Interieur inspiratie, Interieurtrends

Behangtrendzzzz

22 november 2016
Behangtrends

Je zou het bijna niet geloven maar wij zijn al bezig met de collectie van aankomend jaar. En daarbij horen natuurlijk ook de allernieuwste woontrends bij. Daarvan zet ik er eentje in de spotlight. Namelijk….. behang! Met een klein stukje behang kun je al een wereld van verschil maken in je interieur. breng je huis tot leven met een frisse wind, letterlijk! Want dat is een van de nieuwste behangtrend aankomend jaar: Gezichtsbedrog.
Dus ik zeg; kom maar op met die eindeloos uitgestrekte weilanden!

Gezichtsbedrog
Zie jij wat ik zie? Niet alles is wat het lijkt en bij Eijffinger noemen ze dat trompe l’oeil effect Wallpower. deze nieuwe behangtrend heeft de eigenschap om je interieur een totaal andere look te geven maar ook bevind je je in een andere wereld, zou je kunnen zeggen. Je kan er je eigen draai aan geven door te kiezen voor een verweerde muur. Oud meets Nieuw. Bij deze natuurlijke behangen draait het om bijzondere texturen, van berkenbast tot ruig beton en grof linnen tot geoxideerd metaal. Daarmee geef je de muur een robuuste uitstraling die goed past binnen een industrieel interieur. Puur natuur zou ik zeggen.

Behangtrends

Bron: Eijffinger

 

Geonatuurlijk
Grafisch en geometrisch tegenover natuurlijk en organisch, dat zijn de kernwoorden van deze stijl. Heb jij een interieur met botanische accenten of invloeden? Dan past dit behang perfect bij jouw! Dit is namelijk de basis:  met groene planten, vetplantjes, antieke prenten, invloeden uit het oosten of hout met een vleugje vintage. Het patroon geeft veel rust doordat er symmetrie is. De kleuren zijn ons bekend en geven de uitstraling van natuur wat zo vertrouwd voelt. Als je het kleurenpalet  ziet kun je goed zien dat het is geïnspireerd op het buitenleven. Met tinten als wolkenwit, de waas kleuren van een ondergaande zon, zeegroen en mistig grijs/blauw. Veel pasteltinten voor zowel een landelijk/stoer interieur als een romantisch interieur. Durf jij ze te combineren in een ruimte?
Behangtrends

Bron: Eijffinger


Blauw, Blauwer, Blauwst.
Een van de meest veelzijdige stukje kleur…..blauw! DE kleur zou ik bijna durven zeggen! En die bijna overal wordt toegepast op dit moment. De kleur blauw geeft rust en reinheid, en (heel erg belangrijk) veel inspiratie. Blauw kun je in zoveel interieurs toepassen en past zowel bij de zomer als bij de winter. In de zomer pakken we de pastel tinten en helder blauw, en in de winter kiezen we voor het kobalt blauw wat een luxe uitstraling heeft en warmte creëert in je winters huis. Deze kleur vertegenwoordigt zo veel verschillende stijlen dat je in bijna elke Eijffinger collectie een blauwtint kunt vinden. Hier vast een paar voorbeelden:

behangtrends

Bron: Eijffinger

 

Funky vibes
Ik wil je even voorstellen…..We hebben de rivaal van de seventies ontmoet!  Het was het tijdperk waarin behang hip(pie) was in het interieur. Met de ronde vormen in combinatie met wat diepere kleuren van de Urban Funky collectie krijgt jouw huis gemakkelijk een seventies look. Maar met de donkere accenten, een lichte twist naar het chique. Dit luxe behang is toch even wat anders, want door de zijdedruk heeft de wandbekleding het uiterlijk van natuurlijke zijde, terwijl ecotexture diepte geeft en een oppervlaktestructuur creëert.

Behangtrends

Bron: Eijffinger

 

Beestachtig wonen (Into The Wild)
Haal Afrika in je huis. Een kamer waarin je de energie voelt stromen. De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt daarbij steeds belangrijker. Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter! De natuur kunnen we niet wegdenken in ons leven, sterker nog…. we kunnen niet zonder! Dus koesteren we materialen als hout, glas, wol, leer en steen. We verbeteren het binnenklimaat met kamerbomen, planten en cactussen en worden kunstzinnig met de trendkleur groen. Dus kom maar op met dat panterprint behang, die langharige sierkussens en kasten en bijzettafels in robuust hout. Hang wilde lianen in de slaapkamer van je zoontje en maak er een echte safari-tour beleving van. Beestachtig mooi is de nieuwe behangtrend voor aankomend seizoen!

Beganhtrends

Bron: Elitis

Behangtrends

Bron: Elitis

 

Wat wordt jouw accent met het behang? En wat inspireerde je? Laat het mij weten… ik ben nieuwsgierig.
Nou als dit geen leuke behangtrends zijn dan….. plak mij maar achter het behang 🙂

(Visited 1.252 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie