Interieur inspiratie, Interieurtrends

fluweelzacht interieur

16 februari 2017
Fluweel

 

Zachte aaibare materialen waren al een trend in 2016. Deze winter is fluweel echt een trend welke veel warmte en sfeer geven tijdens de koude dagen. Maar dit zet zich voort in het voorjaar van 2017. Fluweel geeft niet alleen warmte aan je interieur, je kan er ook een hele chique sfeer mee creëren. Combineer dan fluweel in pasteltinten met gouden elementen.
Fluweel is een mooi materiaal dat je zeker terugziet in een vintage interieur. Maar ook in een modern interieur kun je op een subtiele manier fluweel verwerken door wat mooie fluwelen sierkussens of plaid op je bank te leggen.

Fluweel is een mooie dikke geweven stof waarbij rechtopstaande pluizen, de zogenaamde pool van de zijde, katoen of een andere stofsoort met de kettingdraden zijn mee geweven en zijn afgesneden. De Engelse benaming is velvet. En we kennen allemaal het Franse woord velours. Velours is een soort fluweel welke minder glanzend en meer flexibel is, daardoor zeer geschikt voor het stofferen van meubelen. Velours is ook een dikkere en zwaardere variant dat ook vaak gebruikt wordt voor gordijnen.

Omdat fluweel een wat dikkere stof is, kun je er mooie patronen in stikken zoals je vaak ziet bij sierkussens. Ook het capitonneren van stoelen en banken geeft weer een compleet andere uitstraling. Hierbij worden delen van het stof vastgemaakt (geknoopt) op de vaste ondergrond waar daartussen een soort kussentjes ontstaan.

Heb jij al een fluweelzacht interieur?

Fluweel

Bron: makeahome.nl

Fluweel

Bron: pandashouse.com

Fluweel

Bron: Lifestyle94.com

 

Fluweel

Bron: interiorjunkie.com

Fluweel

Bron: sw-interior.nl

Bron: Lifestyle94.com

Bron: Lifestyle94.com

Bron: Lifestyle94.com

Bron: Lifestyle94.com

Fluweel

Bron: van donzel

Fluweel

Bron: Lifestyle94.com

Fluweel

(Visited 514 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie