Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Paastafel

17 april 2019
Paastafel

Het is bijna weer zover: Pasen. Qua styling kun je dan weer lekker uitpakken want ja, tegenwoordig is Pasen het nieuwe Kerst. Werd er voorheen met Pasen niet zo heel veel aandacht besteedt aan bijvoorbeeld de tafelstyling, tegenwoordig is dat wel anders en creëren we een creatieve, vrolijke Paastafel. Als je kunt en wilt dan is er zoveel leuks te vinden en vooral zelf te maken. Pasen vind ik echt een feest om vooraf lekker creatief bezig te zijn.

Pasen bij mij thuis

Alhoewel ik niet veel thuis ben deze dagen vind ik het toch leuk om ons huis in paasstemming te brengen. Met bloemen heb je direct de juiste sfeer te pakken. En ben je een beetje creatief daag jezelf dan ook uit om met deze dagen eens iets anders te doen dan anders. Ook in de keuken kun je je creativiteit volop kwijt, recepten in overvloed en vooral die kleine hapjes vind ik geweldig. Gelukkig hoef ik dit allemaal niet zelf te maken (mijn creativiteit houdt ergens op) en zorgt mijn lieve partner voor al het lekkers op tafel.

En niet te vergeten – het begint bijna een traditie te worden – dat wij op 1e Paasdag uitgenodigd worden voor een brunch bij Kelvin & Renée (mijn oudste zoon en schoondochter). Iedere keer opnieuw weten zij ons te verrassen met allerlei lekkere dingen en een supermooi gedekte tafel. Ik hoef dus niet te zorgen voor een mooi gedekte tafel bij mij thuis, ik kan gewoon aanschuiven, hoe lekker is dat?

Workshop Tafelstyling

Bij Van Donzel hebben we onlangs weer een workshop Tafelstyling gegeven. Samen met Manon heb ik allerlei tips en trucs gegeven aan een klein gezelschap om van de tafelstyling een klein feestje te maken.

Paastafel

Was jij er niet bij? Jammer. Alle workshops en evenementen bij Van Donzel worden tijdig aangekondigd zodat je jezelf kunt inschrijven. Er is een zeer divers aanbod zodat ik zeker weet dat er altijd wel iets is dat bij je past. Volg ons op social media zodat je geen aankondiging meer mist.

Natuurlijk vergt alles tijd en ook ik heb (helaas) maar 24 uur in een dag zitten daarom ben ik op zoek gegaan naar voorbeelden die niet zo heel veel tijd kosten maar wel superleuk zijn om te zien. En ik weet zeker dat jij hier ook enthousiast van wordt.

Zelf aan de slag

Het begint met het dekken van de tafel, en dan hoor ik je denken: “ik heb dat mooie servies niet”. Laat ook hier je creativiteit lekker gaan. Het hoeft allemaal niet van hetzelfde te zijn. Combineer en durf eens iets anders op tafel te zetten. Is het blad van je tafel mooi, gebruik dan geen tafelkleed maar gebruik een tafelloper of placemats. Die heb je in zoveel verschillende soorten dat er zeker wel iets bij je servies matcht.

PaastafelBron: i.pinimg.com
PaastafelBron: homedeco.nl

Decoratie

Heb je iets moois uitgekozen ga dan lekker aan de slag. Dek de tafel zoals jij dat wilt. Houd er daarbij rekening mee dat er nog wel plaats over blijft om die lekkere broodjes en hapjes neer te zetten.

Van het servet kun je hele leuke vormen maken maar je kunt de decoratie hierop ook heel subtiel houden.

Paastafel

PaastafelBron: i.pinimg.com
PaastafelBron: stijlvolstyling.com

Bloemen

De finishing touch op je tafel breng je aan met bloemen. Hier kun je mee uitpakken of als je iets minder plaats hebt op je tafel juist hele mooie en lieve decoraties maken.

PaastafelBron: welke.nl
PaastafelBron: stijlvolstyling.com
PaastafelBron: cristybrandriet.nl

Het belangrijkste: doe lekker waar je zelf zin in hebt, verplichtingen hebben we al genoeg. Geniet van alle voorbereidingen en hele mooie paasdagen toegewenst.

(Visited 45 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie