Interieur inspiratie, Interieurtrends

Groen & duurzaam

10 april 2018

Groen is en blijft een trend. Het gevoel van moeder natuur, een nieuw begin, gezond eten en duurzaamheid. We halen deze kleur dan ook graag naar binnen. Doordat we steeds milieubewuster inkopen en duurzaamheid waarderen, zal ook in 2018 deze trend zeker aanhouden!

Planten zijn weer helemaal terug in het interieur
Hoe meer planten hoe beter! Kies voor verschillende planten in verschillende groottes en structuren. Hang bijvoorbeeld planten aan het plafond of plaats ze in open kasten. Helemaal hip is nu de plantenstandaard. Jouw mooie plant mag best wat meer opvallen, dus plaats hem iets hoger in een moderne of stoere pot met minimalistische plantenstandaard. Daarnaast mag een grote, hoge plant op de vloer niet ontbreken in een ‘groen’ huis. Zo ontstaat er een mooie groene sfeer in huis.

groen en duurzaam

Bron: roveconcepts

groen en duurzaam

bron: Annette Obrien

groen en duurzaam

Bron: northseadesign

 

Planten zijn goed voor onze gezondheid
Planten filteren namelijk de lucht in onze woning. Houd wel rekening met de eigenschappen van een plant, want de ene plant heeft een hogere luchtvochtigheid dan de ander. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, want dan kan je woning te vochtig worden en dat kan voor gezondheidsklachten zorgen.
Naast dat planten de lucht in je huis zuiveren, zijn ze ook heel sfeervol en geven ze je huis een levendig en kleurrijk karakter.

Heb je niet zo’n groene vingers, creëer dan je eigen ecosysteem! Lees mijn blog, over hoe je zelf een mini-ecosysteem maakt!

groen en duurzaam

groen en duurzaam

Bron: naturalmavens


Groene muur
Naast groene planten, zien we ook graag groentinten op je muur of behang met fleurige groene dessins. Geef je woonkamer of werkplek een frisse tint, kies voor groen! Vind je het moeilijk om te bepalen voor welke tint groen je moet gaan? Dan heb ik hier wat tips!

  • Heb je een donkere ruimte of is je kamer smal en lang?
    Ga dan voor een lichtere kleur groen.
  • Heb je een wand met ramen?
    Schilder dan niet op de wand waar ramen zitten maar op de wand waar het licht op schijnt.
  • Heb je een mooie grote of lichte ruimte?
    Creëer warmte door een wat donkerdere tint groen te kiezen!
groen en duurzaam

Bron: coclapinedesign

groen en duurzaam

Bron: Studio McGee

groen en duurzaaam

Bron: huis-inrichten

groen en duurzaam

Bron: airmagazine


Duurzaam

Groen staat ook wel voor de groene gedachte in natuurlijke materialen en recycling. We zijn steeds vaker aan het recyclen en upcyclen. Bijvoorbeeld wanneer je, je oude meubels een nieuw kleurtje geeft of een tweedehandse stoel van Marktplaats gaat opknappen. Dit is een goede oplossing voor een duurzaam interieur. Daarnaast zijn er steeds meer meubels van gerecycled papier, karton of bamboe. Deze producten zijn hip en ecologisch verantwoord.

groen en duurzaam

Bron: welke

 

Natuurlijke materialen
Groen roept de kleur van buiten en natuur op. Wanneer je kiest voor deze kleur, combineer deze kleur dan ook met natuurlijke materialen en ronde vormen. Kies voor zachte materialen zoals linnen en hout. Of ga juist voor een industriële look!

groen en duurzaam

Bron: ilovemyinterior

groen en duurzaam

Bron: style-files

groen en duurzaam1. Coco Maison schilderij green print € 99,-   2. Coco Maison plantentafel selina € 29,99   3. Wandlamp Elay € 36,95   4. Sierkussen jungle groen €12,95   5. Sierkussen circle velvet
€ 31,95   6. Vaas Oleiros glass green €12,95   7. Vaas Cabimas green € 5,95
8. Eetkamerstoel Gustav € 79,-   9. Monstera leaf € 4,49   10. Leaves plant Lupulus m
€ 13,95   11. Karpet Dulce groen € 249,-

(Visited 179 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie