Interieur inspiratie

Waar schijn jij een lichtje op?

9 januari 2019
Lichtjes

Zetten we in december het hele huis vol met lichtjes, in januari is het weer een stuk donkerder in huis. Ik vind dat altijd zo ontzettend jammer want al die lichtjes zijn zo sfeervol. Natuurlijk snap ik dat er in december flink uitgepakt wordt met verlichting maar ook in de rest van het jaar zijn er heel veel mooie mogelijkheden die ook ontzettend veel sfeer geven. Daarom dit keer een blog in het teken van lichtjes.

Verlichting

Vaak is het kiezen van meubels al een moeilijk iets om dan nog maar niet te spreken van verlichting. Verlichting wordt vaak als laatste uitgekozen en dat is jammer. Want wordt er wel bewust gekozen voor een bepaald meubelstuk, wat verlichting betreft is dat vaak niet. Verlichting wordt als bijzaak gezien maar verlichting kan juist de ruimte zoveel meer sfeer geven. Dat het niet altijd makkelijk is begrijp ik want je hebt zoveel keus.
Kies je voor een hanglamp, of toch voor een staande lamp. Kies je voor één enkele lamp of hang je er meerdere bij elkaar. Mag de lamp opvallen of kies je juist voor een subtiel exemplaar. Houd je van spotjes of juist helemaal niet.

Een lamp kan als eyecatcher gebruikt worden, vooral boven een eettafel heb je hier heel veel keus in.

LampenBron: www.ztahl.com

Een industriële lamp staat mooi boven een eettafel en heb je niet alleen in zwart staal. Of je voor een open lamp of een gesloten kap kiest is niet alleen afhankelijk van smaak. Waar een dichte kap het zicht blokkeert geeft een open of een glazen kap een mooie doorkijk naar hetgeen erachter is.

LampBron: www.ztahl.com

Heb je spotjes in je plafond dan kun je deze ook gebruiken om de eyecatcher uit te lichten als deze niet brandt. Zo zal deze op meerdere manieren juist in de spotlight staan.
Er zijn ook ontzettend mooie lampen die een opengewerkte structuur hebben. Deze zijn niet alleen mooi om te zien maar geven ook een geweldige uitstraling op de wanden en/of het plafond zodra ze aan zijn.

LampenBron: www.instagram.com
LampenBron: www.lushome.com

Vloerlampen

Houd je niet van hanglampen welkom in de wereld van de vloerlampen. De keuze is eindeloos: stoer, romantisch, klein, groot, minimalistisch of gekleurd.

VloerlampenBron: design-milk.com
VloerlampenBron: www.weboverlichting.nl
VloerlampenBron: www.debijenkorf.be
VloerlampenBron: yothinterieur.blogspot.com
VloerlampenBron: www.etsy.com

Combineren en variëren

Moet je verlichting kiezen die allemaal uit dezelfde serie komt? Nee natuurlijk niet, tenminste, dat vind ik. Het mooiste is om juist verschillende soorten verlichting bij elkaar te combineren, maar zorg er wel voor dat ze qua vorm, uitstraling of kleur bij elkaar passen. Maar hoe leuk is het om ook bij dat leuke stoeltje iets aparts neer te zetten, ook al valt dit qua uitstraling en kleur buiten de boot. Mismatchen kun je niet, durf gewoon eens iets anders te kiezen.

LampBron: www.vtwonen.nl

Wandlampen

En dan zijn er nog de wandlampen. Want zeker als je wat kleiner woont wil je natuurlijk wel verlichting in huis. Wandlampen bieden dan de uitkomst. Je kunt een wandlamp gebruiken om juist iets op de muur uit te lichten of kies voor een verstelbare wandlamp zodat je deze alle kanten op kunt richten.

WandlampenBron: i.pinimg.com
LampBron: i.pinimg.com
WandlampBron: www.brinklicht.nl

Welke verlichting je ook kiest zorg dat deze bij je past. Verlichting brengt sfeer en kan er juist voor zorgen dat je interieur “af” voelt.

Blijf je het moeilijk vinden om de juiste verlichting te vinden? Kom dan eens langs in de winkel en de stylistes van Het Stijllab geven je graag advies.

(Visited 76 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie