Geen categorie

Eigenheid in huis creëren, zo ga je te werk!

8 november 2018

Iedereen is om de zoveel tijd wel weer toe aan een nieuw interieur en daar wordt natuurlijk iedereen vrolijk van. Maar nieuw hoeft niet altijd te zeggen dat dit beter of mooier is. Een voorwerp of meubel waar een verhaal achter schuilt heeft veel meer waarde en maakt het voorwerp of meubel ook mooier!

Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak, maar voor sommigen van jullie is het moeilijk om meubels met elkaar te combineren en dit eigen te maken.
Wat vaak wordt gedacht is dat de kast, de salontafel en de eettafel hetzelfde qua model en structuur moeten zijn, maar dat is absoluut niet zo, speel juist met vormen en materialen.
Let er wel op dat als je salontafel een zwarte poot heeft, je wel ergens het materiaal en de kleur terug laat komen. Dit kan bijvoorbeeld in de poot van de eettafel, zo creëer je eenheid.

Mijn vriend en ik zijn momenteel bezig met ons eigen huisje en mijn familie om mij heen zegt nu al dat ons huis echt een showroom wordt.
Dat wil ik dus absoluut niet! Styling is mijn passie en ik wil uiteraard dat alles er perfect uitziet maar het moet wel ons thuis worden en geen showroom.

 

Dit is hoe ik dat ga aanpakken:

Ik zorg er eerst voor dat de basis: de vloer, kozijnen en kleuren op de muur etc. kloppen.
Als dit klopt qua tinten en materialen ga ik op zoek naar meubels.
Ik vind het belangrijk dat het mooie meubels zijn en deze passen bij onze stijl, maar het allerbelangrijkste hiervan is dat de meubels goed zitten! De zit van een bank of fauteuil bijvoorbeeld is vele malen belangrijker dan het uiterlijk, het oog wil natuurlijk ook wat maar dat komt op de tweede plaats.

Voor de meubels kies ik voor rustige natuurlijke tinten, hieronder versta ik taupe, lichtbruin, wit, licht eiken en beige.
Doordat je interieur lichte tinten heeft creëer je rust in je huis en lijken de ruimtes groter. En door bijvoorbeeld een stalen deur te plaatsen of donkere kozijnen geef je je interieur contrast en word je interieur onwijs speels en stoer.

Doordat de ruimtes en het interieur rustige tinten hebben kun je met je accessoires alle kanten op!
En hiermee kun je je interieur helemaal eigen maken. Denk hierbij aan sierlijke kussens met veel kleur of gave patronen en een opvallend karpet waarbij de kleuren weer terugkomen in potten of glaswerk.

TIP: De kussens van Claudi zijn onwijs mooi, wij hebben deze in de winkel liggen op de afdeling BAENKS en als je dit combineert met een paar waanzinnige kleuren dan krijgt je bank al een hele andere uitstraling!

Wat ik bijvoorbeeld belangrijk vind is dat het niet te druk wordt. Ik hou van rust in huis maar wil er natuurlijk wel eigen elementen in verwerken en laten zien wat mijn stijl is.
Zo hebben wij van onze reis uit Indonesië en Amerika een paar mooie items meegenomen.
Deze krijgen een bijzondere plek in de huiskamer en achter elk item zit een verhaal.

Zo hebben wij uit een cowboy dorpje een typisch Amerikaanse plaat/bord meegenomen met een auto en een tekst erop. Ik hou hier meestal echt niet van, maar wij hebben deze plaat gekocht in het zwart met een beige omlijning waardoor het weer super tof staat bij onze stijl. Daarnaast geeft het weer een gek en speelse draai aan het interieur. Ik heb even wat speurwerk gedaan en uiteindelijk heb ik de plaat op internet gevonden, zo zien jullie ook gelijk dat de kleuren overeenkomen met de stijl die wij straks in ons huis gaan toepassen. En zo zie je maar dat een klein element of kleine accessoire al heel veel kan doen!
Dus blijf bij jezelf en hou het rustig, zo komen de bijzondere items ook meer naar voren en zo creëer je eigenheid in je interieur.

Stel je komt er niet uit en vind het toch nog erg lastig, ik help je graag verder in onze winkel!

(Visited 86 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie