Interieur inspiratie

Black is beautiful, of toch niet?

24 oktober 2018
Televisie in het interieur

“De TV mag gezien worden”. “Echt niet, ik vind het een lelijk zwart ding”. Herkenbaar? Ik hoor dit vaak tijdens een interieuradvies. Maar ook voor mezelf is dit heel herkenbaar. Zou ik het liefst de televisie zo onopvallend mogelijk in onze huiskamer willen plaatsen, van manlief mag deze op een prominente plek in de woonkamer. Thuis hebben we een mooi compromis gevonden waarin we ons beiden konden vinden.

Bij het zien van een televisie begint het bij mij altijd meteen te kriebelen. Misschien komt dat ook omdat ik niet zo’n televisiemens ben, maar ik weet natuurlijk (uit eigen ervaring) dat anderen wel helemaal verknocht kunnen zijn aan dit item. Gelukkig zijn de televisies tegenwoordig mooi plat zodat je er al meer mogelijkheden mee hebt, maar ze worden wel steeds groter qua afmetingen. En ik moet toegeven dat dat natuurlijk een mooi beeld geeft maar ik wil graag dat het plaatje qua interieur klopt.

Heb je een haard dan kan de televisie er op diverse manieren bij geplaatst worden. Je kunt de schouw breder maken en aan de ene kant de haard erin zetten en aan de andere kant de televisie. Je kunt de schouw plaatsen op een verhoging waaronder je eventueel nog kastruimte kunt creëren. Of je kunt de televisie plaatsen in dezelfde schouw boven de haard. Maar niet iedereen vindt dit prettig kijken. De televisie staat dan vaak iets hoger of men vindt het niet prettig om televisie te kijken als de haard brandt.

Bron: kove.be

Bron: Pinterest

Door het vlak achter de televisie donker te maken en de schouw in een andere tint te schilderen of wit te laten gaat alle aandacht uit naar de schouw in plaats van de televisie. Deze laatste valt – ondanks de grootte – nu een stuk minder op.

Denk je nu “dat grote donkere vlak is veel te veel” dan kun je er ook voor kiezen om maar een gedeelte van de muur te verven. Of breng juist een accent achter de televisie aan. Natuurlijk valt de televisie dan op maar door de achterwand wordt het veel meer één geheel.

Bron: i.pinimg.com

Bron: lovelivelaughandblog.blogspot.com

Wat ook ontzettend leuk is om er panelen voor te maken die je dicht kunt schuiven zodra de televisie uit staat. De panelen kun je in een mooie kleur verven, voorzien van een leuk behang of voorzien van mooie foto’s zodat er een mooie collage ontstaat.

Bron: showhome.nl

Bron: mymanicuredlife.com

Ook de fabrikanten beseffen steeds meer dat de televisies meer opvallen en dat niet iedereen daar gecharmeerd van is. Daarom is er een hele mooie optie gekomen waarbij de televisie gebruikt kan worden als schilderij waarvan je zelf het beeld kunt kiezen wat bij jouw interieur past. Staat de tv niet aan dan past deze letterlijk in het gehele plaatje. Je hebt zelfs keuze uit de omlijsting.

                                                                                                                                                                    Bron: stijlidee.nl

Bron: homeyohmy.com

Maar als jij – net als ik – nog niet toe bent aan een nieuwe televisie dan is dit laatste – hoe mooi het ook is – nu nog geen optie.

Wat tegenwoordig ook steeds meer speelt is het combineren van ruimtes. Zeker in een gezin met kinderen krijg ik vaker de vraag een ontwerp te maken waarbij een ruimte gebruikt kan worden voor diverse mogelijkheden. Ook de televisie komt daarbij aan bod. Want hoe maak je dan voor alle partijen het beste gebruik van de televisie: hang je in beide ruimtes een aparte televisie, kies je er bewust voor om in de ene ruimte geen televisie te plaatsen of kun je juist alles zo combineren dat iedereen er gebruik van kan maken.

Natuurlijk kun je ook met een steun werken waarbij je de televisie zowel links als rechts kunt laten draaien maar dan kun je maar in één ruimte gebruik maken van de televisie. Dé oplossing dan is om de televisie twee verschillende kanten op te laten draaien zodat vanuit beide ruimtes hiervan gebruik gemaakt kan worden.

Bron: i.pinimg.com

Je kunt aan de ene kant lekker genieten van een mooi boek, gezellig tafelen of borrelen met vrienden terwijl aan de andere kant je partner kan genieten van zijn voetbalwedstrijd, een mooie film of de kinderen hun favoriete programma kunnen volgen. Zo zie je dat er veel verschillende oplossingen mogelijk zijn waar beide partijen zich in zouden kunnen vinden. Bedenk wat voor jullie interieur de beste oplossing zal zijn en zorg dat je beide happy bent met de gekozen oplossing.

(Visited 149 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie