Interieur inspiratie

Afrikaans interieur

24 november 2018

Helemaal passend in het thema van deze maand ‘down to earth’ presenteer ik een blog over Afrikaans interieur.

Afrikaans interieur

Het thema van deze maand richt zich op warme sferen en donkere kleuren. De Afrikaanse stijl sluit hier perfect op aan. Etnische prints en aardetinten wisselen elkaar af tot een harmonieus geheel. Houd jij van een spannend interieur met veel warmte, gekke vormen en veel kleur? Dan past de Afrikaanse stijl helemaal bij jou.

Hieronder geef ik je een aantal tips en tricks om je interieur een Afrikaans tintje te geven.

Bron: https://www.royaldesignstudio.com/

Materialen

Bij een Afrikaans interieur passen veel verschillende soorten materialen. De materialen kunnen gecombineerd en gemixt worden tot een gewenst resultaat, ben dus vooral niet voorzichtig. Bij Afrikaanse materialen kun je aan het volgende denken:

  • Steen
  • Klei
  • Linnen
  • Riet
  • Hout
  • Goud
  • Koper

Bron: https://www.pinterest.fr/

Stijlen combineren

Je kunt in allerlei verschillende soorten interieurs een Afrikaans accent toevoegen. Zo kun je een modern interieur aankleden met Afrikaanse accessoires. Door een lichte basis te combineren met Afrikaanse stoffen en materialen creëer je toch een modern interieur.

Bron: https://www.goossenswonen.nl/

In een warm interieur kun je er ook voor kiezen om Afrikaanse meubels toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan meubels met donker hout of riet. Deze kunnen goed gecombineerd worden met eiken of notenhout wat zorgt voor een warm geheel.

Bron: https://www.vtwonen.nl/

Heb je een stoer interieur? Kies dan voor een toevoeging van Afrikaanse prints en kleuren. De prints kun je toevoegen d.m.v. leuke kussens of plaids. Om toch het stoere uiterlijk te geven kun je ervoor kiezen om warme en donkere Afrikaanse tinten toe te voegen.

Bron: https://i.pinimg.com/

Afrikaanse invloeden

In een echt Afrikaans interieur mogen ook dieren niet ontbreken. Kies voor een dierenkop, schilderij of print om het dierlijke in je interieur naar boven te halen.

Bron: https://man-man.nl/

TIP: Wist je dat wij bij van Donzel ontzettend leuk behang verkopen met een dierenhuid look? Dit diervriendelijke behang is van Elitis en geeft je interieur een warm en behaaglijk gevoel.

Bron: https://i.pinimg.com/

Bron: https://i.pinimg.com/

Daarnaast kunnen maskers en beelden absoluut niet ontbreken in een Afrikaans interieur. Maskers en beelden zijn ongetwijfeld de bekendste Afrikaanse accessoires voor in je huis. Zonder dit element zal je Afrikaanse interieur niet compleet zijn.

Kleurrijk Afrikaans interieur

Bron: http://www.woontrendz.nl/

Afrikaanse accessoires

Bron: http://hetmoonhuis.blogspot.com

Een andere leuke accessoire is toch wel het rieten Afrikaanse bord. Kies een paar borden met verschillende kleuren en patronen en hang ze speels op een lege wand.

Afrikaans interieur

Bron: https://homedeco.nl/

TIP: Dek je tafel in Afrikaanse stijl! Een leuke toevoeging in je interieur is het houten en porseleinen kleurrijke servies van HK living.

Hk living servies

Bron: https://hkliving.nl

Wil je jouw interieur ook een Afrikaans tintje geven? De interieurstylisten van het Stijllab bij van Donzel helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 246 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie