Interieur inspiratie

De hal – het visitekaartje van je huis

3 juni 2017

De inrichting van de hal wordt vaak vergeten. Terwijl dit de eerste ruimte van het huis is waar jij en je gasten binnenkomen. En dit is dus de eerste indruk die mensen van jouw huis krijgen. Of je nu een grote of kleine hal hebt, elke hal is mooi aan te kleden voor een warm ontvangst.

Less is more
Houd je hal rustig. Laat geen rommel slingeren en plaats niet te veel accessoires.
Een bankje in de hal is niet alleen mooi om ook wat spullen omheen te decoreren, maar ook erg praktisch.
Je kunt even zitten om je schoenen aan te trekken of je tas erop zetten als je je jas gaat aantrekken.
Heb je een kleine hal, dan is een bankje met daaronder opbergruimte een mooie oplossing. In dit kastje dat als bankje fungeert kun je alle sjaals, mutsen e.d. kwijt. Heb je voldoende ruimte in de hal, dan kun je naast een leuk bankje ook een klein kastje plaatsen voor al deze accessoires.

Bron: styleandcreate.com

Een inbouwkast of nis in je hal, is dat de aangewezen plak voor je kapstok. Dit oogt meteen rustiger.
En je kunt de jassen mooi op kledinghangers ophangen. In een kleinere smallere hal zijn losse knoppen of haken op de wand niet alleen functioneel maar ook nog eens heel decoratief. Meer inspiratie voor kapstokken vindt je in het blog van Wendy.

Bron: interieur-inrichting.net

Bron: westcoastmam.net

Ruimtelijk effect
Het is altijd fijn om in een warm en huiselijke hal binnen te komen. Meestal is er weinig natuurlijk licht in de hal.
Houdt je hal daarom zo licht mogelijk. Witte muren of een hele licht tint in combinatie met een lichte vloer is een goede basis.
Ga jij voor tegels of een houten vloer? Leg de planken van een houten vloer in de lengte van de hal neer. Eventueel een mooi lang en smal karpet om de lengte te benadrukken. Bij een minimalistische aankleding vind ik het erg mooi om een tegelvloer met een patroon te plaatsen, wel in een rustige kleur.

Bron: inrichting-huis.com

Bron: interieur-inrichting.net

Bron: roomed.nl

Bron: showhome.nl

Ten slotte is een spiegel in de hal handig om jezelf nog even te zien voordat je de deur uitgaat. Maar dit geeft een extra ruimtelijk effect. Een spiegel kun je op vele manieren plaatsen. Neem een grote spiegel die je op de grond neerzet of hang deze grote lange spiegel juist op. Voor een speels effect hang ga je voor een grote ronde spiegel of meer kleine spiegeltjes bij elkaar boven een bankje of kastje.

Heb je een frisse en hele neutrale hal, kijk dan of er één item is dat je eruit kunt laten springen. Neem bijvoorbeeld de voordeur, verf deze in een lichte hal juist zwart of in een mooie pastelkleur. Ook de vloer kan een eye-catcher zijn met een patroontegel of opvallend karpet. Maar wat dacht je van dat geweldige kastje of juist die spiegel.

Bron: woonaccessoires.nu

Bron: eenigwonen.nl

Ik ben benieuwd naar de eye-catcher in jouw hal!

(Visited 388 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie