onderhoud

 

Meubels heb je best een tijd in huis staan, daarom moet je er goed voor zorgen, net zoals je dat voor jezelf doet! Om je meubels mooi te houden is het belangrijk dat je voor het juiste onderhoud kiest. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, handig voor als je het even niet meer weet:

 

TEXTIEL
Voorkomen is beter dan genezen. Behandel daarom een nieuw gestoffeerd meubelstuk met een beschermend middel. Hierdoor krijgen vlekken op basis van olie, water of vet geen kans zich aan de vezels te hechten!

 

LEER
Jarenlang genieten van een mooie lederen bank is niet moeilijk. Twee à drie keer per jaar het leder behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel, houdt dit natuurproduct in topconditie. Verder regelmatig afnemen met een licht vochtige doek zonder zeep. Easy peasy!

 

HOUT
Sommige houten meubelen zijn onbehandeld, sommige hebben een olie-, was- of laklaag gekregen. Hoe de afwerking ook is, hout heeft enige bescherming nodig om het mooie karakter van dit natuurproduct te behouden. Regelmatig onderhoud met woodsealer, olie, was of polish zorgt voor een eerste beschermlaag. En gebruik natuurlijk een onderzettertje voor die hete kop thee.