Interieur inspiratie, Interieurtrends

Spring is in the air!

29 maart 2018
Spring Fever

De trend die perfect past bij de lente is Botanisch. Hierbij kun je denken aan veel groen, planten, licht hout, frisse kleuren, stoer zwart staal en riet. Het moodboard ‘Spring Fever’ geeft een duidelijk beeld weer van wat een Botanische stijl is. Vind je het een hele mooie stijl maar weet je nog niet zo goed hoe je deze stijl kunt toepassen? Lees dan in deze blog hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Schone lei
Hoera! Afgelopen week is dan eindelijk de lente begonnen! Dit betekent een lekker zonnetje, de deuren naar buiten wagenwijd open en genieten van de buitenlucht.

Het eerste waar ik aan denk bij de lente is de voorjaarsschoonmaak. De zon is aanwezig en dat betekend ook vaker feestjes, samenkomen en gezelligheid. Op zo’n moment wil je graag dat je huis er netjes uit ziet. Dus gooi die boel aan de kant en maak je huis weer ‘spik en span’. Zo begin je de lente maanden met een frisse start.

Spring

Bron: i.pinimg.com

 

Een spatje kleur
Na zo’n grote schoonmaak ben je ook wel toe aan wat verandering in huis. Koop een mooie bos bloemen en zet deze op tafel neer voor wat extra kleur. Niet genoeg kleur voor je? Haal accessoires in vrolijke lente kleuren die passen bij de bloemen.

Spring

Bron: bijzondermooi.nl

 

Heb je een kleur op de wand?  Probeer dan een kleur accessoire te kiezen die een tegenpool is van deze kleur. Dit zorgt voor een knallend effect. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van accessoire kleuren die tegenpolen zijn van hun omgeving.

Spring

Bron: vtwonen.nl

Spring

Bron: bloglovin.com

 

Let’s go Green!
Mocht je de lente willen inluiden met wat meer expressie kun je er ook voor kiezen om een wand te schilderen. Bij ‘van Donzel’ hebben we hele mooie kleuren van ‘Carte Colori’ passend bij het lente thema. Denk aan de keurenkaart ‘Verde’ waarin veel vergrijsde groentinten zijn.

Spring

Bron: lecahier.com

 

Van binnen naar buiten
Omdat we weer naar buiten gaan is het belangrijk dat we ook weer denken aan de connectie tussen binnen en buiten. Deze connectie kun je bijvoorbeeld maken door één van je wanden binnen een kleur te geven die in verbinding staat met buiten. Vergrijsd groen is de eerste kleur waar ik aan denk bij de lente. Ondanks dat er een duidelijke kleur op de muur zichtbaar is geeft deze kleur rust en warmte. Zet een grote groene plant tegen de wand aan en plaats buiten ook een aantal planten waar veel groen in te zien is. Zo lijkt het alsof huis en tuin langzaam in elkaar overvloeien.

Spring

Bron: frenchbydesignblog.com

 

Vergrijsd blauw is ook een mooie frisse lente kleur voor in huis. Deze kleur doet ons denken aan de lucht. Blauw is makkelijk te combineren met een felle kleur accessoire.

Spring

Bron: bintihomeblog.com

 

Tip: Een oppottafel buiten met kruiden die zowel binnen als buiten kunnen staan is ook een leuke manier om binnen met buiten te verbinden.

Spring

Bron: pinterest

(Visited 227 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie