Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Dat zit lekker!

6 maart 2019
Dat zit lekker

Fauteuils! Een bijproduct dat toch belangrijk is in het interieur. In deze blog vertel ik wat de voordelen van een fauteuil zijn en wat voor dessins er zijn.

Voordelen

Een fauteuil is een onderschat onderdeel uit het interieur. Het kan veel voordelen bieden voor het interieur. Zo kan een fauteuil ervoor zorgen dat een woonkamer meer samenhang krijgt. Zet een fauteuil bij je hoekbank, plaats een groot kleed onder de bank en je hebt een woonkamer waarbij de hele ruimte benut wordt.

Dat zit lekkerBron: https://i-h1.pinimg.com

Heb je nog een leuk hoekje over in je huis? Zet daar een mooie fauteuil neer met een lamp en bijzettafel. Zo creëer je niet alleen een extra zit plek in huis, ook heb je er een gezellige leeshoek bij.

Dat zit lekkerBron: http://interiordesignee.com

TIP: kies voor een lichte fauteuil. Zo kun je hem makkelijk verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld visite krijgt.

Verder kan een fauteuil de oplossing zijn voor een grote slaapkamer. Je hebt een lege plek over zonder doel. Door een fauteuil neer te zetten creëer je een gezellige hoek die ook nog eens praktisch is door er bijvoorbeeld even je kleren op te leggen tijdens het omkleden. Leg er een leuk rond kleed onder en je hebt een sfeervolle hoek.

Dat zit lekkerBron: http://www.tessiefay.com/blog-five

Stoffering

Bij een fauteuil kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het ermee laten bekleden. Denk aan materialen zoals:

 • Linnen
 • Polyester
 • Velvet
 • Leer
 • Microleder
 • Katoen

Kies je voor een leren bank in je woonkamer? Ga dan vooral voor een stof look fauteuil. Het afwisselen van materialen in je interieur maakt het geheel spannender.

Dat zit lekker

TIP: houd je van een kleurrijk interieur? Kies dan voor een gek printje op je fauteuil. Laat je ook vooral adviseren door een verkoper. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wist je dat we bij Van Donzel ontzettend veel verschillende materialen, prints en stoffen hebben?

Dat zit lekker

Denk niet alleen aan de stoffering van je fauteuil maar ook aan het frame. Kijk goed naar de kleur van je vloer en vraag je af ‘wat zou het beste afsteken bij mijn vloer?’. Heb je een houten vloer? Ga dan voor een zwart of wit frame. Zo valt je fauteuil nog meer op en krijgt het de aandacht die hij verdient. Vaak zijn er veel opties mogelijk als het aankomt op het frame van je fauteuil, denk hierbij aan:

 • Hout
 • Staal
 • Lakwerk
 • Metaal
 • Chroom
 • Kunststof

TIP: ga je je fauteuil combineren met andere meubels? Kijk dan goed naar wat voor frames je hiervoor gekozen hebt. Heb je bijvoorbeeld een tafeltje met houten poten kun je ervoor kiezen je fauteuil ook met houten poten te kiezen zodat er eenheid ontstaat.

Dat zit lekkerBron: https://www.ikea.com

Hebben ze niet de bijpassende kleur voor je? Geen probleem ga dan voor contrast en kies juist iets totaal anders zoals hout. Toch iets spannender? Ga dan voor twee dezelfde fauteuils met verschillende kleuren en materialen. Of kies een fauteuil waarbij binnen en buitenkant op een andere manier gestoffeerd kunnen worden.

Dat zit lekkerBron: http://www.chairsify.com
Dat zit lekkerBron: https://www.sicis.com/catalog

Kleur

Een kleur is lastig te kiezen bij een fauteuil. Vaak kiezen we bij een fauteuil voor een veilige keuze. Juist bij dit meubelstuk mag je even losgaan. Wanneer je kiest voor een neutrale kleur bank is het leuk om je even uit te leven op je gekozen fauteuil. Kies een kek printje, felle kleur of apart materiaal.

Dat zit lekkerBron: http://www.inspirationbycolor.com
Dat zit lekkerBron: https://www.arloandjacob.com

Wanneer je de fauteuil gaat gebruiken als een los onderdeel in je interieur ga dan voor een iets neutralere look. Nog steeds kun je hier losgaan op materialen en prints maar ga voor een vlakkere kleur die wat meer in het interieur opgaat.

Dat zit lekkerBron: https://creativemarket.com

Zithouding

Heb je een leuke fauteuil gezien? Ga dan vooral even proef zitten. Elk mens heeft een andere vorm en bouw wat inhoudt dat voor de ene een andere fauteuil geschikt is dan voor de andere persoon.

Woon je samen? Ga dan vooral ook beide even proef zitten om er zeker van te zijn dat je beide tevreden bent met de zit vorm. Vaak hebben jij en je partner niet dezelfde lengte. Probeer er dan ook achter te komen wie vaker in de fauteuil gaat zitten om een optimaal zitcomfort te creëren.

Dat zit lekkerBron: https://www.lowikmeubelen.nl/

Wil je in jouw interieur ook nieuwe meubels maar weet je niet hoe je goede combinaties kan maken? De interieur stylisten van het Stijllab bij Van Donzel helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 112 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie