Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Ontspannen in je tuin of op je balkon

25 april 2019
Balkon

Met de warme paasdagen achter de rug is de zomer, wat zeg ik, lente al in volle gang. De pollen hangen in de lucht waardoor ik medelijden heb met menig hooikoorts patiënt. Velen zullen met de Paasdagen al lekker buiten vertoefd hebben in de tuin of op het balkon. Met familie of vrienden zul je misschien buiten al een gezellige paasbrunch of BBQ achter de rug hebben. 

Balkon

We komen steeds meer buiten en de mensen met groene vingers zullen al wel wat werk verricht hebben in de tuin of op het balkon. Met de mooie zonnige dagen is het wel zo fijn dat de overkapping knus is ingericht, zodat je daar heerlijk kunt ontspannen. Bij mij begint het enthousiasme nu ook echt te komen, binnenkort krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Daarbij zit gelukkig ook een mooie tuin. Wellicht niet onze eerste smaak, maar voor de komende zomers kunnen we daar prima genieten. Ik zeg: ‘zet die drankjes maar vast koud!’

BalkonBron: wonen.nl

Helaas niet onze tuin!

De start van een mooi terras begint natuurlijk bij de aanschaf van een mooie loungebank of tuinset. Dit hoeft niet duur te zijn, misschien kan je er een zelf maken van bijvoorbeeld steigerhout. Schilder het wit voor de bohemien Ibiza-look! Met pallets en grote kussens kom je ook al ver.

BalkonBron: @indigosoulcollective
BalkonBron: Pinterest – Evelien van de Ven

Maak een steigerhouten wand die tegen de buitenmuur geplaatst kan worden of tegen de schutting. Hieraan kun je diverse planten of schappen ophangen om het geheel helemaal persoonlijk af te stijlen! Ook kun je kiezen voor een mooie glasplaat of spiegel waardoor de zithoek optisch groter zal worden.

Balkon

Balkon

Balkon

Kleed het geheel ook mooi op het terras aan met planten in potten of bloemen. Geen groene vingers? Zet dan leuke nep-planten of kunstbloemen neer onder de overkapping.

Balkon

Nu mag het eerst even goed gaan regenen, want het is extreem droog geweest. Daarna zien we de warme avonden graag weer tegemoet. Voor de perfecte middag of avond op het terras met je geliefden hier een aantal tips:

  • Laat je vrienden bordspelletjes meenemen.
  • Vergeet niet dat de muggen er weer aankomen, zet bijvoorbeeld citronella kaarsjes neer.
  • Mocht het echt warm zijn en de koelkast is ver weg, zet een grote bak met cool packs of ijsblokjes neer en de lekkerste drankjes.
  • Hang lampionnen of een lichtsnoer op zodat het elke avond een feestje is!
  • Een borrelplank met schaaltjes vers koud fruit op tafel of nog beter: maak er een heerlijke smoothie van!
  • Bestel alvast spannende boeken of tijdschriften als je een keer een middag alleen vrij bent.

Balkon

 

Succes en geniet van het leven!

Balkon

(Visited 66 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie