Interieur inspiratie

Zo decoreer jij je kersttafel

10 december 2018
Tafelstyling Van Donzel
Een paar weken geleden hebben ik (Nadieh) en mijn collega Denise tijdens het Van Donzel Winterevent een workshop tafelstyling gegeven. Heb je het event gemist? Geen probleem! In deze blog vertel ik je uitgebreid over alle onderdelen die we behandeld hebben.
Thema’s

Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, hebben we ervoor gekozen om vier verschillende tafels met ieder een eigen thema te stijlen. Aan elk thema hangt weer een andere stijl, de volgende thema’s hebben we behandeld:
– Romantische kerst (Rivièra Maison)
– Landelijke wonderwereld (Rivièra Maison)
– Stoer en donker (Brynxz)
– Botanisch en chique (HK living)

Hieronder ga ik per thema uitleggen wat de stijl inhoud en wat voor servies hierbij past. Je kunt ervoor kiezen alleen het thema te lezen wat je aanspreekt maar let op! In elk thema heb ik wat tips verweven zitten die voor elke tafel van toepassing kan zijn.

Romantische kerst

Bij deze tafel kun je eraan denken dat niets gek genoeg is. Het mag allemaal bont aangekleed zijn. Verschillende patronen, materialen en kleuren wisselen elkaar af. Tinten van kerstgroen- en rood worden gecombineerd met houten en rieten accenten, maar ook geglazuurd wit servies gaat goed in deze stijl.

Op de foto is te zien dat niet elk bord dezelfde vorm heeft. Bij dit thema is het juist goed om alles door elkaar te gooien. Dit maakt dat de tafel een over de top kerstgevoel geeft!

Tafelstyling kersttafel

TIP: Maak je tafel extra romantisch door kaarsjes in verschillende vormen en hoogtes neer te zetten en aan te steken.

Tafelstyling kersttafel

TIP: Zoek in de natuur naar mooie decoratie stukken om je tafel levendiger en natuurlijker over te laten komen. Denk hierbij aan dennenappels, eikeltjes, takken en bladeren. Maak ze extra bijzonder door ze met glitters te bestrooien of in een metallic kleur te spuiten.

Tafelstyling Van DonzelBron: Pinterest

Landelijke wonderwereld

Voor dit thema kun je het beste denken aan een winter wonderland waarbij witte tinten zich afwisselen met zilveren accenten. Materialen zoals veren, dons, glas en stof mogen met elkaar gecombineerd worden. Samen zorgen ze voor een zacht en chique geheel.

Tafelstyling Van Donzel
Heb je al nagedacht over wat voor tafelbekleding je wilt neerleggen? Er zijn veel opties. Zo kun je kiezen voor een onderbord, placemat, tafelkleed maar ook een tafelloper. Bij deze tafel hebben we gekozen om, passend bij het thema, voor een stoffen placemat te gaan met een zilveren tekst.

Tafelstyling Van Donzel
TIP: Ben je met bijvoorbeeld vier personen, maar heb je een tafel waar plek is voor zes personen? Zorg dan dat je het uiteinde van je tafel mooi aankleed. Leg er bijvoorbeeld een tafelloper op en maak het af met wat mooie accessoires passend in je gekozen thema.

Tafelstyling Van Donzel

TIP: Maak je tafel extra wonderlijk door er wat nep sneeuw tussen te strooien. Durf vooral uit te pakken, met kerst hoef je je niet in te houden.

Stoer en donker

Deze tafel past ontzettend goed bij het thema van deze maand ‘Intense & Gloomy’. Donkere tinten worden met elkaar gecombineerd tot een stoer geheel. Je mag hier dus donkergroen, blauw en paars met elkaar combineren zonder dat dit aanvoelt als een overdaad aan kleur. Door de diepe donkere tinten passen de kleuren toch goed bij elkaar en geeft het een warme en intense uitstraling. Denk bij deze tafel aan verschillende materialen zoals aardewerk servies gecombineerd met stalen bestek en betonnen accessoires.

Tafelstyling Van Donzel
TIP: Ben je van plan om een drie, vier, vijf of zes-gangen diner te plannen? Kies dan voor veel laagjes met twee of drie verschillende serviezen door elkaar gecombineerd. Zo geef je je tafel diepte en spanning.

Tafelstyling Van Donzel
TIP: Wil je deze tafel wat chiquer maken? Kies dan voor wat gouden accenten zoals gespoten takken of decoratiemateriaal wat je over de tafel kan strooien.

Tafelstyling Van Donzel

Botanisch en chique

Dit thema hebben we bedacht voor mensen die wel graag de tafel aan willen kleden, maar niet in een over de top kerst thema. Heb je dus bijvoorbeeld een botanische stijl in je interieur? Kijk dan vooral naar het servies van HK living. Zij hebben mooi aardewerk servies, gecombineerd met chique glazen servies waar bijvoorbeeld gouden bladeren in zijn verwerkt. Dit geeft het thema een chique randje zonder dat je de botanische stijl teniet doet.

Ga bij deze stijl dus vooral voor een combinatie van stoere materialen zoals aardwerk en hout met gouden accenten in bijvoorbeeld glas, servies of bestek.

Tafelstyling Van Donzel
TIP: Om je tafel wat chiquer te krijgen kun je kiezen voor getint glas. Je kunt drink- en wijnglazen vaak krijgen in getint glas. Kies voor een kleur die past bij jouw tafel om te zorgen voor een geheel.

Tafelstyling Van Donzel
TIP: Wil je toch iets meer het kerstgevoel creëren? Leg dan een aantal kerstballen in passende stijl op verschillende plekken op je tafel. Zo voelt het toch aan als een kerst versierde tafel.

Tafelstyling Van Donzel
Wil je jouw interieur aanpassen of kerst klaar maken? De interieur stylisten van Het Stijllab bij Van Donzel helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

(Visited 143 times)

Misschien ook interessant

Geen reacties

Geef je reactie