Interieur inspiratie, Interieurtrends

Glazen stolpen – Glorieus onder een glazen dakje

16 november 2015
glazen stolpen

De glazen stolp is HET helemaal dit jaar en ook tijdens de feestdagen doet hij het gi-ga-glorieus. Deze manier van decoreren is helemaal niet nieuw, maar weer terug van weggeweest! De stolp van glas kennen we al voor het opbergen van chocoladebonbons, lekkere taarten, snoepgoed en etenswaren. Ook zijn glazen stolpen bekend als presentatiemiddel voor een kaas plankje. Niet alleen decoratief maar ook handig om het etenswaren te beschermen en vers te houden.

Onder glas kun je persoonlijke of bijzondere items extra in de ‘Picture’ zetten. Gebruik een glazen pot, stolp, of weckpot om jouw kerstversiering extra mooi uit te laten komen. Dat is stijlvol, hip en uiterst decoratief. Je kunt met glas alle kanten op! De trend van 2015 was om er een klein plantje, zoals en vetplant of cactus, onder te zetten. Maar ook tijdens kerstmis is glas een leuk item. Je kunt er een winterse voorstelling onder samenstellen, je mooiste kerstdecoraties tentoonstellen. Mooi meegenomen is dat jouw decoraties zo ook nog eens stofvrij blijven, dat is nog eens een stofvrije tip;). Voor mooie stolpen kun je terecht bij Hoek no2. Hieronder geef ik de leukste tips en ideeen om een glazen stolp of pot te gebruiken tijdens de feestdagen maar ook nu in deze herfstperiode. Dus hop hop, alle spullen in een stolp.

Met welke tip of idee ga jij vliegensvlug aan de slag?

Tip: Bepaal vooraf
Bepaal vooraf wat je in je Glazen Stolp wilt plaatsen. Het kan een los item zijn, maar je kunt ook een klein stilleven creëren.

glazen stolpen

Bron: andgeorge.com

glazen stolpen

Bron: 10rooms.blogspot.nl


Winters tafereeltje

In een glazen pot of onder een stolp kun je prachtige winterse tafereeltjes maken. Verzamel bij Intratuin de leukste miniatuurtjes, zoals dennenboompjes, een rendier of een sneeuwman en licht jouw pronkstukken uit onder glas. Je kunt natuurlijk ook speelgoed of een bijzondere kerstbal gebruiken. Vul de pot met spierwitte nepsneeuw voor de winterse frisse look. Versier de rand eventueel met een lintje of een strookje kant.

glazen stolpen

Bron: eenigwonen.nl

glazen stolpen

Bron: pinterest.com

glazen stolpen

Bron: cityfarmehouse.com

 

Glazen sneeuwbol maken
Ben jij dol op glazen sneeuwbollen? Ik ook! Het leuke is dat je ze gewoon zelf kunt maken. Een leuke DIY voor op een koude zondag. Je hebt er een lege goed afsluitbare glazen pot (zoals een jampot) voor nodig. Zet een winters figuurtje – bijvoorbeeld een rendier of sneeuwman – in de pot en vul hem vervolgens met een mengsel van een derde deel glycerine (te verkrijgen bij de drogist) en twee derde water. Haal het figuurtje er weer uit met een pincet en lijm het aan de deksel vast. Laat drogen, voeg glitters toe aan het water en lijm de deksel erop. En dan: schudden maar!

Tip: Maak een paar sneeuwbollen (geen echte sneeuw gebruiken dit geeft smeltgevaar!!) en zet ze in een groepje in de vensterbank of op tafel, zodat ze samen een sprookjesachtig tafereel vormen.

glazen stolpen

Bron: allthingsheartandhome.com, buzzfeed.com

Botanische stolp
We noemden het net al even: groen onder een stolp is hip! Vooral planten die in de jaren ’70 ook populair waren, zoals vetplanten en cactussen, zien we weer heel veel. . Ook tijdens kerst kun je groen onder je stolp zetten. Gebruik dan geen cactus, maar juist een kersttakje, mini-kerstboom of een dennenappel. Zo had je in de Victoriaanse tijd veel opgezette vogels in een boomsetting. Maar ook schelpen, bijzondere zaden of opgezette krabben waren een geliefd thema. En vandaag de dag zelfs kogelvissen, zeesterren en vlinders!

glazen stolpen

Bron: alexmacarthur.co.uk

glazen stolpen

Bron: 100ideesdeco.marieclairemaison.com

glazen stolpen

Bron: photo.femmeactuelle.fr

Deze mooie stolpen zijn bij ons in de winkel te koop!

Miniatuur kerstdorp
Met een glazen stolp kun je jouw favoriete huisje in de schijnwerpers zetten. Plaats een of een aantal huisjes bij elkaar om er een echt dorpje van te maken. Extra leuk is het om een plat boomstammetje onder het huisje te leggen. Maak het af met glitters of kunstsneeuw en wat kleine dennenboompjes.

glazen stolpen

Bron: pinterest.com, adelightsomelife.com

Tip: Less is More
Je hoeft je niet tot een object te beperken. Maar zoals met veel dingen krijgt iets pas de aandacht als het uit de groep wordt gehaald. Kies er dus niet voor om je hele verzameling te verwerken. Maar highlights slechts de mooiste. Zoek dus naar de juiste balans.

glazen stolpen

Bron: woontrendz.nl, debongerd.nl

glazen stolpen

Bron: muhomeshopping.nl

 

Zo, dat waren ze dan! Natuurlijk zijn er zoveel meer ideeën, dus laat je breinmassa werken en vertel me wat je uiteindelijk hebt gemaakt.

Welke tip heeft jouw geïnspireerd of heb je toegepast in jouw stolp?

(Visited 11.276 times)

Misschien ook interessant

1 Comment

  • Reply Karin 10 maart 2017 at 11:32

    Super gaaf zo glazen stolp, ik ben ook op zoek naar zo ding. Ik ben al maanden aan het zoeken maar kan er nergens een vinden. Ik heb zoiets wel is bij de horeca groothandel gezien, ga daar van de week even kijken.

  • Geef je reactie