Interieur inspiratie

Stoere kasten in een stoer interieur

3 januari 2019
Stoere kasten

In ons maandthema RAW Chique gaan we natuurlijk voor stoere meubels. In deze blog vertel ik je hoe je stoere kasten het beste kan toepassen en geef ik je een kijkje in het assortiment van onze winkel.

Stoer

Niet elk meubel is geschikt om je huis stoerder te maken. Vaak vinden we banken of eetstoelen ook vriendelijk doordat er bekleding op zit. Een leren omhulsel en stalen poten maken ze al een stuk stoerder maar toch ga ik hier een andere categorie meubels met je doornemen. Ik heb het hier over kasten in alle verschillende maten en vormen.

Denk hierbij aan:

  • TV-meubels
  • Dressoirs
  • Half hoge kasten
  • Servieskasten
  • Presenteerkasten
Stoere kastenBron: https://www.detroubadour.nl

Ik vind dat je met een kast je interieur echt stoer kan maken. Hout en staal zijn vaak de basismaterialen van een kast. Dit zijn naar mijn mening stoere materialen maar dan zijn we nog niet klaar. Waar zet ik welke kast neer en hoe kleed ik deze aan. Hieronder geef ik je per kast-soort tips over een passende kast in jouw interieur.

TV-meubel

Een tv-meubel is voor veel mensen een must in huis. Een meubel onder je televisie geeft karakter en leidt de aandacht af van de televisie die je af en toe liever niet wilt zien.

Stoere kastenBron: https://www.vennhypotheken.nl/wooninspiratie

Neem de collectie Soul van D-Bodhi, deze heeft niet alleen de meest aparte tv-meubels maar ook nog eens te gekke kasten, dressoirs en salontafels.

Ken je onze collectie Shelfmate van D-Bodhi al? Dit is een nieuwe stijl in wanddecoratie ook passend bij een stoer interieur.

Stoere kastenBron: http://www.welke.nl/photo/ptd/d-Bodhi

TIP: Kijk goed naar de grootte van de plek waar je tv-meubel moet komen te staan. Heb je je televisie naast een wat hoger raam staan? Laat dan het tv-meubel niet stoppen tot het raam maar trek hem door tot het einde van de wand. Zo creëer je veel meer diepte en rust in je huis.

Dressoir

Het dressoir is een meubel waarmee we meer bergruimte creëren in ons huis zonder dat de muur volledig gevuld wordt.

Stoere kastenBron: https://www.instagram.com/p/BfRBf4snFxK/

Om je stoere interieur wat zachter te maken kun je kiezen voor retro poten onder je dressoir.

Een stoer merk waar we veel dressoirs verkopen is toch zeker wel Henders & Hazel (Dressoir METALO). Hier heb je veel keuze uit verschillende soorten deuren, lades, modellen en kleuren. Zo stel jij je dressoir helemaal af op je interieur. Neem vooral een kijkje in de winkel voor de verschillende opties.

Stoere kastenBron: https://www.hendersandhazel.nl

TIP: Een dressoir kan een leuke optie zijn wanneer je meer kastruimte wilt creëren maar graag nog een schilderij achter je eettafel wilt hangen.

Halfhoge kast

De halfhoge kast is ideaal voor wanneer je een wat kleiner huis hebt. Zo heb je genoeg bergruimte maar vul je de ruimte niet tot de nok toe vol met meubels.

Is deze halfhoge kast van Feelings niet te gek (broodkast GRIVOLA)? Kijk even naar de stoere afwerking. Het leuke is dat de halfhoge kasten vaak nog een open vakje hebben waardoor je hier nog een mooie vaas o.i.d. in kan uitlichten.

Stoere kastenBron: https://www.feelings-collectie.nl/product-categorie/kasten/

TIP: Bij een halfhoge kast kun je nog even losgaan met leuke accessoires. Zet een hangplant op de kast en laat deze sierlijk over de rand heen vallen voor een speels effect.

Stoere kastenBron: https://www.kwantum.nl/meubelen

Servieskast

De servieskast is een begrip wat we al jaren kennen. De meeste servieskasten hebben boven glazen deuren en beneden dichte deuren. Zo kan je je mooiste servies laten zien en je wat oudere servies netjes opbergen achter een deur.

Stoere kastenBron: https://maisonbelle.nl

Deze servieskast Lucania van INhouse geeft je huis een stoere touch. Door de verlichting in de kast creëer je extra sfeer in huis en licht je ook nog eens je mooiste servies uit.

Stoere kastenBron: https://www.in-house.nl/kasten/vitrinekast-lucania-10261634

TIP: Kies voor aardewerken servies om in de servieskast te zetten voor een extra stoer effect. Kijk vooral even naar het servies van Brynx bij ons in de winkel.

Stoer serviesBron: https://www.instagram.com/p/BrHzrDCFlBo/

Presenteerkast
Deze kast heeft geen bergfunctie maar juist een mooie functie. Het is de kast waarin je jouw mooiste bezitten presenteert. Deze kast kun je stoer maken door er accessoires van staal, leer, aardewerk en glas in te zetten. Koude materialen passen goed in een stoer interieur. Maak het weer sfeervol door een mooi lampje in de kast te plaatsen en je favoriete spulletjes uit te lichten.

Stoere kastenBron: https://www.zooff.nl/d-bodhi-fendy-boekenkast

TIP: Wil je toch wat berging in de open presentatie kast? Kies dan voor de optie van een half open kast. Boven open en onder dicht geeft veel rust en zo creëer je nog net even genoeg berging voor de laatste rommel in huis. Kijk bijvoorbeeld naar deze mooie open presentatiekast van Profijt meubel (FALLS presentatiekast).

Stoere kastenBron: https://www.homecenter.nl/profijt-meubel-vitrinekast-falls

Wil je jouw huis stoerder maken? De interieur stylisten van Het Stijllab bij ‘Van Donzel’ helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 500 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie