Inrichten, Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Wabi Sabi je mee?

23 september 2019

Tegenwoordig wordt er steeds meer gestreefd naar hergebruik van materialen. Duurzaamheid en ‘Cradle to Cradle’ zijn steeds vaker gehoorde termen. In een interieur waarin je dit wilt doorvoeren, krijg je te maken met imperfectie. Bij hergebruik van materialen kun je ervoor kiezen om lang op zoek te gaan naar net dat ene item of je zorgt dat het item dat je gescoord hebt juist gaat passen in je interieur. De stijl die hierbij mooi past is ‘Wabi Sabi‘. 

bron: Pinterest.com

Wabi Sabi‘ ofwel ‘de schoonheid van het imperfecte’. Een barst in een vaas mag best als deze voor de rest helemaal past in je interieur. Maar als je zegt, “joh, dat duurzame is allemaal leuk en aardig maar dat past gewoon niet bij me“, dan kun je je interieur toch ‘Wabi Sabi’ inrichten. Het staat namelijk ook voor bescheidenheid en soberheid. Aardetinten en natuurlijke materialen zijn hier kenmerkend voor. De woonstijl Wabi Sabi kun je in ieder interieur doorvoeren. In een landelijk interieur past de imperfectie geweldig. Het hout van de tafel mag juist oneffenheden bevatten, sterker nog: die oneffenheden geven juist die karakteristieke uitstraling. Meubels hoeven namelijk niet symmetrisch en strak te zijn.

bron: www.purewow.com

Modern met een Wabi Sabi-tintje
Maar ook in een modern interieur kun je deze woonstijl toepassen. Door te kiezen voor de aardetinten en natuurlijke materialen is dit een geweldige combinatie voor een modern interieur. Bij een modern interieur ga je veel minder voor het imperfecte van deze woonstijl, maar juist voor de soberheid en de bescheidenheid.

Combineren is de sleutel
Het is de juiste combinatie tussen rustieke meubels met moderne details. De woonstijl is daardoor hedendaags maar straalt ontzettend veel rust uit. Organische vormen doen het goed. Deze woonstijl staat bekend om de rust, elegantie en natuurlijke elementen. Dit kun je bereiken door het gebruik van aardetinten gecombineerd met grijs. Maar natuurlijk ook door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, (natuur)steen of materialen die je direct in de natuur vindt.

Een interieur met deze uitstraling is verre van saai. Durf gewoon diverse kleurnuances te gebruiken zodat het geheel toch spannend wordt. Ook al gebruik je voor het merendeel bruintinten dan nog kan het geheel ontzettend spannend ogen zonder dat het onrustig wordt. Laat je eens inspireren door de natuur. Zeker met de herfst die er weer aankomt en ons weer laat genieten van al die mooie kleurnuances.

Wat vind jij van de ‘Wabi Sabi’-trend? Hoe pas jij hergebruikte materialen toe in je interieur? Laat het weten in de comments!

(Visited 41 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie