Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Stoer aan de wand

30 januari 2019
Stoer aan de wand

Bij een stoer interieur denken we vaak dat rauwe wanden zonder bewerkingen de beste optie zijn. Niets is minder waar. Ook een stoer interieur heeft wat sfeer nodig. Met deze blog laat ik jullie zien hoe je met verschillende wandbewerkingen een sfeervol interieur creëert.  

Kleur op de wand

Kleuren die het in een stoer interieur altijd goed doen zijn wat vale, grijzere en donkere tinten. De verf mag wat strepen en het hoeft er niet allemaal perfect op te zitten, dit geeft het een stoer randje.

Stoer aan de wandBron: https://www.vtwonen.nl/

Naast het kiezen van de juiste kleur kun je ook een beetje speels omgaan met de manier hoe je de verf aanbrengt. Boetseer de kwast op de muur en voeg af en toe wat witte verf toe voor een stoere schakering in je interieur.

Stoer aan de wandBron: https://www.behangfabriek.com/nl

TIP: hang een mooi schilderij of wandkleed op voor een warme uitstraling.

Stoer aan de wandBron: https://makeover.nl/

Niet spannend genoeg? Maak dan met een kwast een lambrisering van verf zonder het af te tapen. Zo krijg je een speelse en stoere wand.

Stoer aan de wandBron: https://homedeco.nl/blog/

Behang op de wand

Bij behang denken we vaak aan chique of warmte, maar gelukkig hebben we tegenwoordig ook wat aparte soorten behang met een print erop. Wil je echt een stoer en rauw interieur creëren? Ga dan voor een behang met bakstenen.

Een ander idee voor een stoer behang is een betonlook behang. Tegenwoordig kunnen we zover met behang gaan dat het er echt uitziet als een betonlook wand.

Stoer aan de wandBron: https://www.karwei.nl

TIP: houd je van een kleurrijk interieur? Wist je dat het betonlook behang niet alleen in grijs maar ook in gekke kleurtjes verkrijgbaar is? Zie het voorbeeld hieronder, combineer het behang met accessoires in een bijpassende kleur voor een spannend interieur zonder overdaad.

Stoer aan de wandBron: http://www.eijffinger.nl/

Ben je meer van de warme tinten? In een stoer interieur passen ook natuurlijke materialen. Ga voor een houtlook behang of een kurken behang. Houd de rest van het interieur rustig en laat het behang voor zichzelf spreken.

Stoer aan de wand

Wist je dat we bij Van Donzel stoere behangetjes verkopen? Kijk eens naar ons merk Elitis voor warm en natuurlijk behang met een stoer tintje.

Stoer aan de wandBron: https://www.mooienpuur.com

Foto’s op de wand

In een stoer interieur kun je leuk spelen met foto- of schilderijlijsten. Een stoer interieur betekent ook een interieur dat niet al te strak is. Om deze reden is het van belang dat je ook kiest voor verschillende formaten lijstjes in een divers of schakerend patroon.

Stoer aan de wandBron: https://i.pinimg.com/

TIP: kom je er niet helemaal uit hoe je de lijstjes nu moet hangen? Leg ze eerst op de grond en ga puzzelen met de verhoudingen en vormen net zo lang tot je tevreden bent. Hang ze vanuit je vloercompositie op aan de wand.

Stoer aan de wandBron: https://ufdshop.com

De lijst van een foto of schilderij is het mooiste in een neutrale kleur zoals zwart, wit of grijs. Verder is het mooiste om te kiezen voor een zwart/wit of sepia foto of schilderij voor in de lijst. Dit geeft rust in het drukke patroon van de lijsten.

Stoer aan de wandBron: http://huizedop.nl/

Even iets anders op de wand

In een stoer interieur hoort natuurlijk niet alleen de standaard wanddecoratie, er mag ook wat spanning gecreëerd worden. Een goede manier om dit te doen is door te kiezen voor leuke wandplankjes en rekjes. Kies voor de materialen staal en hout om het geheel stoer te houden. Plaats in een aantal rekken een mooi decoratie stuk maar laat er ook een aantal leeg. De plankjes mogen voor zichzelf spreken en soms is ‘less more’.

Stoer aan de wandBron: https://www.wonenonline.nl/

Kijk vooral even naar ons merk D-Bodhi, deze heeft de leukste wandplankjes in hout met staal.

Stoer aan de wandBron: https://www.gerowonen.be/nl

TIP: ben je een creatief persoon? Zoek dan in de bossen naar een mooie stevige tak en hang hier foto’s, schilderijen en tekeningen aan. Dit geeft je interieur een speels effect met een stoer randje.

Stoer aan de wandBron: https://ikwilmeerreizen.nl/

Spiegels! Ja je zou het niet meteen zelf bedenken maar een setje kleine spiegels op de wand kunnen je interieur totaal anders laten lijken. Niet alleen geeft een spiegel diepte, het geeft het geheel ook een speels effect. Doordat spiegel vaak een zilveren kleur heeft past dit perfect in een stoer interieur.

Stoer aan de wandBron: https://www.etsy.com/

Wil je jouw huis stoerder aankleden? De interieur stylisten van Het Stijllab bij ‘Van Donzel’ helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 181 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie