Buitenleven

Beach style chillout

4 augustus 2016
Beach style chillout

Dat wispelturige hollandse weer begint ons wel eens te vervelen. De ene dag is het heel warm en benauwd en dan worden we getrakteerd op een heerlijke regen- en/of onweersbui. En over beide vormen kunnen wij nederlanders klagen. Nu vinden wij het weer toch minder storend als we in een gezellige ruimte kunnen zitten en tot ontspannen toekomen. Dan kun je denken aan horeca, maar wat is er nu meer ontspannen dan in je eigen achtertuin, met een sangria ter verfrissing, in het zonnetje te zitten? Of juist met een regenbui onder je overkapping in een zomerse setting en de haard aan? Ik denk dat het sfeertje van het strand het verschil maakt!

Wat houdt dat ‘beach’- sfeertje precies in?
Als ik het heb over beach style denk ik aan het volgende: Zand tussen je tenen, lounge muziek op de achtergrond, lekker windje door je haren, verfrissend drankje met ijsklontjes en de lucht van warme kolen die zowel je neus als hongergevoel stimuleren. Niet alles is haalbare kaart in de achtertuin. Die wind is moeilijk te creëren, behalve wanneer je een ventilator naast je stoel plaatst. Toch zijn er meerdere manieren om te zorgen voor een goede ambiance.

Beach style chillout

Bron: showhome-nl

Beach style chillout

Bron: bloglovin.com

Beach style chillout

Bron: imgrum.net

Beach style chillout

Bron: kearbrooklyn.com

Beach style chillout

Bron: stilinspiration.com


Benodigdheden:

Men neme een onwijs lekkere lounge zit, waarbij je het gevoel hebt er de komende uren niet meer vanaf te hoeven komen. Voeg daar leuke sierkussens en plaids aan toe om het genot te verhogen. Kies een goede plaats in de tuin waar een prettige lichtval is. Dit kan een overkapping zijn of een lekkere schaduwplek in de hoek van de tuin. Belangrijk is hierbij dat de zon toch een beetje gedempt wordt door natuurlijke toevoegingen. Denk hierbij aan bomen/planten, een goed windscherm of bamboematten. Voor de avond is het nog sfeerverhogend om te zorgen voor verlichting. Rieten lampenkappen zouden mooi staan onder een overkapping. Lampionnen en lichtslingers hebben ook een gezellig effect. Daarnaast mag kaarslicht niet ontbreken natuurlijk! Waxinehouders of grotere lantaarns en windlichten. Dit alles op een ondergrond van vlonders voor de stabiliteit of wellicht zelfs gewoon zand. Mocht het dan regenen heb je ook al rekening gehouden met de afwatering.

Finishing touch.
Het ultieme zit hem in de details. De aankleding mag natuurlijk niet ontbreken! Stoere dierenkoppen of een groot karpet dat je voor buiten kunt gebruiken kunnen al verschil maken. Mocht je iets meer van de stoere details houden en iets minder van de romantische sfeer, kun je zelfs denken aan vissersnetten, golfplaten en andere producten die aanspoelen uit de zee. Prachtig om als wandbekleding te gebruiken!

Om nog even terug te komen op het hollandse weer. Waarom zou je niet buiten in de tuin gaan zitten als het regent? Het is niet altijd te koud hoor! Zeker niet als je bij bovenstaand genoemd plaatje een mooie haard, schapenvachtjes en een wollig kleed bedenkt.

Beach style chillout

Bron: anordinarywoman.net, geweldiggewei.nl

Beach style chillout

Bron: beachcomber26.blogspot.com

Beach style chillout

Bron: smartpeople.com, wikdesign.blogspot.sk

Beach style chillout

Bron: vuurkorfwinkel.nl

Beach style chillout

Bron: wunderweib.
de

(Visited 1.474 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie