Interieur inspiratie, Interieurtips

Hoe je je vent linearecta naar de zolder laat verhuizen

28 mei 2018
Mancave

Kleine duik in mijn privé leven. Mijn vriend en ik hebben een droom: Zelf een huis bouwen. Op dit moment lijkt het alsof we daar helemaal in op gaan. Er wordt onderzoek verricht naar het financiële gedeelte van dit plan. Maar ondertussen maakt het hoofd vele creatieve overuren. Grootste plannen over de vormgeving van het huis, maar ook over de inrichting zijn al zeker wat ideeën voorbij gekomen. Soms zijn er ook grappige ideeën. Dat betekent dat er ook een inbreng is van typisch mannelijke komaf. Ik mag natuurlijk niet over één kam scheren, maar ik durf te zeggen dat de afbeelding hieronder niet snel door een vrouw uitgekozen zou worden.

Mancave

Bron: Etsy

Idee voor een blog
Dat bracht mij op het volgende idee voor een blog. Als je namelijk alle vrijheid hebt om je eigen huis in te delen, zal je vriend vast ook behoefte hebben aan een ruimte waarin hij zich even terug kan trekken. Je denkt hierbij al snel aan de zolder of een andere ‘extra’ ruimte in huis zoals wellicht het souterrain. We kunnen het ook van de andere kant bekijken; Bij een nieuwbouw huis zou ik er alles aan willen doen om o.a. die lelijke PlayStation uit het zicht te hebben. Ja klopt, uitspraak van een vrouw! Dus wie weet, krijgt hij wel een eigen ‘mancave’…

Wat is een ‘mancave’?
Een mancave is een ruimte waarin een man echt een man kan zijn en zich thuis voelt. Je kunt het heel stereotyperend benaderen. Denk bijvoorbeeld aan bier, auto’s, en sport. Ongetwijfeld zullen de foto’s van wat naakt vrouwelijk schoon niet ontbreken. Muziek, koelkast en afstandsbediening binnen handbereik en misschien nog een hoek gevuld met sportschoenen en gewonnen trofeeën?
Grappig is nu dat je al veel ‘keywords’ hebt om mee aan de slag te gaan, maar uiteindelijk kan je ontwerp nog steeds alle kanten op. Op het moment dat je meer aan sfeer, kleur en materialen gaat denken, krijg je een specifieker beeld en heb je duidelijke handvatten. Bijvoorbeeld: Donker, leder, metaal en beton. Maar ook; Industrieel, Praktisch, Cognac, Grijs, Donkerbruin, Blauw, doorleefd, rauw, eenvoud, simplistisch. Nog geen beeld voor ogen? Misschien bieden de volgende beelden je meer inspiratie.

 

Mancave

Bron: homedesigning.tumblr.com

Mancave

Bron: homedesignetc.com

Mancave

Bron: micheals,com, nousdecor.com

Mancave

Bron: residencestyle.com, themansiononthehill.tumblr.com

Mancave

Bron: vtwonen

Mancave

Bron: bloglovin.nl

Mancave

Bron: decoholic.org

Mancave

Bron: homease.nl

 

Ben je meer een metroman?
Dan mag het allemaal wat minder rauw, beter verzorgd en gestyleerd zijn. Dus niet persé minder mannelijk, maar vooral meer luxueus. Rijke stoffen en mooie kwaliteiten leder kunnen worden gecombineerd. Durf misschien toch wat ‘glans’ toe te voegen. Het simplistische blijft behouden, maar doordat je de uitstraling wat ‘rijker’ maakt zorgt het voor een grootse uitstraling. Het is dus ook fijn dat je geen tierelantijntjes hoeft toe te voegen en dat scheelt weer geld.

Mancave

Bron: besthomedecorideas.com, dontcatchafallingknife.tumblr.com

Mancave

Bron: designpix.it

Mancave

Bron: gravityhome.tumblr.com, wattpad.com

 

DIY – Maar mannen blijven mannen
Vergeet daarentegen niet dat je de clichés best toe mag passen. Misschien kun je een leuke DIY maken voor de persoonlijke touch? Ik zal afsluiten met wat mannelijke Do-It-Yourself Clichés.

Mancave DIY

Bron: survivallife.nl, theultralinx.com

Mancave DIY

Bron: wonenvoormannen.nl, mancavegenius.org

Mancave DIY

Bron: mancavegenius.org, recyclagedotcom.files.wordpress.com

 

Toch is de mancave niet in ieder huis te vinden. Onvoldoende ruimte misschien of heb je een andere reden? Ook ben ik erg benieuwd naar de mancaves die er al wel zijn. Hoe ben jij tot je ontwerp gekomen? Of heb je een ware womanscave gemaakt? Show me!

 

(Visited 514 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie