Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Ontspannen thuiskomen

21 mei 2019
Ontspannen thuiskomen

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan: stress. Door drukte op je werk, financiële zorgen of enkel die lange rij voor de kassa. Stress hoeft niet altijd een grote oorzaak te hebben, maar heeft vaak wel een groot effect op zowel je geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Super belangrijk dus om te zorgen voor momenten van ontspanning. Maak niet alleen je huis zomerklaar, maar zorg ook dat je zelf fris en fruitig het zonnetje tegemoet gaat. Hoe? Dat lees je in deze blog!

Je slaapkamer

Begin bij het begin. De plek waar je in de ochtend wakker wordt en ’s avonds onder de dekens kruipt. Je slaapkamer is een ruimte waar je heerlijk tot rust moet kunnen komen, maar waar je ook een goed begin van de dag maakt. Uit je bed stappen met het verkeerde been is niet waar je voor gaat. De juiste kleur op de muur kan wonderen verrichten. Wist je dat groen-, bruin- en wit-tinten een ontspannen sfeer uitstralen? Combineer deze kleuren met accessoires in tinten uit hetzelfde kleurenpalet en je slaapkamer straalt rust en eenheid uit.

Ontspannen thuiskomenBron: coachdecor
Ontspannen thuiskomenBron: tlcinteriors

Ontspannen thuiskomen

  1. Forsyth Love Seat Velvet Slate Grey Riviera Maison | 2. Rustic Rattan Wall Shelf M Riviera Maison | 3. Bijzettafel Carat Coco Maison | 4. Deco Antique Leaf Coco Maison | 5. HK Living Metal/Rattan Folding Screen

Heerlijk bankhangen

Niets is zo fijn als na een drukke dag op het werk, heerlijk in de bank wegploffen. Een serie op Netflix aan of een leuk tijdschrift erbij en wat lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Perfect zou je zeggen! Toch is niets minder waar. Dit momentje van ontspanning kan verstoord worden door prikkels uit je leefomgeving. Teveel tierelantijntjes aan de muur en op schapjes, rommeltjes her en der of gewoonweg een niet gepoetst huis, kunnen net datgene zijn waardoor je niet helemaal tot rust komt. Zorg er dus voor dat je (wanneer je tijd hebt) je huis opruimt en voorziet van een grondige schoonmaak. Tips hoe dit aan te pakken lees je in de blog ‘Voorjaarsschoonmaak’.

Ontspannen thuiskomen

Planten

Het is echt zo! Planten hebben een positief effect op je gezondheid. Zo nemen ze onder andere angstgevoelens en gevoelens van stress weg. Er zijn meerdere planten die naast sfeer in huis, zorgen voor ontspanning. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Munt: de geur van de muntplant verlaagt je stressniveau én je kunt er een heerlijk kopje thee van zetten om te ontspannen.
  • Aloë Vera: deze plant zuivert de lucht en stoot zuurstof uit waardoor je beter slaapt.
  • Lavendel: iedereen kent deze typische, rustgevende geur. Het helpt tegen nervositeit én depressie.
  • Jasmijn: deze plant kalmeert en ziet er daarnaast super gezellig uit.

Ontspannen thuiskomen

Een warm bad

Jezelf in de watten leggen verricht wonderen. Neem een heerlijk warm bad, gebruik badschuim met de geur lavendel en dim het licht (wanneer mogelijk) of zet wat kaarsjes aan. Brand je kaarsjes, let wel op dat je niet in slaap valt. Veiligheid boven alles! Zorg dat je badkamer aangenaam aanvoelt door ook deze te voorzien van rustgevende elementen.

Ontspannen thuiskomenBron: fagerhoi_hjemmet (Pinterest)
Ontspannen thuiskomenBron: home_design (Instagram)

Geen bad? Neem dan een verfrissende douche en spoel letterlijk alle negatieve emoties van je lijf.

(Visited 73 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie