Interieur inspiratie, Interieurtrends

Trendwandeling

16 april 2018
trendwandeling

Op 2e Paasdag stond een Trendwandeling gepland door de gehele winkel van Van Donzel. Kon jij er niet bij zijn? Dan neem ik je alsnog graag mee. Voor de Trendwandeling hebben Nadieh en ik gekozen voor 7 thema’s die op iedere afdeling gepresenteerd werden. De verschillende thema’s werden getoond door een Trendbord voorzien van meubels en accessoires.

1. Let’s Go Green
Let’s Go Green ofwel Botanical kenmerkt zich door botanische prints, stoere materialen zoals hout en leer en kan goed in combinatie met staal. Ook riet en dierenhuiden zijn mooie elementen die hiervoor geschikt zijn. Door gouden accenten toe te voegen zoals in het behang krijgt het een chiquere uitstraling.
Het binnen en buiten combineren: haal buiten naar binnen door toevoeging van kleur en planten. Bij dit thema denk je direct aan hout, warmte, planten, puur, rust, eenheid met natuur. Wil je dit doorvoeren in je interieur kies dan bijvoorbeeld voor een mooie robuuste houten salontafel met een donkergroene leren bank en een kleed met een grove structuur.
Let's Go Green

 

2. Modern Monochrome
Het tweede thema hebben we Modern Monochrome genoemd. Dit thema kenmerkt zich door weinig poespas, rust en het minimalisme. Maar ook contrast en de strakke uitstraling zie je in dit thema goed terug. Jan des Bouvrie is een interieurarchitect die écht bij dit thema past. Strak en minimalisme zie je in zijn ontwerpen terug. Door het gebruik van huiden krijgt dit thema een spannend effect. Staal past hier geweldig bij en kan gebruikt worden in de meubels, verlichting of in deuren.
Modern Monochroom

 

3. Pastel Pastry
Het volgende thema is Pastel Pastry. De naam spreekt eigenlijk voor zich. Bij pastel denk je direct aan zachte pasteltinten en aan lieve, zachte en aaibare stoffen. Bij Pastry denk je aan gebak en zoetige lekkernijen. Zijn de kleuren net iets te zoet voor je voeg er dan een item in een kopertint aan toe en het geheel wordt direct stoerder. Je kunt ook de meubels neutraal houden en een muur in een zachte pasteltint of een vergrijsde tint te verven.
Gebruik accessoires of kussens in een pasteltint en met een aparte structuur waardoor je een spannend geheel kunt creëren.
Pastel Pastry

 

4. Golden Glamour
Het Thema Golden Glamour straalt luxe uit door het gebruik van warme stoffen en materialen en donkere kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, dieprood, warm groen en okergeel. Door de toevoeging van goud zoals in het behang krijg je direct een chique uitstraling. De stijl kenmerkt zich door grovere meubels in een zachte fluweelachtige stof. Ook meubels in mooie doorgestikte stoffen of afgewerkt met een opstaande bies kenmerken dit thema. Durf ook grote items toe te voegen zoals een mooie pot met een glanzende afwerking.
Golden Glamour

 

5. Old becomes New
Old Becomes New, het woord zegt het al: oud wordt nieuw. Een oud meubelstuk kun je pimpen en in een nieuw jasje steken maar je kunt ook nieuwe meubels de uitstraling van oud geven. Heb je een mooi oud kastje maar past het niet in je interieur pimp het dan op met verf of zet er nieuwe knoppen op.
Je interieur kun je met behang een vintage look geven. Denk hierbij aan behang in betonlook maar ook de mooie oude stenen muren die je tegen kunt komen in een industrieel pand. Wil je graag zo’n mooie muur laat je verrassen door de vele mogelijkheden van behang.
Old Becomes New

 

6. Perfect Romance
Houd jij van een romantisch interieur dan is dit thema iets voor jou. Maak gebruik van kleuren zoals oud roze, koper en grijstinten. Warme zachte stoffen maken het mogelijk om ook harde koude materialen in meubels te gebruiken. De kleur Heartwood past perfect in dit thema. Ook lichte houtsoorten kun je hierin prima toepassen.
Perfect Romance

 

7. Opposites Attract
Het laatste thema: de aantrekking van het tegenovergestelde, het uitdagende, het contrast, lef. Dat alles typeert Opposites Attract. Meerdere kleuren en prints kun je hier door elkaar heen gebruiken. Je kunt dit natuurlijk ook in een iets minder heftig kleurenpallet op je muur doorvoeren. Houd je wel van kleur maar wil je geen verschillende kleuren op je muur? Kies dan je meubels in een fellere kleur en maak de kleur op de muren subtieler.
Opposites Attract

 

Genoeg inspiratie voor nu. Gebruik het thema dat je het meeste aanspreekt en durf veranderingen, hoe subtiel ook, door te voeren.  De Trendwandeling was ook voor ons inspirerend.
Wandel je volgende keer met ons mee?

(Visited 125 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie