Interieur inspiratie

Een warm briesje in Kreta

26 september 2018

Afgelopen maand ben ik 2 weken naar Kreta geweest. Tijdens mijn reis over het eiland kwam ik bijzondere interieurs en exterieurs tegen die goed passen bij het thema ‘a breath of fresh air’. Graag wil ik de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens deze reis met jullie delen.

Ondervindingen
Luchtblauwe accenten en oude witte huisjes met rieten daken of helder gekleurde dakpannen. Dat zijn de eerste dingen die in mijn opkomen als ik denk aan Grieks design. Ondanks dat mijn aanname over Grieks design redelijk klopt heeft het mij ook enorm verrast.

Grieks design

Tijdens mijn eerste dag kwam de verbazing al tot werkelijkheid. Het hotel waar ik in verbleef had een moderne twist aan het Griekse interieur gegeven. Het was ingericht in een warme stijl met nautile (zee) accenten. Kijk maar eens naar de foto’s die ik heb genomen. Warme tinten wisselen zich af met turquoise accenten en zorgen samen voor een prettige sfeer.

Bron: alle foto’s van dit blogbericht zijn eigen foto’s

Kijk vooral ook even naar de leuke nachtlampjes gemaakt van visserstouw. Deze accenten maken de kamer helemaal af.

Iets wat we in Nederland tegenwoordig ook veel zien zijn accenten van natuursteen (zie foto badkamer). Natuursteen werd in het verleden gezien als een luxe product en was verkrijgbaar in saaie oubollige kleuren. Tegenwoordig zien we vaak de gekste kleuren en mooiste bewerkingen van natuursteen gemaakt voor een groot publiek.

Persoonlijk vind ik deze stijl helemaal passen bij het thema ‘a breath of fresh air’. Ook in een wat moderner Nederlands huis zou deze Griekse stijl goed staan.

 

Op pad

Tijdens mijn verblijf op Kreta zag ik dat alledaagse producten bijdragen aan de beleving passend bij het thema ‘a breath of fresh air’. Ik vind een zachte linnen look bijvoorbeeld erg mooi bij blauwtinten staan. Hieronder een foto die ik gemaakt heb waarop de blauwe lucht en de linnen look parasol elkaar afwisselen en een harmonieus geheel vormen.

Het nautile thema is iets waar ze in Kreta echt de nadruk opleggen. Dit heeft te maken met het feit dat de zee rondom het eiland vol zit met vissen en er dagelijks vissers met kleine bootjes de zee opvaren op zoek naar de beste vis. De foto hieronder laat zien dat er bijpassende verlichting is gemaakt aan de zee. Ook hier is weer zichtbaar hoe zachte en lichte tinten elkaar afwisselen en toch een geheel vormen.

Griekse cultuur

Een totaal andere kleur combinatie die we in het heden veel in Nederland zien, zijn warme aardetinten. Tijdens een bezoek aan Knossos, een opgegraven paleis uit de Griekse oudheid, was zichtbaar hoe deze tinten duizenden jaren geleden gebruikt werden in het interieur. De warme aardetinten passen erg goed bij de zachte blauwe, gele en taupe tinten die nu helemaal in zijn. Kijk vooral even naar de mooie fresco’s aan de wanden.

 

Aangezien we langzaam de herfst in gaan, zijn deze tinten erg inspirerend en leuk te combineren met het ‘breath of fresh air’ thema.

Al met al heb ik een mooie reis gehad die tot veel inspiratie geleid heeft. Wil jij een Grieks tintje aan je interieur geven maar kom je er niet helemaal uit hoe? Neem dan contact op met één van onze stylisten en maak een afspraak voor een interieuradvies.

(Visited 106 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie