of colour

Bij van Donzel hebben we veel leuke accessoires die goed te combineren zijn met rustige tinten. Kijk bijvoorbeeld eens op onze afdeling van COCO MAISON.

Meubels

Bij dit thema denk ik ook aan meubels die heel comfortabel zitten. Dit past niet alleen goed bij het thema met zachte kleuren maar ook bij het seizoen. Voorlopig zitten we nog wel binnen en daarom brengen we heel wat uurtjes aan de eetkamertafel en op de bank in de woonkamer door. Een comfortabele zit is gewenst wanneer je zo lang op een plek spendeert.

A splash of colourBron: https://homedeco.nl/blog

Deze leuke stoeltjes van XOOON passen helemaal in de stijl. Ze zitten comfortabel, hebben een zachte stof en door verschillende warme kleuren met elkaar te combineren creëer je toch een spannend geheel.

A splash of colour

Wil je jouw huis kleurrijker maken? De interieur stylisten van Het Stijllab bij Van Donzel helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 71 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie