Een half jaar geleden kregen mijn vriend en ik de sleutel van dit paleisje en vandaag ga ik jullie meenemen in dit fantastische proces, want wat is dit fijn!

 

Reizen of huisje kopen

Iedereen in onze omgeving ging samenwonen en dit is iets wat wij ook graag zouden doen, maar onze mooie reis naar Amerika stond eerst nog op de planning. We moesten toen keuzes maken en kozen voor de reis naar Amerika, maar stiekem waren we toch meer met een huisje bezig dan we dachten. Zo keken we af en toe op Funda en van het een kwam het ander en zo hadden we opeens drie bezichtigingen, maar geen enkel huis hiervan had ons hart gestolen.

 

Toen kwam dit huis op ons pad, we hadden dit al een aantal keer op Funda zien staan maar nooit echt goed bekeken. Omdat het toch zo erg kriebelde bekeek ik dit huis van alle kanten qua mogelijkheden.

 

Na een halve dag fantaseren had ik het huis al helemaal ingericht en gerestyled, want als ik iets in mijn hoofd heb dan moet het ook echt werkelijkheid gaan worden.
Dus wij gingen met de makelaar naar het huis en allebei vonden we het helemaal geweldig. We stapten naar buiten en zeiden tegen elkaar: “Ja dit is het! Dit moet het gaan worden.” Voor we het wisten was het huis van ons!

 

Maar eerst die mooie reis naar Amerika maken, qua tijd kwam het niet super uit omdat Amerika nou ook niet echt het goedkoopste land is en we net een huis hadden gekocht, maar goed dat mocht de pret niet drukken. Wat hebben we hier de tijd van ons leven gehad. Een dag na terugkomst kregen we de sleutel van ons huisje en gingen we gelijk volle bak aan de gang.

 

Aan de slag

Er moest een hoop gebeuren: de keuken opknappen, de vloer aanpakken, vloerverwarming installeren, stukadoren, schilderen en behangen. We hebben alles eigenlijk zelf gedaan of met hulp van. Dat vind ik ook het leuke eraan want dan wordt je huis wel echt eigen.

 

Omdat we er vrij snel in wilden maar beneden nog niks konden doen omdat eerst alles gestuukt moest worden, zijn we met de bovenverdieping begonnen.
Boven hebben we alle kamers wit geschilderd behalve de master bedroom, daar kozen we voor een geschilderde warme tint gecombineerd met een tof behang, behang van Eijfinger. Natuurlijk hebben we de kamer aangekleed met de mooie spullen van Woongelofelijk Van Donzel.

 

Hier zie je een voor en na foto:

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Keuken opknappen

Toen alles gestuukt was zijn we verder gegaan met de keuken, de keuken die erin zat/zit is zo degelijk en goed dat het zonde zou zijn om deze eruit te halen. Ik wilde heel graag een zwarte keuken, nou zo gezegd zo gedaan! Ik ben begonnen om de keuken op te schuren en schoon te maken en heb deze vervolgens geschilderd en afgelakt met zijdeglans. Het eindresultaat is echt top geworden, al zeg ik het zelf. Het mooiste is dat de nerven van het hout door de zijdeglans heenkomen, zo krijg je een stoer effect.

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

 

Aan de schilder

Na de keuken zijn we aan de slag gegaan met alle muren, deze heb ik allemaal geschilderd in de kleur Colosseum van Carte Colori. Mijn vriend twijfelde hier heel erg over omdat hij bang was dat alles te donker zou worden, zelf heb ik hier ook nog over zitten dubben. Moeten we dan toch niet gewoon één wand wit laten? “Nee Manon, ik moet niet aan mezelf twijfelen.”

 

Want het is wel zo, ik vind het gemakkelijk om iedereen te adviseren en een huis te restylen maar als het uiteindelijk over je eigen huis gaat dan ga je echt werkelijkwaar over ALLES twijfelen.Toch maar de knoop doorgehakt en mijn eerste gevoel achterna gegaan en ja hoor het eindresultaat is top! Het straalt zoveel sfeer en warmte uit.

 

Home by Manon

 

Visgraatvloer

Voor de vloer hebben we een visgraatvloer gekozen, wat je nu ontzettend veel ziet. Wel hebben we voor een lichte tint gekozen omdat de kozijnen en de keuken donker antraciet zijn en ook de muren een tint hebben, zo springt de vloer eruit maar ook de kozijnen en keuken. We wilden eigenlijk pvc over de oude tegelvloer leggen, maar omdat die vloer voor 70% los lag moest de vloer eruit. En ja, als de vloer er dan toch uit moet dan leggen we gelijk vloerverwarming. Toen de vloer erin lag zijn de openhaard en schouw geplaatst en hebben we alle plinten er tegenaan gezet.

 

Het eindresultaat

En zie hier de voor en na foto’s en het eindresultaat van ons fijne mooie paleisje! En zoals je ziet was het hiervoor wat degelijk en saai (sorry oude bewoners) maar totaal niet onze stijl. We hebben er uiteindelijk veel aan moeten veranderen, maar er is warmte en gezelligheid in gecreëerd. We zijn er ontzettend blij mee en voelen ons er helemaal in thuis. Ook vrienden die langskomen zeggen dat het net een café is zo gezellig.

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Dit hoekje is een van mijn favorieten. Het stoeltje hebben we laten bekleden met een hele luxe stof, want ik wilde de uitstraling luxe, modern, sfeervol maar toch wel een tikkeltje gekheid geven. Hier zit je lekker bij de openhaard wat trouwens wel gewoon een neppe is, maar waardoor het een heel sfeervol hoekje is.

 

Home by Manon

 

Het enige wat nog in ons wensenpakket zat was: een stalen deur, want dit moest en zou in ons huis verwerkt worden. Na heel wat zoeken op internet, vonden we het wel tof om een stalen schuifdeur te gebruiken i.p.v. een stalen deur met scharnieren. Na vier maanden wachten zit hij er eindelijk in! Wat kijkt dit mooi, het past precies bij ons interieur en geeft er weer een extra boost aan.

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Home by Manon

 

Hopelijk zijn jullie net zo positief als dat ik ben over ons huis, want wat zijn wij er ontzettend blij mee! De warmte die we graag willen en een ruimte met een hele fijne zachte/luxe uitstraling. Wij voelen ons er helemaal thuis!

 

Superleuk dat jullie de tijd namen om over de (verbouwing/verhuizing) van mijn huis te lezen. Deze blog heet niet voor niks home.by Manon, dat komt namelijk omdat ik een eigen Instagram pagina ben begonnen met ideeën en creaties van mijn eigen huis. Neem gerust een kijkje voor inspiratie en tips.