Interieur inspiratie

Zeg het met bloemen!

15 oktober 2018

Deze keer een blog niet over accessoires, kleurtrends of meubels maar over bloemen. Als er iets is dat in mijn huis niet mag ontbreken dan zijn het bloemen! Het hele jaar heb ik bloemen in huis staan. Vaak krijg ik bloemen (ja ik heb zo’n lieverd thuis ) maar er zijn ook momenten dat ik ze zelf ga uitzoeken. Hierin kan ik ontzettend wisselend zijn: houd ik de ene keer van een kleurrijke flinke bos, de week daarop kan ik “vallen” voor een mooie tak of een paar losse bloemen.

Overal waar bloemen te koop zijn, moet ik even kijken naar: de kleuren, hoe de bossen zijn opgemaakt en de soorten bloemen. Soms denk ik dan: hè jammer, ik heb niets nodig. Maar eerlijk is eerlijk, dat komt heel weinig voor. Altijd is er wel een plekje waar ik nog iets neer kan zetten!

Papegaaibloem

Zo stond ik laatst ook weer bij onze vaste bloemenman op de markt en hij liet me een tak met zaaddozen van een papegaaibloem zien. Ik was meteen verkocht. Ken je deze bloem ook? Het lijkt écht of het kleine papegaaitjes zijn, superleuk om te zien. En natuurlijk nog leuker in die hele mooie vaas die ik thuis had staan, dus tak 1 was weer gekocht.

Bron: Baldur-nederland.nl

Bron: tuinadvies.nl

De “papegaaitjes” kun je op een hele leuke manier gebruiken op een mooi gedekte tafel of bij een feestje.

Rozenbotteltakken

Waar ik in deze tijd van het jaar ook graag mee werk zijn de rozenbotteltakken. Deze brengen direct sfeer in huis door de mooie warme kleur. Zet een tak in een mooie vaas, hoe grilliger de tak loopt, hoe mooier. Heb je een mooie grote vaas zet een paar takken bij elkaar maar let op: less is more.

Bron: Pinterest

Bron: seasons.nl

Agapanthus

Ik vind het altijd leuk om net iets anders te maken of neer te zetten dan iedereen. Ken je de agapanthus? Prachtig om ze in je tuin te hebben maar ook superleuk in een vaas. En dan bedoel ik niet een heel boeket maar ook hier weer een enkele bloem. Het is namelijk zonde om je hele struik leeg te plukken.

Bron: i.pinimg.com


Berenklauw

Het najaar is ook weer de tijd van de berenklauw. Een berenklauw is mooi als deze uitgebloeid en gedroogd is. Let op: snoei deze plant niet als deze nog groen is en gebruik altijd handschoenen, je kunt namelijk ernstige brandwonden oplopen. Eenmaal gedroogd is het een hele mooie decoratie in ieder huis.

Bron: i.pinimg.com

Lampiontak

Wil je toch iets meer kleur neerzetten? Dan kun je ook de lampiontak gebruiken! Ook hiervan een enkele tak is leuk maar je kunt de lampions ook mooi verwerken in een boeket.

Bron: kattenmaatjes.nl

Bron: i.pinimg.com

De mooie oranje kleur kun je natuurlijk het hele jaar gebruiken. Want natuurlijk, zuinig als ik ben, als ik takken kan hergebruiken dan doe ik dat. In het voorjaar staan deze takken met frisse gele en licht oranje kleuren mooi en in het najaar kun je de takken gebruiken met de roestkleur van de chrysant. Of samen met de geweldig gekleurde bladeren die je straks weer overal in het bos tegen komt.

Allium

En wat denk je van de gedroogde allium? Je weet wel, de uienbollen! In allerlei soorten en maten heb je deze bloem. Heb je ze in de tuin gehad denk er dan volgend jaar aan om ze na de bloei te snoeien zodat je de takken in het najaar kunt gebruiken als boeket.

Bron: flickr.com

Bron: frenchgardenerdishes.com

 

Artisjok

Wat ook een hele mooie decoratie is, is de artisjok. Deze bloem heeft mooie diepe kleuren en past geweldig in het huidige kleurpallet van de herfst. Onze bloemist had ook twee hele mooie exemplaren staan en je snapt ‘m al: de artisjok is de nieuwste aanwinst die nu staat te pronken in mijn huiskamer.

Bron: i.pinimg.com

Je ziet: je kunt meer plezier hebben van planten als je ze ook gebruikt als ze uitgebloeid zijn. Natuurlijk zijn er veel meer soorten die hiervoor geschikt zijn. Kijk wat je leuk vindt en durf ermee aan de slag te gaan. Durf te combineren en voeg daardoor net die herfstsfeer toe die deze takken en bloemen uitstralen!

(Visited 156 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie