Interieur inspiratie, Interieurtrends

Interieurtrends

16 augustus 2016
trends

Zoals ik in mijn vorige blog had beloofd ga ik jullie vandaag weer meenemen in de trends op interieur gebied!

Etnisch
Houd jij veel van reizen? Dan past een Etnisch interieur bij jou! Deze trend heeft verschillende culturele aspecten zoals de Turkse windlichten en een portretfoto uit Afrika. Het samenvoegen van verschillende invloeden creëert een warme uitstraling.

Hoewel de kleuren per interieur kunnen verschillen, bestaat een etnisch interieur over het algemeen uit donkere en intense kleuren. Probeer dan ook wat licht in je interieur te brengen, door de vaak donkere meubels af te wisselen met lichte of kleurrijke accessoires. Zo kun je een mooie balans creëren tussen de warme, aardse tinten en de verschillende kleuren. Denk hierbij aan basistinten als bruin, zwart of wit, en wissel deze af met opvallende kleuren zoals geel, groen of rood.

In een etnisch interieur komen vooral natuurlijke materialen naar voren. Dit maakt je niet beperkt in de keuze. Er zijn talloze materialen waar je uit kunt kiezen die goed passen in een etnisch interieur. Denk hierbij aan hout, bamboe, aardewerk en natuursteen.

Trends

Bron: werkeninwonen.nl

Trends

Bron: interiorinsider.nl

 

Botanisch
Houd je van tuinieren? Kies dan een botanisch interieur! Je ziet veel organische elementen terugkomen in deze trend. Ik vind persoonlijk een botanisch interieur vergelijkbaar met een vintage/retro interieur.

Qua kleur begin je vaak met een basis (lichte, neutrale vloer en muren). Dit kan je vervolgens makkelijk combineren met verschillende natuurlijke tinten. Gekleurde en gepimpte meubelen passen dan ook helemaal binnen deze trend! Hier een aantal voorbeelden van een botanisch interieur.

Trends

Bron: mellaah.nl

Trends

Bron: waanzinniginterieur.nl

 

Minimalistisch
Strak en wit! Dat is minimalistisch als je het mij vraagt.
Deze trend is voor mensen die helemaal tot rust willen komen in een clean en opgeruimd interieur.

Wit is de basis en het wordt gecombineerd met strakke lijnen en symmetrische vormen. De accentkleuren die aan bod komen zijn zwart, grijs en pastel/natuurtinten. De materialen die je terug ziet komen zijn (goed afgewerkt) hout en metaal. Ter decoratie past marmer en koper ook super in een minimalistisch interieur!

Trends

Bron: Roomed.nl

Trends

Bron: manners.nl

 

Ga jij cultuur snuiven in jouw etnische interieur, je groene vingers laten zien in je botanische interieur, of tot rust komen in je minimalistische interieur? Hoe zou jij deze trends toepassen? Ik ben benieuwd!

 

 

(Visited 746 times)

Misschien ook interessant

1 Comment

  • Reply Jane 2 maart 2017 at 09:40

    Leuke trends zeg!

  • Geef je reactie