Interieur inspiratie, Slaapkamer

Sfeervol slapen tijdens de donkere dagen

19 december 2018
Sfeervolle slaapkamer

Heb je dat ook wel eens? Het is snel donker, buiten is het koud en je bent een stuk sneller moe. Bij mij zorgt dit ervoor dat ik het liefste zo snel mogelijk in mijn bed spring om daar vervolgens nog uren te lezen of serie te kijken. Met een sfeervolle slaapkamer maak je die uren in bed extra gezellig en nog aantrekkelijker om lekker lang in je bed te spenderen én sfeervol te slapen. 

Intense & Gloomy

Omdat het thema van deze maand te maken heeft met donkere interieurs heb ik ervoor gekozen om de slaapkamers die ik behandel ook in donkere sferen te laten zien. Niet alleen zorgt een donkere slaapkamer voor een behaaglijk gevoel verder geeft het de kans om te spelen met mooie sfeerverlichting.

Kleuren

Heb je een grote slaapkamer? Dan zijn donkere tinten helemaal passend. De donkere tinten zorgen ervoor dat de kamer iets kleiner lijkt en knusser aanvoelt. Denk aan tinten zoals donker blauw, donker groen, donker rood, donker paars en antraciet maar ook goudtinten om de ruimte extra chique te maken.

Sfeervol slapen

Bron: http://www.brostecopenhagen.com

Kies er vooral ook voor om de tint te schilderen in een kalk of krijtverf. Dit geeft de wand een wat velourse uitstraling wat helpt bij het creëren van een sfeervol geheel.

Sfeervol slapen

Bron: https://www.divesanddollar.com

Stoffen

Stoffen zorgen voor meer sfeer en warmte in je slaapkamer. Kies in je slaapkamer voor zachte warme stoffen voor je dekbed en gordijnen. Een slaapkamer moet knus aanvoelen en stoffen hebben hier een groot aandeel in. Naast het warme gevoel wat je er van krijgt zorgt stoffering ook nog eens voor een goede akoestiek, dit maakt de ruimte extra prettig om lang in te verblijven.

Voor een chique uitstraling kies je voor mooie lange velourse stoffen in je slaapkamer.

Sfeervol slapen

Bron: https://www.adairs.com.au/bedroom

TIP: Kies je voor donkere wanden? Zorg er dan wel voor dat de rest van je interieur wat lichter is. Kies voor een lichte zachte kleur voor je dekbed of leg een licht kleed neer. Verder zou je je kozijnen in een lichte kleur kunnen lakken of de wand tegenover de donkere wand een lichte kleur geven.

Sfeervol slapen

Bron: https://homedeco.nl/blog

TIP: Snel koude voeten? Voor een groots effect leg je een groot kleed half onder je bed. Bij een kleine slaapkamer kun je er ook voor kiezen een loper of rond kleed neer te leggen. Geen koude voeten en veel sfeer!

Sfeervol slapen

Bron: https://www.thefoxesden.co.nz

Comfortabel zitten

Wanneer je een wat grotere slaapkamer hebt krijg je deze kamer vaak niet gevuld met alleen een bed en kast. Een leuke toevoeging zou een stoeltje, fauteuil of daybed zijn. Deze vullen niet alleen de ruimte maar zijn ook nog eens leuk om even een boekje op te lezen. Plaats een mooie staande of -wand lamp en kies voor een bijzettafel om het setje compleet te maken. Kop warme drank erbij en jij kan lekker de hele (zon)dag vertoeven in je slaapkamer.

Sfeervol slapen

Bron: https://www.alle-pilat.nl/collectie

Sfeervol slapen

Bron: http://www.jessiewebster.com/

Wat is een daybed? Een daybed is een lounge bankje met alleen een rug en/of een armleuning. De daybed zit qua formaat tussen een loveseat en 2 persoon bank in. Een heerlijk plekje om even op te liggen en bij te komen van een lange dag.

Sfeervol slapen

Bron: https://www.otthonokesmegoldasok.hu

TIP: Toch geen behoefte aan een extra zit in je slaapkamer? Kies dan voor een mooie kast waar je wat decoratie en boeken in kan presenteren. Niet alleen heb je je lievelingsboek binnen handbereik, je creëert er ook nog eens een boel sfeer mee.

Sfeervol slapen

Bron: https://www.studio-mcgee.com

Wil je jouw slaapkamer aanpassen of winter klaar maken? De interieur stylisten van het Stijllab bij ‘van Donzel’ helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 248 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie