Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Nostalgic Values

2 april 2019
Nostalgic Values

Nostalgie brengt je terug in de tijd. Naarmate je zelf ouder wordt merk je dat je regelmatig terug duikt in “die oude doos”. Niet alleen met herinneringen maar ook met recepten of interieurs. In ons huidige digitale tijdperk hoor je vaak: “dat hadden wij vroeger niet”. Een mobiele telefoon? Nee die had je niet. Wij hadden een telefoon met een draaischijf en nee daar kon je niet mee naar buiten. Als je iets wilde delen met iemand dan ging je naar die persoon toe want van Social Media had je nog nooit gehoord. Maar veranderingen brengen ook voordelen met zich mee. Want stond je vroeger te wachten als je afspraak iets (of veel) later kwam, nu laat je snel even iets weten als je niet op tijd bent.

We duiken een beetje terug in de tijd met Nostalgic Values en ik laat je zien dat je ook in je huidige interieur nostalgie kunt laten terugkomen.

Vloeren

Wat je vroeger vaak zag en gelukkig tegenwoordig ook weer steeds meer is een visgraat vloer. En een visgraatvloer past in vele interieurs en brengt meteen sfeer. En dan hoef je echt niet te kiezen voor een houten vloer, ook een PVC-vloer geeft deze uitstraling. Een PVC-vloer is een houtvrije vloer die gemaakt wordt van kunststof. Dankzij de huidige technieken is een PVC vloer bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Nostalgic ValuesBron: auping.com

Accessoires

Mooie accessoires worden vaak van familielid naar familielid doorgegeven. Natuurlijk zijn met name de herinneringen speciaal als het item van je opa of oma is geweest. Maar ook bij 2e handswinkels of bij de Kringloop kun je vaak hele mooie dingen vinden. Maar goed, dan heb je deze accessoires, en dan? Door ze te groeperen vestig je er meer de aandacht op dan door de accessoires te verspreiden door de ruimte. Gebruik bijvoorbeeld een oud kistje, een stolp, een mand of een dienblad en zet je spulletjes bij elkaar.

Nostalgic ValuesBron: enchanted-barnowlkloof.tumblr.com

Meubels

Ben jij de trotse eigenaar van een oude Rookstoel? Heb je ‘m al in je huiskamer staan? Super. Niet? Staat deze te verstoffen op zolder? Ontzettend jammer. Als de reden is dat de stoel in zijn huidige staat niet in je interieur past dan lukt het met deze tips misschien wel. Kies voor de stof een kleur die wel past in je interieur en durf ook het hout aan te pakken.

Nostalgic ValuesBron: oudisnieuw.net
Nostalgic ValuesBron: oudisnieuw.net

Unieke items zoals bijvoorbeeld een dressoir kunnen goed toegevoegd worden aan een strak klassiek interieur. Laat het item dan gewoon zoals deze is, het hout geeft direct een geweldige uitstraling. Door er stoere wat minimalistische items bij te zetten krijg je direct een vintage sfeer. Leer past in deze setting ontzettend goed, het geeft je basic interieur een stoere uitstraling.

Nostalgic ValuesBron: man-man.nl

Wat voor de één een mooi item is betekent voor de ander helemaal niets. Daarom is het belangrijk dat je je eigen gevoel hierin laat spreken. Als jij een item, waaraan jij die mooie herinneringen hebt, graag toe wilt voegen aan je interieur, doe het dan. Juist dát geeft de eigenheid aan jouw huis.

De uitdaging voor een interieur waar je blij van wordt is dat juist die items toegevoegd zijn die je graag wilt zien. Kom je er zelf niet uit, kom dan eens langs. Wij laten je nieuwe keuzes graag matchen bij je vintage items.

(Visited 87 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie