Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Matching Tones

1 maart 2019
Matching Tones

We zijn alweer toe aan de 3e maand van dit jaar. Waar blijft de tijd. Maart is voor mij altijd het begin van iets nieuws. Maart verrast je ieder jaar weer bijvoorbeeld met het weer, de zon die weer feller gaat schijnen, maar ook met de natuur die steeds een beetje meer ontwaakt. De krokussen laten zich weer graag zien en met de krokussen komt ook de kleur weer terug in de natuur.

Maar voordat we weer lekker buiten kunnen gaan genieten, moeten we het ook nog met genoeg dagen doen waarbij het weer niet zo heel prettig is. En wat is er dan leuker om ervoor te zorgen dat het binnen zo lekker vertoeven is. Want met de komst van de lente krijg je weer dat gevoel om het binnen eens lekker op te frissen allemaal. En hoe kun je dat beter doen dan met kleur!

Durf te combineren

Als stylist hoor ik vaak dat men het eng vindt om kleuren te combineren. Vaak is het toch een kwestie van durven. En daarom hebben we deze maand gekozen voor het thema Matching Tones. Hier past heel goed de term Ton sur Ton bij. Dit houdt in dat je voor een ruimte slechts één kleurpalet kiest. Zoek een kleur uit die bij je past en gebruik binnen dat kleurenpalet verschillende tinten.

Matching tonesBron: franspennings.nl
Matching tonesBron: franspennings.nl
Matching tonesBron: myparadissi.com

Creëer contrast

Om het geheel toch spannend te maken speel dan met verschillende materialen zoals leer, fluweel of hout of ga bij rustig kleurgebruik lekker uit je dak met verschillende aparte vormen. Hierdoor creëer je contrast en zorg je ervoor dat je interieur een plezier wordt om naar te kijken.

Matching tonesBron: roomed.nl
Matching tonesBron: southshoredecoratingblog.com

Juist de combinatie van tinten in dezelfde kleur zorgt voor rust en met wat lef maak je het toch spannend. Ook al kies je voor meerdere kleurtinten zorg dat je in dezelfde kleurtoon blijft.

Matching tonesBron: westwingnow.nl

Aantrekkingskracht

Het is de kunst om de sfeer in de ruimte zo neer te zetten dat het niet schreeuwerig wordt, maar dat er een dusdanige aantrekkingskracht vanuit gaat dat je graag in de ruimte verblijft. Je wordt er als het ware naar toe getrokken. Dat heb ik ook met de lente. De lente heeft een ontzettende aantrekkingskracht op heel veel personen. Hoe vertederend is het als de lammetjes weer lekker dartelen in de wei. Je móet gewoon kijken als je erlangs komt. Probeer dat gevoel ook te creëren in je woning.

Door gebruik te maken van diverse structuren en verschillende materialen kun je de ruimte nét die extra uitstraling geven die het nodig heeft. En dat kun je ook met hele subtiele dingen bereiken.

Matching tonesBron: i.pinimg.com
Matching tonesBron: paintzen.com

Verf op de muur of toch behang

Wat een ruimte ook ontzettend spannend kan maken is behang. Tegenwoordig wordt het, gelukkig, weer steeds vaker gekozen in een interieur. En nee, het is niet oubollig om te kiezen voor behang. Je hebt zo veel leuke, stoere, lieve, kleurrijke dessins dat er altijd wel iets bij zit wat jij mooi vindt. En net zoals het heel makkelijk is om een muur te voorzien van een nieuw kleurtje is het ook heel makkelijk om je muur te voorzien van een nieuw behangetje. Ook bij Van Donzel hebben we ontzettend leuke mogelijkheden met behang en deze nemen we graag mee in een advies.

Matching tonesBron: wonenonline.nl
Matching tonesBron: wonenonline.nl
Matching tonesBron: behangwereld.nl

Of je nu kiest voor nieuwe meubels, nieuwe accessoires, verf of een nieuw behang, bij Van Donzel ga je zeker je Matching Tones vinden.
En kom je er zelf niet uit omdat de keus zo ontzettend groot is laat je dan adviseren door de stylistes van Het Stijllab.

(Visited 78 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie