Events, Interieur inspiratie

DE WOONBEURS IN AMSTERDAM RAI

11 oktober 2018

Oktober is de woonmaand van het jaar! En dát betekent dat er ook veel beurzen, exposities en presentaties zijn. In deze maand doe ik dan ook veel inspiratie op! Zo heb ik afgelopen week een bezoek gebracht aan de woonbeurs in Amsterdam. Graag deel ik met jullie mijn inspiratie in deze blog!

Rood, roder, roodst

Een opvallende beweging dit jaar is dat er focus ligt op een specifieke kleurlijn: Rood! Rood is de kleur van het jaar. Hierbij bedoel ik niet alleen helder rood maar ook terra rood en roze. Het leuke aan deze kleur is dat het erg divers is. Rood zorgt niet alleen voor een stukje warmte in huis maar geeft je huis ook lef en pit.

Bron: eigen foto

Bron: http://www.buitenlevengevoel.nl/

Ben je minder van de felle kleuren? Kies dan voor een mooie zachte roze tint en combineer deze met andere zachte tinten. Zo ga je helemaal mee in de trend van het jaar. 

Bron: https://www.facebook.com/vtwonenendesignbeurs/

In bovenstaande foto is te zien dat ons eerder besproken thema ‘Oriental Flow’ nog steeds hot is! Het Aziatische tintje in deze ruimte sluit goed aan op de zachte warme tinten van dit jaar. Leuk te combineren met hout en lichte taupe tinten.

Een warme herfst

We zitten inmiddels in de herfst en dat is zichtbaar. Naast het toevoegen van roodtinten in het interieur wordt er ook op andere manieren warmte gecreëerd in het interieur. 

Bron: https://www.facebook.com/vtwonenendesignbeurs/

Taupe en terra tinten wisselen elkaar af tot een harmonieus geheel. Door te kiezen voor een rustige basis vallen de gekleurde tinten extra op. Door de gekleurde tinten ook nog eens in speciale afwijkende materialen te presenteren maakt het tot een spannend geheel passend in een modern interieur!

Bron: https://www.facebook.com/vtwonenendesignbeurs/

Houd je meer van een landelijke stijl? Dan past dit erg goed bij je. Warm hout en taupe tinten wisselen elkaar ook hier af. Door te kiezen voor een oude tegel en robuuste meubels geeft het net dat tintje dat het nodig heeft om het geheel stoer en landelijk te maken.

Aankleding

Wat betreft wandbekleding worden er nieuwe innovaties gecreëerd. We zijn inmiddels al een tijdje bekend met de gehaakte wandkleden. Maar wist je ook dat deze steeds groter verkrijgbaar zijn?

Bron: https://www.facebook.com/vtwonenendesignbeurs/

Kijk naar dit stoere gevlochten wandkleed van gouddraad. In het beeld is ook goed te zien dat het kleed wordt gecombineerd met warme tinten waar ik het al eerder in deze blog over had.

Wat verder erg opvallend is in de decoratie en aankleding is de kleur goud. We willen een wat chiquere uitstraling voor ons interieur. Dit doen we door op een subtiele manier goudtinten aan het interieur toe te voegen.

Verder zien we dat velvet nog steeds een trend is die voorlopig bij ons blijft. Velvet wordt voornamelijk verwerkt in bekleding voor meubels maar ook in vloerkleden en tapijten.

Bron: eigen foto

Ben je enthousiast geraakt door deze nieuwe beweging op interieurgebied maar kom je er zelf niet uit? Laat je dan vooral adviseren door één van onze verkopers of interieurstylisten in de winkel. 

(Visited 147 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie