Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Een moment voor jezelf

13 februari 2019
Een moment voor jezelf

We herkennen het bijna allemaal wel denk ik: alles moet snel en het liefst gister al af zijn. Tijd om ergens rustig bij stil te staan gun je jezelf vaak niet. Je rent maar door en probeert zoveel mogelijk ballen tegelijk in de lucht te houden. Na weer een hele dag gerend te hebben en ’s avonds moe in de bank te zakken moet er toch een keer een moment van bezinning komen. Je beseft dat je het soms iets rustiger aan moet gaan doen maar helaas lukt dat niet altijd.

Rustmomenten

Rustmomenten hoef je natuurlijk niet buitenshuis te zoeken. Lekker met je lief op de bank een film kijken (als je je gedachten erbij kunt houden tenminste) of met een lekkere kop koffie jezelf verliezen in een goed boek in die heerlijke stoel! Ik zie het al helemaal voor me. Alleen gun ik me die momenten ook niet. En waarom? Ik heb geen idee. Het snel nog even dit en o ja, dat moest ik ook nog……. Toch heb je rustmomenten nodig. En waar kun je nou thuis helemaal tot rust komen (tenminste ik)? Juist, in bad. En denk je nou, ja maar niet in mijn badkamer. Natuurlijk wel, ook in jouw badkamer. Misschien dat er vooraf nog even wat gerend moet worden maar dat moeten we dan nog even voor lief nemen.

Een moment voor jezelfBron: interiortwin.com

Opruimen

Bedenk hoe heerlijk is het om je badkamer in te lopen en te genieten van de rust. Rust creëer je al makkelijk door dingen op te ruimen. Kijk eens rond in je badkamer. Gebruik jij echt alles wat er staat? Waarschijnlijk niet. Heb je weinig opbergmogelijkheden ruim dan de spullen op die je de laatste maanden niet meer gebruikt hebt. Natuurlijk hoef je niet alles meteen weg te gooien, maar ga bij het gebruik van je spullen wel selectief te werk. Gebruik in plaats van die handige grote doos mooie opbergmanden en ach die fles van twee liter met je favoriete badschuim gebruik je écht niet in één keer. Vul een mooie fles of pot hiermee, die past bij de sfeer van je badkamer en zet de rest weg.

Een moment voor jezelfBron: www.johnlewis.com
Een moment voor jezelfBron: vosgesparis.com

 

Rust, dat is hetgeen je wilt uitstralen. Wil je thuis ook je eigen spa creëren dan is het nu even door die zure appel heen bijten en opruimen, zodat je straks kunt gaan genieten. Ook in je badkamer creëer je rust en ruimte door zoveel mogelijk van de vloer te zetten. Kies voor zwevende kasten (is ook handig met het schoonmaken) en zet al je spullen in de kast. Deel je kast praktisch in door de spullen die je dagelijks gebruikt binnen handbereik te zetten en de rest wat verder achterin of juist onderin de kast. Ook in je kast kies je voor mooie opbergmanden en natuurlijk voor mooie handdoeken.

Een moment voor jezelfBron: steamshowerdealer.com
Een moment voor jezelfBron: loods5.nl

Groen in je badkamer

Een plant doet ook wonderen, ja ook in je badkamer. Een enkel exemplaar is al genoeg voor de juiste sfeer. Een kleine badkamer kun je optisch groter laten lijken door het gebruik van spiegels. Waarom zou je niet lekker uitpakken met een hele grote spiegel. Het effect is in ieder geval geweldig.

Een moment voor jezelfBron: sanitairsupershop.nl

Kleur en wandbekleding

Ook kleur en wandbekleding draagt natuurlijk bij aan de sfeer van je badkamer. Durf ook met tegels eens een keer wat anders dan de rechte varianten.

Een moment voor jezelfBron: abcbadkamers.nl
Een moment voor jezelfBron: homease.nl

En wat dacht je van een andere kleur kraan dan de gebruikelijke chromen varianten.

Een moment voor jezelfBron: baden-plus.nl

Ook al zou je de rest van je badkamer heel rustig qua kleurstelling houden, een mooie kraan is dan direct een eyecatcher en maakt het geheel af.

Een moment voor jezelfBron: instagram.com
Een moment voor jezelfBron: amberlovesdesign.nl

Accessoires

Wil jij niets aan je badkamer verbouwen maar deze wel een andere uitstraling geven? Haal de badkamer dan helemaal leeg en schaf een aantal nieuwe accessoires aan. Vergeet daarbij niet dat overdaad schaadt, zeker in een ruimte waar je lekker tot rust wilt komen. Zet je spulletjes niet overal los neer maar plaats het in een mooie mand of kom. Zorg dat de accessoires qua uitstraling bij elkaar passen en kies een kleur die bij je past.

Een moment voor jezelfBron: Welke.nl
Een moment voor jezelfBron: i.pinimg.com
Een moment voor jezelfBron: dille-kamille.nl

Zorg dat er een sfeer ontstaat waar jij happy van wordt. En als er rust en ruimte in je badkamer is aangebracht, komt die rust in je hoofd vanzelf als je lekker in een warm bad voorzien van je favoriete badschuim ligt.

(Visited 80 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie