Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Binnenkijken bij familie van der Steen

26 augustus 2019

De familie van der Steen had een mooie uitdaging voor onze styliste. Nadat zij hun prachtige huis hebben gebouwd, begon de zoektocht naar het interieur dat hierbij past. De uitdaging was om tussen de vernieuwingen door ook huidige herinneringen, meubels en accessoires een plek te geven. Altijd al willen binnenkijken bij een klant? 👀 Lees dan snel verder 👇

In dit moderne, stijlvolle huis heeft een architect zijn creativiteit al de vrije loop kunnen laten. En dat is te zien! Wat meteen opvalt is de ruimtelijkheid door de hoge nok en de gigantische lichtinval door de grote ramen en lichtstraat. Je merkt daarnaast dat comfort een belangrijke waarde is; de benedenverdieping is van alle gemakken voorzien. Je zou bijna zeggen dat de bovenverdieping alleen gebruikt wordt tijdens logeerfeestjes met de kleinkinderen 🙂 Deze mensen willen in dit huis oud worden en het was aan Nanda om die woonwens te vervullen en dit interieur van een ‘woongelofelijke touch‘ te voorzien.

Oud en nieuw combineren
Het stel stond open voor vernieuwing, maar had door de jaren heen al aardig wat herinneringen verzameld. Het was een interessante uitdaging om elementen met emotionele waarde te combineren met nieuwe items. Zo is een oude kruik met bijbehorende schaal bewaard gebleven en dient deze ook in het nieuwe interieur als accessoire. Daarnaast is de lamp boven de eettafel bewaard gebleven. Het belangrijkste vertrekpunt is altijd om een persoonlijk interieur te creëren!

Voor de meubels kozen we een moderne uitstraling. De klant had waardering voor kwalitatief goede spullen; de combinatie van ‘modern’ en ‘comfort’ zie je daarom in elk onderdeel van het interieur terug. Zo zijn de bank en fauteuils van het merk House Of Dutchz, dat bekend staat om haar hoogwaardige kwaliteit stoffen en mooie details. De open kast in de eetkamer is gebaseerd op het model ‘Vermeer’ van hetzelfde merk, maar is in deze inrichting op maat gemaakt. Perfect fit!

1+1=3
Wie denkt dat het woord ‘comfortabel’ gelijk staat aan ‘degelijk’ of ‘veilig’, heeft het mis! Deze mensen weten wat ze mooi vinden en durven te experimenteren met contrasten, gedurfde items en kleur. De cognac-kleurige bank, de gele fauteuils, gekleurde eetkamerstoelen en accessoires zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd door onze Nanda. Het stel vertrouwde op de expertise (en vriendelijke glimlach :)) van de styliste, waardoor het vanaf de adviesfase tot de ‘afstyling’ een prettige samenwerking is geweest. “Jij hebt hetzelfde als Ties (Van Donzel, tweede generatie) destijds: je hoefde maar te glimlachen en we waren overtuigd.” Het interieur heeft klasse en pit, maar zonder de voornaamste doelen (modern, comfortabel en eigenheid) uit het oog te verliezen.

Heb jij wel eens met een styliste gewerkt om je woonwens werkelijkheid te maken? En welk aspect uit deze inrichting vind jij het meest interessant? Laat het weten in de comments!

(Visited 339 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie