Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Het favoriete plekje in huis van @Favoriete_Plekje

15 juli 2019


Laat je inspireren door onze Van Donzel Stijliconen. Zij delen de komende tijd hun meest woongelofelijke plekje in huis. Het eerste favoriete plekje in huis is van Anne van @Favoriete_Plekje.

 

Stijlicoon Anne

 

Wanneer je vraagt naar mijn favoriete plekje in huis dan zal ik de slaapkamer noemen. Vaak wordt de slaapkamer gezien als een minder belangrijke ruimte in je woning. Je slaapt er toch alleen maar? Voor mij gaat die zin niet op!

In november 2018 ben ik voor de liefde van Brabant naar Zwolle verhuisd en kwam hier in het ‘mannenhuishouden’ van mijn vriend René terecht. Het huis was praktisch ingericht en waarom zou je accessoires neerzetten die geen functie hebben? Toen ik bij hem introk zijn er dus heel wat dingen veranderd in huis en zo dus ook in de slaapkamer.

De slaapkamer is voor mij minstens zo belangrijk als onze woonkamer en keuken. Een groot en belangrijk deel van mijn tijd breng ik daar immers door. Mijn slaapkamer is voor mij de plek om tot rust te komen en vind het dan ook heel belangrijk dat hier een rustgevende en fijne sfeer hangt. Ik doe mijn ogen hier niet alleen open en weer dicht maar vind het ook een hele fijne plek om even lekker te relaxen met een goed boek, muziek of een podcast.

Bron: Favoriete-Plekje.nl


Bed

In het begin toen René en ik samen gingen wonen hebben we een tijd in een twijfelaar geslapen. Lekker knus maar voor je slaaprust niet optimaal. We hebben daarom aan het begin van dit jaar een heerlijke boxspring gekocht. Een hele investering maar ik ben hier nog elke dag zo blij mee. We hebben gekozen voor een bed van 240 centimeter bij 210 centimeter wat betekent dat ik met mijn 1.70 meter echt zeeën van ruimte heb. Heerlijk! Momenteel heb ik een heel leuk wit dekbedovertrek met kruisjes op mijn bed liggen. Dit brengt meteen sfeer in de slaapkamer.

Bron: Favoriete-Plekje.nl


Accessoires in de slaapkamer

Ik vind het belangrijk dat de slaapkamer rust uitstraalt en dat hij niet overvol raakt. Ik weet van mezelf dat ik een ‘horder’ ben qua accessoires. Ik vind heel veel dingen leuk en moet van mezelf (en van René) vaak weer even terug naar de basis zodat de rust in huis bewaard blijft, haha.

Onze laatste aanwinst is de toffe foto boven het bed. Een jaar of twee geleden kwam ik deze foto tegen en ben er tot op de dag van vandaag verliefd op. Ik vind de kleuren en compositie van deze foto echt prachtig. Ik heb hem onlangs laten afdrukken op canvas en hij heeft een mooi plekje gekregen in onze slaapkamer.

Daarnaast heeft de spiegel onlangs een totale metamorfose ondergaan. Ik kreeg deze spiegel toen ik een jaar of 10 was (psst, ik heb ‘m dus al 17 jaar!) en hij was zilverkleurig. Iets wat nu minder goed in ons interieur past en heb er daarom voor gekozen om hem wit te maken. Ik hou van leuke DIY projectjes en vind het extra leuk om te merken dat ik nu weer onwijs blij ben met de spiegel.

Een maand of twee geleden kocht ik het toffe lampje wat op mijn nachtkastje staat bij Van Donzel en hij geeft een fijne sfeer aan de slaapkamer. Ik vind hem stoer maar ook minimalistisch en met het warme licht erin schijnt hij ook meteen gezelligheid de kamer in. De bamboelamp en het leuke trapje van ‘wit’ hout kocht ik beide op marktplaats voor een klein prijsje. Ik vind het leuk om een mix te hebben in onze slaapkamer van duurdere accessoires en mooie gelukjes van marktplaats of uit de kringloop. Shop de tafellamp MARAIS hier.

Bron: Favoriete-Plekje.nl

Bron: Favoriete-Plekje.nl


Toekomstplannen  

Met accessoires kan je veel doen maar ik merk dat de slaapkamer nog een gehele metamorfose nodig heeft. Zowel de muur, als de vloerbedekking en de gordijnen zijn op dit moment bruin van kleur. De vorige bewoners hielden blijkbaar erg van bruin (of deze kleur was in de aanbieding?) en René heeft zich er nooit aan gestoord. Ik zou dus nog heel graag een andere vloer in de slaapkamer willen, lichtere gordijnen en de muur schilderen in een mooie terracotta kleur of anders wit. Ik heb voor mezelf op Pinterest al een moodboard gemaakt met mijn wensen en ideeën.

Wie weet sta ik volgend weekend wel met de verfkwast in mijn hand …

Bron: Pinterest

 

(Visited 989 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie