Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Een kijkje achter de schermen bij Maison et Objet

22 januari 2019
Maison et Objet

De auto volgeladen met lekkere dingen, vertrokken Nanda en ik donderdagmiddag richting Parijs om de trendy beurs Maison et Objet te bezoeken én mooie spullen te kopen. Tijd om nieuwe inspiratie op te doen! Zes uur en een lekke band later, kwamen we aan op onze bestemming. We lieten ons niet uit het veld slaan door een beetje pech, want we hadden superveel zin om deze sfeervolle beurs te bezoeken! Onderweg in de auto bespraken we waar we het eerste naartoe zouden gaan, wat we nog in de winkel hadden staan en hoe we het zouden gaan aanvullen met de nieuwste trends. Ook zo benieuwd wat onze bevindingen zijn en wat voor een mooie items we voor jullie hebben ingekocht? Dat lees je hieronder in mijn blog…

Beestenboel

Wat ons als allereerste opviel, was dat er heel veel items met dieren te zien zijn. We zien al een tijdje de vogels en de apen, maar nu is het een complete dierentuin die er op de markt komt. Van apen tot vogels, vissen, kwallen en  salamanders. Vooral die laatste in het koper zijn helemaal hip. Je kan je vast nog wel herinneren dat je moeder of oma zo’n salamander op tafel of op een kastje had liggen?! Ook ik kwam ze bij mijn adviezen aan huis 10 jaar geleden tegen. Ik zei dan tegen de klant: ‘Dit kan echt niet meer…’ Toen was strak met rvs een trend! Zo zie je maar weer dat het echt geen cliché is dat alles terugkomt, al is het dan in een ander jasje.

De apen hebben promotie gemaakt, want eerder in het afgelopen seizoen zag je ze veelal in het goud en zwart. Nu in elk denkbaar item: lampen, kandelaars, servies en beelden. De apen pronken nu veel samen met de vogel op behang, kussens en gordijnstoffen. Dat is wel iets wat echt opviel en nieuw is in het aankomende seizoen. We willen niet achterblijven in deze trend, dus hebben wat mooie items besteld en ook wat kussens met onze vrienden erop. We vonden die bij onze leverancier van Light & Living. Zij hadden heel veel mooie spullen voor betaalbare prijzen, dus daar hebben we veel ingekocht. Ik probeer altijd een mix te vinden tussen de wat duurdere dingen en dingen met leuke prijzen, zo kun je wat meer wisselen in je aankleding per seizoen.

Maison et Objet

Maison et Objet

Flowers

Ook hebben we de prachtige stand van Silk-ka bezocht. Wat een feestje om daar rond te lopen. Super mooie zijden bloemen, soms bijna niet van echt te onderscheiden. Als je daar rondloopt dan waan je jezelf even in een andere wereld. We hebben daar veel groen gekocht. Eenvoudige takken, maar ook mooie voorjaarsbloemen. Plaats één tak in een vaas met een smalle hals óf maak een hip boeket. Het fijne is dat je altijd bloemen in huis hebt als je even geen tijd hebt om verse te halen.

Maison et Objet

Maison et Objet

De innerlijke mens

Diegene die met regelmaat onze winkel bezoekt, heeft wellicht het mooie en stijlvolle merk House Doctor bij ons gespot! Dit merk hebben we de vorige keer op de beurs kunnen bemachtigen als merk om aan te bieden in onze winkel. Soms lijkt het alsof je alles kan inkopen wat je mooi vindt, maar zo werkt het niet altijd! Bij sommige leveranciers wordt heel kritisch gekeken (en dat is maar goed ook) of je de juiste uitstraling hebt qua winkel en of er geen verkooppunt in de buurt zit. Daarnaast wordt aan de hand van nog enkele puntjes bepaald of je het merk mag aanbieden. Nou, wij zijn een verkooppunt geworden en daar ben ik heel blij mee. Het merk heeft een sobere en tijdloze stijl met het gebruik van mooie materialen. Ze hebben een ruime collectie met woonaccessoires, servies , lampen en schilderijen. Wij hebben ons deze keer vooral op het servies gericht. Zelf wordt ik er helemaal hebberig van en ik krijg dan ook met regelmaat de vraag van het thuisfront waar ik die nieuwe schaaltjes in godsnaam nu weer kwijt wil…

Ik heb bij House Doctor een mooie aanvulling gekocht voor in de winkel, wat goed aansluit op de huidige collectie. House Doctor werkt ook samen met Nicolas Vahe. Zij verkopen bijvoorbeeld kruiden, jam en hummus. Eigenlijk alles wat je kan gebruiken op kookgebied is bij hen te vinden. We hebben verschillende soorten zout, peper, olie en kruiden ingekocht. Mooi om zichtbaar op je aanrecht te laten staan qua design en ook leuk om met een snijplank en wat schaaltjes erbij, te geven als cadeau. Bovenal is het erg lekker en zeker de moeite waard om zelf uit te proberen!

Maison et Objet

Maison et Objet

Kleur bekennen

Als je mij nu vraagt: ‘Is er echt iets totaal nieuw qua kleur?!’ Dan kan ik niet volmondig ja zeggen! Je ziet toch nog veel het natuurlijke groen, donkerblauw, zachter blauw en verwassen roze. Vooral het donkerblauw wordt gecombineerd met het zachtere blauw en het roze. Groen wordt veel gecombineerd met het blanke hout, zwart en goud!! Goud is gewoon een must om in huis te hebben, want dat zie je overal terug!

Wat al in beeld was zijn de kleuren oranje en geel, maar wat opvalt is dat ze feller geel en oranje zijn geworden. Je ziet deze kleuren ook hangen als je een kledingwinkel inloopt en dan weer gecombineerd met donkerblauw.

Als we het hebben over wat terug is van weggeweest, dan is het een stof die op het Lamous lijkt van vroeger. Het lijkt op Velours qua uitstraling maar dan grover. Het is behandeld tegen vlekken en het is oersterk! Ik heb een hele mooie bank gekocht bij PMP in deze stof en dan in het verwassen roze/paars. Het zijn twee longchairs die je tegen elkaar kan zetten of los kan plaatsen, ook super cool als je een zitje voor een open haard wilt maken of een aparte tv-hoek wilt creëren. Vaak mis ik in mijn adviezen die ik geef de aparte items. Daar heb ik met deze op ingespeeld.

Maison et Objet

Maison et Objet

Sixties

Je proeft wel uit mijn verhaal dat de kleuren, op wat nuance na, en de stijl van afgelopen seizoen worden doorgevoerd. Natuurlijk niets mis met herhaling! Soms kost het ook even tijd om aan iets te wennen en moet je het ook vaker zien wil je er zelf een gevoel bij krijgen, toch? En het is niet zo erg voor je portemonnee, want je kan met net wat andere items, een andere draai geven aan je huis zonder dat je het gevoel hebt dat alles weer vernieuwd dient te worden.

Wat wel echt opviel is dat het jaren 60 gevoel weer terugkomt. Je ziet het in de zachte kleuren (roze, blauw en lila) en ook in de vormen. De ronde vormen die eigenlijk in veel items terugkomen. Er was een tijd dat alles strak en recht moest. Nu zie je weer ronde items voor aan de muur, ronde tafels en geen rechte kastjes maar kastjes met afgeronde hoeken en verschillende vormen. Bij onze leverancier van Hk Living zag je vooral veel van de retrostijl terug. Zowel in kleur als in de organische vormgeving, met op de stoffen de retroprinten. Ook dit weer gecombineerd met goudkleur en webbing. Door mijn werk als styliste kan ik mezelf wel in elke stijl invoelen, maar zelf ben ik niet een hele grote fan van de sixties stijl. Ik begrijp het idee wel.. Ik ben benieuwd wat jij van deze stijl vindt?

Maison et Objet

Maison et Objet

Natuurlijke look

Het biologische eten, huidproducten op natuurlijke basis en het eten van minder vlees. Kortom, beter voor onszelf en deze aardbol zorgen is de trend of beter gezegd levensstijl voor velen. Ook dit blijf je terugzien in meubelland. Alle groene kleuren gecombineerd met riet, hout en gerecycled glas. De vele planten erbij geven het natuurlijke meteen weer en ook daarmee krijg je gelijk een heleboel sfeer.

We hebben, buiten dat we onze vaste merken hebben bezocht, ook heel veel rondgekeken om inspiratie op te doen. Ikzelf ben erg weg van het natuurlijke, het mooie hout en de rieten stoelen. Niet meer zo grof zoals we eerder zagen, maar het verfijnde. Het natuurlijke met een knipoog naar de Aziatische stijl vind ik helemaal geweldig, de chique zen-stijl spreekt mij enorm aan! Dit met mooie grote potten en wat aparte items erbij en het is helemaal top. Wat trouwens ook te gek is, is dat je in het behang ook het rattan, riet en andere natuurlijke materialen terugziet met de natuurlijke tinten. In sommig behang met net een wat luxere uitstraling, omdat er een glitter in verwerkt zit.

Maison et Objet

Maison et Objet

Kortom, we hebben weer heel veel leuke ideetjes opgedaan en we kunnen niet wachten totdat alles bij ons binnen is en we de winkel kunnen restylen! Eerst met zijn alle deze kou trotseren en dan over een week of vijf lekker aan de slag met de nieuwe spullen. Laten we eerlijk zijn, dat is toch het allerleukste om te doen? Ik hoop dat ik jullie een beetje mee heb kunnen nemen in onze trip naar Maison et objet?!

Met inspirerende groet,
Angelique

 

 

(Visited 254 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie