Interieur inspiratie, Interieurtips, Interieurtrends

Zet de toon met een patroon

18 februari 2019
Zet de toon met een patroon

Vele stijlen en trends blijven terugkomen, zoals de flared pants in de mode. De verschillen met interieurs van bijvoorbeeld de jaren 70 en nu is dat het nu allemaal veel braver is geworden. Waar vele interieurs toentertijd zo gezellig druk waren met uitgesproken behang en knal oranje stoelen, mocht je nu een keuken willen bestellen met appeltjes groene fronten dan moet je goed zoeken naar een leverancier die dit nog in het assortiment heeft.

Gek is dat, waar mijn ouders, ooms en tantes toen veel durfden met opvallende stofjes en behang, is het interieur nu eenvoudig in kleur of soms zelfs eentonig – sorry mam. We willen rust en eenheid in het interieur, een fijne thuiskomst die niet op je afkomt.

Patroon
Bron: http://www.stripesandwalls.nl/woonstijl-retro

Durf kleur te gebruiken

Wat in de winkel erg opvalt is dat de twintigers niet veel kleuren durven te kiezen, ze maken vaak veilige keuzes. Ik begrijp het goed, want het is een hele investering en je wil er niet snel op uitgekeken zijn. De klant van 50+ (die dus al meerdere interieurs heeft gehad) durft vaak wel voor kleur te gaan. Die willen juist de eenheid en rust breken met een mooie eyecatcher, zoals een fauteuil in een knalkleur, een uitgesproken karpet of zelfs meerdere kleuren en materialen gecombineerd. Natuurlijk een feestje voor mij om mee te werken als interieuradviseur!

Nu wil ik niet zeggen dat de twintigers niks durven hoor, maar ik heb zelf met mijn vriend twee jaar geleden een grijze hoekbank gekocht, grijze eetkamerstoelen gekocht en een kast grijs geschilderd. En die witte muren vonden we wel prima. You get me… in 2016 was misschien het wit met grijze interieur ook helemaal een trend, maar met de wetenschap van nu had ik bijvoorbeeld wel okergele stoelen willen hebben. Maar wat niet is, kan nog komen!

Hoe je ook meer levendigheid in het interieur kan brengen is een mooi patroon op bijvoorbeeld een kussen, behang of karpet. En als je durft op heel je zitmeubel! Wie wordt er nou niet vrolijk als je elke dag binnenkomt in een mooi kleurrijk interieur? Ook de lange maand januari zonder de knusse kerstverlichting zal zo voorbij vliegen.

Patroon

Mix en match

Door verschillende materialen te mixen en matchen maak je een spannend interieur. Hou het bij dezelfde kleurenfamilie en je behoudt toch één stijl.

Met behang kun je eindeloos combineren, je hoeft niet bang te zijn dat het te druk wordt. Er mogen statements gemaakt worden. Vanuit een kleurrijk behang kun je de rest van het interieur creëren. Bijvoorbeeld bij dit mooie behang van Eijffinger – Masterpiece. Denk niet alleen aan de woonkamer, maar ook op de muur achter het bed in de slaapkamer!

Patroon

Misschien heb ik je nu op meer ideeën gebracht om er een kleurrijk interieur van te maken? Niks moet, alles mag! Ben je toch bang dat je er snel op uitgekeken bent? Kies dan voor makkelijk vervangbare items zoals sierkussens, een poef of een plaid. Sommige vloerkleden zijn ook niet aan de prijs en zijn dus makkelijk vervangbaar. Gooi je (oude) artikelen niet weg, maar bewaar het op zolder of wissel het uit met een vriendin. Zo kun je altijd blijven schuiven en spelen met de accessoires in huis, waardoor het elke periode weer lijkt of  je een fijn en nieuw interieur hebt. Succes!

(Visited 85 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie