Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Voorjaar in huis

21 maart 2019
Voorjaar in huis

Heb jij ook zo uitgekeken naar het voorjaar? Het voorjaar betekent het afsluiten van de donkere maanden, start van de Lente en….. op naar de zomer. Helaas moeten we op de zomer nog even wachten, maar het voorjaar geeft genoeg dingen om naar uit te kijken. Het weer wordt steeds beter en dat heeft niet alleen effect op de natuur maar ook op het humeur van mensen. Het lijkt wel alsof iedereen (uitzonderingen daargelaten natuurlijk) vriendelijker is en meer oog heeft voor anderen.

Buiten kan het me dan ook niet snel genoeg gaan: de krokussen en de narcissen fleuren snel de rotondes weer op. De bloesem laat zich weer volop zien, kortom de natuur ontwaakt weer uit zijn winterslaap. Op het moment dat ik een tuincentrum inloop kan ik echt genieten van de geur van de bloemen en van alle vrolijkheid die de lente kleuren met zich meebrengen. En natuurlijk wil je dat voorjaar ook in je huis hebben en niet alleen buiten.

Zeg het met bloemen

De simpelste manier om het voorjaar naar binnen te halen is met bloemen en dan natuurlijk de voorjaarsbloemen.

Regelmatig hoor ik dat mensen niet houden van tulpen. Hoe dan, denk ik dan. Toegegeven, ik vind tulpen het mooiste als ze niet helemaal open zijn. Maar ook al koop je een bos waarvan de knoppen nog helemaal groen zijn, de tulp beloont je door te blijven groeien in de vaas en de mooiste kleurcreaties te laten zien.

Voorjaar in huisBron: gardenpicture.tumblr.com
Voorjaar in huisBron: flickr.com

Wat je hier zeker mee kunt uitproberen is de kleur te pakken die je graag in je interieur toe zou willen voegen. Je kunt dan meteen zien of deze past. Hoe simpel kan het zijn. En klopt de kleur niet voor je gevoel, dan koop je volgende week een nieuwe bos en kies je voor een andere kleur.

Kleur

Heb je het voorjaar al goed in je bol en wil je het drastischer aanpakken, koop dan die verfkwast en dat leuke kleurtje en breng een nieuwe kleur aan op je wand. Door een enkele wand in je woonkamer een kleur te geven kun je een grote verandering aanbrengen.

Voorjaar in huisBron: wooninspiratie.ikea.nl

Vind je verven teveel van het goede, berg dan die lekkere warme dikke plaids en donkere kussens op en breng kleur in je huis met lichte tinten en lichtere materialen. Dus weg met die mooie fluwelen en wollen kussens, deze mogen over een aantal maanden de warme sfeer weer terugbrengen maar nu even niet. Het leuke hiervan is dat iedere keer als je wisselt met deze items, het net is of je weer iets nieuws in huis hebt. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor je woonkamer, want vergeet ook je slaapkamer niet. Door juist nu te kiezen voor beddengoed in lichte tinten heb je direct dat voorjaarsgevoel in huis.

Voorjaar in huisBron: wonenonline.nl

Accessoires

Ook je accessoires zijn hele gemakkelijke items om te spelen met het voorjaarsgevoel. Zoals hierboven de kussens al zijn genoemd laat ook je kaarsen meedoen. Vervang je donkere kaarsen door mooie lichte tinten. Natuurlijk kun je ’s avonds nog gezellig je kaarsen branden, maar niet meer die donkere kleuren. En wat dacht je van een mooie vaas voor die fleurige bloemen. Verwen jezelf met een mooi nieuw exemplaar als je toch in het tuincentrum bent.

Planten

En als je dan toch in het tuincentrum bent kijk dan eens naar de Anthurium. Een makkelijke plant die een mooie eyecatcher kan zijn. Kies eens iets anders dan anders en haal het voorjaar in huis.

Voorjaar in huisBron: anthuriuminfo.com

 

(Visited 111 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie