Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtrends, Kleurinspiratie

INTENSE & GLOOMY

1 december 2018

De winter is in aantocht! We hebben behoefte aan behaaglijkheid en warmte. Daarnaast komen de feestdagen er ook weer aan. Gezellig op de bank zitten met een spelletje bij de haard of uitgebreid tafelen met vrienden of familie. Ons interieur mag dan niet ontbreken in sfeer en gevoel tijdens deze koude dagen. Het thema van deze maand: Intense & Gloomy, past hier perfect bij.


Intense & Gloomy

In het thema van deze maand zien we vooral donkere en intense tinten die zich afwisselen met chique en warme accenten. Bij dit thema kan het niet donker genoeg!

Denk niet dat je bij dit thema alleen maar zwarte tinten hoeft te gebruiken. Kies voor rood, groen of blauw tinten zoals getoond hieronder.

https://www.instagram.com/

https://daniellawitte.elledecoration.se/

https://www.cutypaste.com/

Materialen

Bij een chique en donker interieur passen verschillende materialen.: 

  • Velvet stof
  • Goud
  • Donker hout (noten)
  • Staal
  • Bloemenprints
  • Marmer
  • Velours stof

intense en gloomyhttps://collectiveres.net/

https://www.designenwonen.nl/

Vormentaal

Dit thema heeft zo zijn eigen vormentaal. Rechte lijnen wisselen zich af met strakke ronde vormen. Wat betreft zitcomfort zie je gecapitonneerde banken en afgeronde leuningen. Tafels zijn daarentegen rechthoekig, strak en minimalistisch vormgegeven. Om het geheel minder statig te maken kun je er voor kiezen elementen van vintage hout toe te voegen.

intenste stijl met bloemenhttps://i.pinimg.com/

Accessoires

Ga voor goud, mat zwart staal en glas om je interieur aan te kleden. Deze materialen kun je vooral toepassen in verlichting, vazen, potten en kandelaars. Daarnaast kan je meer warmte creëren door te kiezen voor een velours of vol kleed en deze te draperen over een bank of fauteuil.

https://wonderewoonwereld.nl/

TIP: Wil je meer gezelligheid en kleur in het interieur? Ga buiten op zoek naar een mooie tak (het liefst met wat bessen eraan) en leg deze indien nodig, een paar dagen te drogen op een krant op een donkere plek. Plaats de tak in een pot of vaas voor extra contrast, zo heb je een unieke accessoire die een aantal maanden goed blijft in het interieur.

Bron: https://www.designenwonen.nl/

Houdt onze blog de komende weken in de gaten voor meer tips en leuke feestelijke onderwerpen passend bij het thema. Wil je jouw interieur ook een donkere en intense uitstraling geven? De interieurstylisten van het Stijllab bij Van Donzel helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 125 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie