DIY, Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

DIY | Easy en low-budget kerstdecoratie in één middag

19 december 2019

Dit is de DIY waar je op wachtte; easy en low-budget kerstversiering! Krijg jij mensen over de vloer de komende dagen en kan je inrichting nog wel een extra (maar subtiel) kerst-tintje gebruiken? Lees dan snel verder!

Je eigen easy en low-budget wandkleed in een middag

Als interieurliefhebber begin ik altijd eerder met het brainstormen om ons huis gezellig te maken voor de feestdagen. Al snel wist ik dat ik graag een ceder kerstboom wilde. De kleine variant van deze conifeer-soort is veel minder sterk vertakt dan zijn grote broer en geeft daarom een opvallend uiterlijk als kerstboom. Daarom is hij ook het ideale alternatief voor mensen met een kleinere woonruimte. Vorig jaar zag ik hem al een aantal keer voorbij komen en met een paar papieren kerstballen met het gouden glitterrandjes zijn ze prachtig! Al een aantal jaren heb ik een eyecather achter de bank hangen en dit jaar wilde ik het een kerst-touch geven.

Ik besloot een alternatief voor het schilderij boven de bank in elkaar te knutselen, dus ik ging aan de slag met een jutezak en zwart touw. Super low-budget én effectief in zijn eenvoud!

Wat heb je nodig?

/ Jute zak (ik kocht de mijne voor €1,50 bij Hema)

/ Touw (zelf gebruikte ik zwart, maar je kunt het natuurlijk net zo bont maken als je zelf wil!)

/ Schaar

/ Grote borduurnaald.

/ En een klein beetje geduld 😉

Hoe ga je te werk?

/ Als eerste bedenk je welke figuren je op je decoratie wilt. In het kader van kerst koos ik voor minimalistische kerstboompjes in verschillende maten. Je zou ook kunnen denken aan een sterrenhemel, wolkjes of iets wat juist helemaal niks met kerst te maken heeft.

/ Knip de jute zak op het gewenste formaat, ik knipte hem door midden maar je kunt bijvoorbeeld ook voor kiezen om een aantal kleinere werkjes te maken.

/ Haal de draad door het oog van de borduurnaald, laat je fantasie de vrije loop en borduur erop los! In plaats van één kleur zou je ook voor een combinatie met metallic garen kunnen gaan voor een feestelijke touch. Voor een extra speels effect maak je de draad niet al te strak. Je zorgt er op deze manier ook voor dat je jute niet gaat trekken en dat je een gebobbeld eindresultaat krijgt, vooral bij wat langere ‘borduurbanen’.

/ Wanneer je draad op is of als je borduurwerk klaar is, knoop je hem aan de achterkant vast.

Op deze manier heb je in een middag je eigen wanddecoratie gemaakt! Je kunt de figuren natuurlijk zo ver uitbouwen als je wil, maar voor de beginner is het leuk om met eenvoudige vormen te beginnen. Ik ben benieuwd hoe creatief jullie zijn! Gaan jullie deze DIY uitproberen? Laat het weten in de comments!

Liefs, Manon.

(Visited 153 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie