Interieur inspiratie

Hebbedingetjes voor in huis

16 januari 2019
Hebbedingetjes voor in huis

Hebbedingetjes, items die je gewoonweg niet kunt laten liggen. Ik ben er gevoelig voor en shop dan ook regelmatig leuke spulletjes voor in huis. Soms omdat ik echt iets mis in het interieur, maar meestal omdat het vernieuwen en verbeteren van de inrichting behoren tot mijn favoriete hobby’s. In deze blog neem ik je mee uit winkelen en laat ik je zien welke hebbedingetjes op mijn favoriete lijstje staan. 

Planten, groot en klein

Je kunt er nooit teveel hebben. Planten creëren rust in huis en zorgen voor de puntjes op de i van je interieur. Zowel grote als kleine planten hebben hun entree gemaakt bij mij in huis. Het allerleukste zijn de mini plantjes die je voor een prikkie kunt kopen bij de Intratuin. Veel ruimte heb je er niet voor nodig én ze staan erg leuk in ieder interieur. Je kunt blijven variëren en combineren!

Hebbedingetjes voor in huis

Wat betreft de grotere planten let ik altijd op een tweetal punten:

• De plek waar ik de plant neer wil zetten
• De grote van de plant nu en later

De plek waar je een plant neerzet is van belang voor zowel je interieur als de plant. Kijk altijd hoeveel zon en/of schaduw de plant nodig heeft om te kunnen groeien (en te blijven leven). Een plant kan nog zo mooi staan, maar als deze niet kan overleven op de gekozen plek zal deze na enige tijd het loodje leggen.

Ga je voor een grote plant dan ga je voor een eyecatcher. Houd er wel rekening mee dat ook deze plant groter wordt en nog kan veranderen qua model. Een plant die in veel huishoudens te vinden is, is de ‘Kentia palm – Howea forsteriana’. Een goed voorbeeld van een gemakkelijk te verzorgen plant welke zijn model lang behoudt. Meer weten over planten in je interieur? Lees dan de blog ‘Groen en duurzaam’.

Hebbedingetjes voor in huis

Bron: Intratuin

Geurkaarsen & geurstokjes

Een heerlijke geur in huis en de gezelligheid van kaarslicht is wat mij betreft de perfecte combi voor sfeerbeleving. (Geur)kaarsen en geurstokjes staan misschien wel bovenaan mijn favoriete lijstje van hebbedingetjes. De kaarsen van Riviera Maison stralen luxe en warme uit, ook als deze niet branden. Neem bijvoorbeeld de ‘Rustic candle Antique Silver’.

De gehele dag een lekker geurtje in huis? Dan raad ik je de ‘Home Fragrance Amalfi’ van Riviera Maison aan. Deze geur blijft lang hangen én gaat lang mee.

Hebbedingetjes voor in huis

Hebbedingetjes voor in huis

Sfeervolle verlichting

Lampen, op de grond, aan de muur of tegen het plafond. In de blog ‘Waar schijn jij een lichtje op’ van Denise, geeft ze aan hoe belangrijk en bepalend verlichting in huis is.

Hebbedingetjes voor in huis

Hebbedingetjes voor in huis

Allereerst kijk ik naar de uitstraling van de lamp en daarna naar het soort verlichting. Mijn stijl is een combinatie van industrieel en landelijk met een vleugje chic, waarbij de voorkeur uitgaat naar ‘warme’ verlichting wat direct voor sfeer in huis zorgt. Onderstaand een selectie van lampen die je terug zou kunnen vinden in mijn interieur.

Hebbedingetjes voor in huis

1. Bedford hanging lamp silver €39,95 2. PTMD Denver grey iron open hanging lamp €159,- 3. Tony hanglamp – diameter 60 cm €199,- 4. Laterna vloerlamp €199,- 5. Terrebonne tafellamp zwart staal €22,95 6. Calitri vloerlamp zwart staal, kap Monaco Powder €719,-

 

Een potje hier, een kussentje daar

De échte hebbedingetjes zijn toch wel de accessoires voor in huis. Potjes in alle soorten en maten. Met of zonder plantje, je hebt er nooit genoeg. Eens in de zoveel tijd geef ik mezelf een bos bloemen cadeau. Een tijdloze vaas mag daarom niet ontbreken. De Riviera Maison ‘Classic Amsterdam Vase’ is een echte aanrader. Met a little touch of gold heeft deze vaas een luxe uitstraling. Schik hierin een grote bos bloemen en je huis fleurt helemaal op!

Hebbedingetjes voor in huis

Een grote bank geeft ruimte voor héél veel kussens. Speel met verschillende materialen, structuren, printjes en kleuren.

De nieuwe kussens van Claudi zijn van hoge kwaliteit, exclusief ontworpen én handgemaakt.

Hebbedingetjes voor in huis

Wil je blijven combineren en variëren dan zijn de Dascha kussens iets voor jou. Deze zijn in diverse kleuren beschikbaar en gemakkelijk te combineren.

Hebbedingetjes voor in huisBron: Trent Collection AS

Hebbedingetjes, er zijn er nog zoveel meer. Advies nodig bij het maken van je keuzes? Onze stylisten van Het Stijllab helpen je graag verder!

(Visited 134 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie