Geen categorie

Ruimte verdelen

19 november 2018

Bron: https://i.pinimg.com/originals/

Je kent dat wel, je hebt net een nieuw huis of woont er al een tijdje maar hebt geen idee wat je ermee aan moet. De ruimte is groter dan je je had voorgesteld wat het onmogelijk maakt hier gezelligheid in te creëren. Met deze blog ga ik je helpen je ruimte zo optimaal mogelijk te verdelen d.m.v. ‘room dividers’ zodat er gezelligheid gecreëerd wordt in huis.

Room divider
Wat is nu een ‘room divider’? Een ‘room divider’ is een meubel, muur of onderdeel in je ruimte die ervoor zorgt dat de ruimte verdeeld wordt. Door middel van de ‘room divider’ creëer je een scheiding tussen twee verschillende functies.

We zien steeds vaker dat huizen een open indeling hebben waardoor je zelf kan kiezen welke functie je aan welke hoek wil toewijzen. Ondanks dat dit zorgt voor veel flexibiliteit maakt dit het ook extra lastig om in de ruimte sfeer en gezelligheid te creëren.

Bron: https://www.dezeen.com/

Een ‘room divider’ is de ideale oplossing voor dit probleem. De ‘room divider’ kan op veel verschillende manieren gecreëerd worden. Om je vooruit te helpen heb ik hieronder een aantal verschillende opties op een rijtje gezet.

Open
Is je ruimte niet heel groot? Dan is dit de ideale optie voor je. Een open ‘room divider’ zorgt voor afscheiding zonder afsluiting. Wanneer een ruimte klein is, is het van belang dat deze zo ruimtelijk mogelijk aanvoelt. Met een grote dichte constructie creëer je hele kleine hokjes en voelt de ruimte krap aan. Een open en luchtige constructie zoals een open vakkenkast zorgt voor een connectie tussen twee functies. Zo blijft de ruimte open maar ook sfeervol.

Bron: https://www.dezeen.com/

Ken je ons merk D-bodhi al? Het merk heeft veel grote kasten die volledig of gedeeltelijk open zijn die zeer geschikt zijn als ‘room divider’.

Bron: https://designonline24.nl/d-bodhi-fendy-boekenrek-120-40-180-teak

TIP: Plaats in een aantal open vakken een mooie accessoire zoals een grote vaas. Zo heb je een opvallend pronkstuk die je vanuit elke hoek van de kamer kan bezichtigen.

Bron: https://www.detroubadour.nl/d-bodhi-boekenrek

Half open
Wanneer ik praat over een half open constructie heb ik het niet over een vakkenkast met een aantal deurtjes erin. Nee, het gaat hier om een smalle wand of dichte kast die de ruimte net even opdeelt.

Wil jij de ruimte opdelen in twee functies maar wil je de connectie niet volledig kwijt tussen de ruimtes? Ga dan voor een half open constructie. Een smalle kast of wand aan een of beide zijkanten van de wand zorgen ervoor dat de ruimte een duidelijke verdeling krijgt. Door het midden open te laten blijft er een connectie bestaan tussen de twee ruimtes.

Bron: http://decoraciondeinteriores21.com/

TIP: Wanneer je een ruimte gaat verdelen met een ‘room divider’ plaats deze dan vooral aan de langste wand in de ruimte. Zo blijft de ruimte nog steeds groot ogen.

Kies voor een vakkenkast om mooie accessoires in te presenteren. Je kunt er voor kiezen deze kast aan een kant of weerszijde te maken. Kies je voor een kant? Kijk dan vooral naar de afwerking van de achterkant van de kast aangezien je daar vanuit een van de twee ruimtes ook zicht op hebt.

Bron: https://i.pinimg.com/

TIP: Wist je dat we bij ‘van Donzel’ een maatmeubelmaker hebben? Onze interieur adviseurs kunnen je helpen met het personaliseren van een ‘room divider’ en onze maatmeubelmaker realiseert en plaatst deze vervolgens in jouw huis.

Wil je toch de ruimte open of transparanter houden? Kies dan voor een stalen constructie met glas erin. Deze houdt de connectie tussen de twee functies volledig open ondanks dat het toch een duidelijke afscheiding geeft.

Bron: https://roomed.nl/shop-the-look-woonkamer-met-roomdivider/

Dicht
Bij een dichte constructie kun je denken aan deuren die twee ruimtes met elkaar verbinden. Een dichte constructie zorgt ervoor dat je de ruimtes volledig afsluit van elkaar. Toch kun je door middel van een glazen pui of deuren een verbinding houden met de andere ruimte. Wil je het toch volledig af kunnen sluiten? Kies dan voor dichte taats of schuif -deuren, deze sluit je af maar zodra connectie van belang is sla je ze volledig open naar de zijkant.

Bron: https://roomed.nl/5x-voordelen-van-schuifdeuren-in-huis/

Bron: https://www.kamerensuitespecialist.nl/fotoboek/

TIP: Heb je een breed huis? Kies ervoor om eerst een kast of muur en dan pas een deur te plaatsen. Zo deel je de ruimte op in twee duidelijke functies en heb je niet overdreven grote deuren.

Bron: https://theartofliving.nl/mainstream-interieur-blog-sarah-watts/

Haard
Een hele andere manier om je ruimte op te delen is door te kiezen voor een haard. Je kunt zowel de haard in het midden als aan de zijkant plaatsen van je huis. Door te kiezen voor een doorkijk haard houdt je connectie met de andere kant. Een haard zorgt niet alleen voor sfeer maar geeft een duidelijke en brede afscheiding tussen twee functies.

Bron: http://decoria.net/

TIP: Laat de haard verbreden en creëer aan de zijkanten van de haard open nissen met planken erin. Zo heb je ook wat te bekijken als je er langs af loopt.

Bron: https://barbasbellfires.com/nl/

Bron: https://nl.pinterest.com/

Ben je zelf aan het struggelen met de verdeling en indeling van je ruimte en kom je er totaal niet uit? De interieur stylisten van het Stijllab bij ‘van Donzel’ helpen je graag met het make nvan de juiste keuzes.

 

(Visited 162 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie