Interieur inspiratie

Down to Earth

5 november 2018

Iets wat je overal en altijd ziet zijn kleuren. Soms uitbundig, soms heel minimaal of ingetogen maar je komt kleur echt overal tegen. Deze tijd van het jaar is de natuur prachtig, iets om echt van te genieten. Buiten zie je heel veel warme kleuren in mooie aardse tinten maar ook rood en geel kom je nu veelvuldig tegen. Dit warme gevoel willen we altijd graag ook binnen doorvoeren: zie je in de zomer veel witte en lichte tinten, nu kiezen we voor de warme en donkerdere kleuren.

De maand november hebben we gekozen voor het thema Down to Earth met mooie donkere kleuren. De kleur van het jaar Spiced Honey met het kleurenpallet Think  heeft daarin al een mooie aanzet gegeven. In dit jaargetijde zoeken we naar meer warmte en gezelligheid in ons interieur. En zeker met aardetinten kun je een hele warme sfeer neerzetten.

Met aardetinten denk ik direct aan de warme kleuren uit de natuur zoals de kleuren van zand, klei en natuurlijk de geweldige kleuren van alle herfstbladeren. De kleur bruin laat zich makkelijk combineren, zeker ook met ecru en zandtinten. En denk je dat wordt allemaal veel te bruin voor me combineer het dan met brons en oranje of groen.

Aardetinten gaan heel mooi samen met andere natuurlijke materialen zoals hout en dan zeker de wat stoerdere houtsoorten. Maar ook met leer en dierenhuiden.

Bron: vtwonen.nl

Kies een mooie leren bank in een warme cognackleur en je basis is gelegd. Door hier mooie wollen plaids of een wol karpet aan toe te voegen krijg je steeds meer die warme uitstraling. Ook allerlei grijstinten laten zich hier goed mee combineren en durf dan te spelen met streepjes, vlakken of een mooi patroon.

De muren kun je licht houden maar ook daar past een mooie beige of zandtint ook heel goed op. Durf eens af te stappen van de veilige 9010. Wil je toch liever wit kies dan een witte kleur met een beige ondertoon waardoor je veel meer warmte krijgt. En durf je iets meer maak de muur (of een gedeelte van de muur) dan eens wat donkerder.

Bron: cartecolori.nl

Ga je aan de slag met de muren dan zijn de verven en kleuren van Carte Colori (zie hierboven) in dit thema supermooi toe te passen. De kalkverf heeft een poederige en zachte uitstraling en is heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De krijtverf is een zeer matte poederige muurverf, heeft een kalkmatte uitstraling maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen van kalkverf.


Bron: Pinterest

Donkere tinten geven vaak een hele rustige uitstraling. In slaapkamers zie je ook steeds meer de donkere kleuren, zowel op de muren als op de vloer. In de accessoires kun je dan mooi spelen met koper, goud of brons.

Bron: interliving.nl

Ook de verlichting in de slaapkamer kan een blikvanger zijn. Door voor een opengewerkte lamp te kiezen krijg je een geweldig lichtspel op de wanden en het plafond hetgeen ook direct sfeer en een warme uitstraling geeft.

Ook bij Van Donzel in de winkel zijn er prachtige kleuren opgenomen. Ik neem je graag even mee.

Bron: eigen foto

Neem bijvoorbeeld deze fauteuil in een mooie roestbruine tint in een lekkere zachte stof en het wordt direct een knus maar vooral rustig geheel. Andere bruintinten passen hier geweldig bij en juist door diverse bruintinten te gebruiken en eventuele bijzettafeltjes af te wisselen met harde en zachte materialen wordt het een spannend geheel.

Bron: eigen foto

Zijn de bruintinten nou niet helemaal jouw ding dan heb je nog keus uit heel veel andere mooie warme donkere tinten. Neem bijvoorbeeld het mooie donkere groen. Kies je voor een mooie zachte stof dan krijgt dit direct de aaibaarheidsfactor, je moet er gewoon even aan voelen. Ook de warme oranje tint van de plaids vraagt om aangeraakt te worden. Maar geeft ook meteen dat lekkere herfstgevoel met de mooie kleuren. En durf te combineren met mooie prints zoals op de foto in het kussen en de lamp.

Bron: eigen foto

En dan dit hoekje. Hier wil je gewoon even gaan zitten en genieten van alle mooie meubels en accessoires. Ook hier bruintinten maar dan in een hele rustige basis. Diverse houtsoorten (ja dat is écht mogelijk) en dan als eyecatcher het behang. Qua kleur heel rustig maar de print zorgt ervoor dat alles klopt.

Bron: eigen foto

Of wat dacht je van deze eethoek? Ook hier zijn diverse bruintinten gecombineerd. Het warme hout van de tafel heeft natuurlijk al heel veel uitstraling en dan toch is gekozen voor de eethoekstoelen in diverse bruintinten waardoor het geheel mooi rustig is.

Stijlkamers en hoekjes als deze zijn er ontzettend veel in de winkel. Veel te veel om allemaal in een blog op te nemen. Kom snel eens langs en laat je verrassen door al het moois dat er te vinden is.

(Visited 272 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie