Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Stage bij Van Donzel

24 april 2019
Stage bij Van Donzel

Hoi, ik ben Demi Verkuijlen. Ik heb mijn stage van 10 weken afgerond bij Van Donzel en ik wil jullie graag wat vertellen over mijn stage. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding interieuradviseur op het Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch. Ik zit in mijn eerste leerjaar. Wat ik na mijn opleiding wil gaan doen weet ik nog niet precies, dus mijn aankomende stages kunnen mij daar een handje mee helpen.

De tijd vloog

Mijn stagetijd is echt voorbij gevlogen, mijn eerste stage van 10 weken zit er alweer op. En wat heb ik veel mogen doen en geleerd over Van Donzel. Ik kreeg veel taken die ik zelf mocht uitvoeren. Het was mijn verantwoordelijkheid om er zoveel mogelijk uit te halen van wat erin zat. Van een kast naar een hele woonbox inrichten. Van een toch wel onzeker meisje naar een opener persoon. Van nog eigenlijk niks weten over het verkopen, naar mijn eerste order schrijven. Hier bij Van Donzel heb ik al mijn leerdoelen gehaald. Ik heb ze zonder er over na te denken binnen mijn verwachte tijd gehaald.

Overweldigend groot

Toen ik voor het eerst bij Van Donzel binnenkwam, was het zo overweldigend en groot dat ik dacht dat ik niet zo veel taken had als ik eenmaal stage zou lopen, omdat ik nog maar in mijn eerste leerjaar zat. Dit had ik ook bij Pronto Wonen waar ik eerst een stagegesprek heb gehad. Omdat het zo’n groot bedrijf was dacht ik dat iedereen eigenlijk zijn eigen taken had, niet meer en niet minder. Maar deze verwachtingen over Van Donzel zijn alles behalve waar.

Stage bij Van Donzel

Van verkopen tot een huisbezoek

Alles wat je hier bij Van Donzel kan doen heb ik in mijn 10 weken stage gedaan. De leuke dingen zoals verkopen, orders en offertes schrijven, werken in SketchUp, een huisbezoek, advies geven en het inrichten van een woning. Maar ook de standaard en minder leuke taken, zoals het uitpakken en in elkaar zetten van de nieuwe meubels wat voor veel afval zorgt en ook wat tijd van je vraagt.

De taken die ik op mijn stage heb gedaan, heb ik door de opleiding goed kunnen uitvoeren. Het op schaal tekenen kun je met een speciale liniaal dus dat ging veel sneller dan het eerst uitrekenen. Ook heb ik een SketchUp bestand mogen maken voor een paar klanten. De klantgesprekken waren ook fijn om op school te oefenen, omdat je dan nog tips krijgt die je uiteindelijk tijdens je stage kan gebruiken.

Stage bij Van Donzel

Terugblik

Over het algemeen, als ik op mijn stage terugkijk, ben ik erg blij dat ik hier bij Van Donzel stage heb mogen lopen en ik al zoveel in mijn eerste leerjaar heb mogen doen. Maar dat heb ik ook aan mezelf te danken, want in die 10 weken heb ik mezelf veel meer durven openstellen. Wanneer je jezelf niet openstelt of laat zien wat je al kan, krijg je veel minder mogelijkheden. Doordat ik heb laten zien/ horen wat ik al kan heb ik zoveel kunnen leren en doen voor Van Donzel. Ik vind dat ik daar wel trots op mag zijn. Mijn stage was niet zonder tegenslagen, maar ik heb zeker een leuke tijd gehad en veel gelachen.

 

(Visited 112 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie