Inrichten, Slaapkamer

Kinderkamer: Panda’s jungle

10 oktober 2016
Kinderkamer Panda's jungle

Ondertussen kan je er niet meer om heen. Mijn buik groeit als kool en volgens mijn dierbare collega’s waggel ik ook rond. Mijn laatste werkdag zit er op en ik mag eindelijk met verlof. Daar heb ik natuurlijk heel erg naar uit gekeken, maar het is ook wennen. Aangezien ik niet zo goed stil kan zitten heb ik ook maar wat klusjes/activiteiten thuis laten liggen die ik kan doen tijdens mijn verlof. Uiteraard heb ik in de afgelopen 8 maanden niet stilgezeten. Het is mijn eerste kindje en dat betekent dat wij echt alles nog aan moesten schaffen. Maar een van de leukste dingen om te doen was voor mij natuurlijk de kinderkamer. Al voordat ik ik in verwachting raakte, had ik al duidelijke ideeën over hoe het er uit moest komen te zien!

Anders dan anders
Tegenwoordig zie je erg veel kamers in pasteltinten en veel rust. Een onwijs mooie stijl als je het mij vraagt, maar ik zou geen Nanda heten als ik het niet even wat anders wil doen. Mijn kinderkamer van vroeger was wel erg kleurrijk. Alle 3 de primaire kleuren waren duidelijk aanwezig. Maar ook daar zou ik nu zelf niet voor kiezen. Zodra Paul en ik wisten dat wij een jongetje verwachten, konden wij beginnen met de kinderkamer. Het moest een stoere kamer worden, maar een beetje unisex is ook wel praktisch. Ook vind ik het belangrijk dat het niet heel erg druk wordt, maar dat die kleine wel geprikkeld en gestimuleerd raakt. Gaandeweg is de ‘werktitel’ Panda ontstaan door familie en vrienden. Het komt voort uit Paul & Nanda. Het was erg leuk om de kinderkamer persoonlijk te maken op deze manier en het thema daar aan op te hangen.

Waar we mee begonnen zijn
Beginnen met de basis is het gemakkelijkste. Dat betekent wandje schilderen, behangen en de lambrisering monteren. Wij hebben gekozen voor een vervuilde tint blauw en een stoer jungle thema behang. Het junglethema sluit goed aan bij de werktitel! Je kunt zeggen; blauw is toch echt een kleur voor jongens? Ja, dat klopt, maar ook deze stoere en toch rustige kleur kun je goed voor meiden gebruiken. Dus mochten wij ook ooit in blijde verwachting raken van een meisje, ben ik niet verplicht die muur te schilderen. Het zit hem voor mij in de combinatie van materialen en kleuren. De lambrisering hebben we zwart gemaakt. Volgens sommige familieleden een beetje gewaagd en zwaar, maar tsja, je moet soms een beetje durven en anders is het zo over geschilderd! Gelukkig hebben Paul en ik wel wat handigheid en kunnen we veel zelf doen.

Als de basis klaar is…
… dan kun je beginnen met de inrichting. Je snapt wel dat een standaard babykamer niet in deze kamer past. Dat werd dus internet afstruinen naar leuke kenmerkende meubeltjes. De uitdaging zit in het feit dat het wel een bij elkaar passende stijl moet zijn. Een likje verf doet dan wonderen! Het jaren 60 ledikantje is geschilderd in de achtergrond kleur van het behang en de commode met marmeren blad is ook helemaal matching qua groentinten uit het behang. Dus dat verhaal klopt al! Nu nog een beetje karakter in de kamer voor onze jongen! Een lockerkast is gevonden en gaat gebruikt worden als kledingkast. Daarnaast hebben we ook een mooi bakkersrek gevonden wat leuk is in combinatie met de lockerkast. Weer een match!

Personaliseren
Noem het toeval, maar op dit moment kom je in allerlei vormen de panda’s tegen in babyland. Is dat even handig dat wij dat als werktitel hebben! Van kleding tot patronen, knuffels, accessoires en nog veel meer. Het is duidelijk dat deze dus niet ontbreken mag in onze collectie. Daarnaast past de panda leuk in het jungle thema. De combinatie van andere dieren in alle vormen, leek mij een leuk idee. Het zijn er ondertussen nogal een aantal geworden!

Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle
Kinderkamer Panda's jungle

 

Ik ben helemaal happy met het resultaat. Naar mijn mening is er een goede balans tussen drukke aanwezige prints die prikkelen en stimuleren en de rust. De rust zit in het kleurgebruik en dat 2 wanden toch redelijk ‘wit en leeg’ zijn gebleven. Tot nu toe heb ik alleen nog positieve reacties gehad over het stijltje. Ik hoop alleen dat ze het ook gedurfd hebben te zeggen als ze het minder mooi vonden, want voor de feedback sta ik altijd open. Al blijf ik toch een beetje eigenwijs en kies ik zowel als Paul voor onze eigen stijl! Zou jij iets anders hebben gedaan?

 

 

(Visited 1.185 times)

Misschien ook interessant

8 Comments

 • Reply Marion 13 oktober 2016 at 16:34

  Super leuk!! Echt heel mooi, zo’n kinderkamer zou ik ook wel willen hebben. Vind het idee van de knoppen van de kast van speelgoedbeestjes maken een super leuk idee, ook leuk om ze goud of zilver te spuiten!

  • Reply sandravanheeswijk 18 oktober 2016 at 11:25

   Leuk om te horen! Het spuiten van de deurknoppen in goud of zilver is zeker een leuk idee.
   Dan zou ik deze kleuren wel terug laten komen in de rest van de kamer.
   In onze kinderkamer vind ik de knoppen op deze manier het beste passen.
   Groetjes Nanda

 • Reply Joyce 6 oktober 2017 at 21:38

  Hoi,
  Ik zie dat het een al ouder bericht is, maar wie probeer toch of ik nog antwoord krijg.
  Hoe heb je de deurknopjes gemaakt? Echt super leuk!

  • Reply sandravanheeswijk 2 november 2017 at 17:30

   Hoi Joyce,
   Het ligt een beetje aan het diertje dat je hebt. Sommige zijn hol en sommige zijn massief.
   Met de holle diertjes kun je het beste gewoon secondelijm of een goede kit gebruiken. ( Ligt aan de ondergrond)
   En bij de massieve diertjes kun je gewoon een schroef gebruiken en van achter het deurtje doorschroeven tot dat het diertje vast zit.
   Wel even voorboren voor alle zekerheid! 😊

 • Reply Angela 21 januari 2018 at 16:28

  Mag ik vragen waar het behang van is? Zo leuk!

 • Reply Anne 23 januari 2018 at 12:37

  Hi Joyce,

  Wat een super leuke kamer!
  Mag ik vragen waar dat behang van is?

  Groetjes Anne

 • Geef je reactie