Geen categorie

Pompoen schilderen

28 oktober 2018

Wat een aantal weken geleden begon met brainstormen over de te geven workshops was het zaterdag 27 oktober dé dag van de workshop voor het pompoen schilderen. Voordat we deze workshop zouden kunnen geven moesten wij natuurlijk ook onze creatieve kant aanspreken. Want het bedenken van een thema is een, de uitvoering is nog iets anders. Dus zijn Nadieh en ik thuis aan de slag gegaan om een aantal mooie voorbeelden te maken.

En zoals gezegd, zaterdag was het dan zover. We hadden een leuke groep enthousiaste dames die de pompoenen ieder op een superleuke, eigen manier geschilderd hebben. Deze middag kon iedereen een grote en een kleine pompoen naar eigen inzicht pimpen. En wat leuk om te zien wat een creativiteit iedereen dan heeft: geen enkele pompoen was hetzelfde.

Om de middag zo goed mogelijk te benutten hadden we ervoor gezorgd dat de kleine pompoenen al een mooi kleurtje gekregen hadden.

Maar voordat deze pompoenen gepimpt konden worden mochten de dames eerst zelf aan de slag met de grote pompoenen. Iedereen zocht een mooi kleurtje uit van de verf van Carte Colori. Deze mooie krijt- of kalkverf kun je niet alleen gebruiken voor de muur maar ook voor meubels of – zoals wij gedaan hebben – voor de pompoenen en is natuurlijk ook te verkrijgen bij Van Donzel.

En na een lekkere kop koffie met – om helemaal in het thema te blijven – een pompoen cup cake kon het echte werk beginnen. De dames gingen ieder op haar eigen manier aan de slag. De ene begon met een andere kleur verf, de andere met een witte stift en weer een ander zette een mooie tekst op de pompoen.

Tussendoor nog even de grote pompoen helemaal verven zodat deze kon drogen en snel weer verder met de kleine versie. En natuurlijk bedenken: “wat ga ik met de andere pompoen doen”.
Waar de ene dame koos voor eenheid voor beide pompoenen qua kleur, koos de andere voor juist 2 verschillende. Zelfs het stapelen van pompoenen is aan bod gekomen. Superleuk om te zien. Al met al een hele geslaagde middag, waarbij iedereen tevreden met een mooi exemplaar naar huis ging.

Denk je nou bij jezelf: Wat leuk daar had ik ook bij willen zijn? Er worden veel vaker leuke workshops gegeven bij Van Donzel. Zo staat in november het Winterevent gepland met diverse leuke andere workshops. Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan.

(Visited 51 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie