Binnenkijken bij
Alice & Peter

Alice en Peter verhuisde van Uden naar Boekel vanwege meer ruimte. Vrij wonen werd steeds belangrijker voor henzelf, maar ook voor de hond en gevederde vrienden. Met de koop van deze prachtige, vrijstaande woning werd die wens snel werkelijkheid. Het interieuradvies van Ria in de woonstijl Hotel chique maakte het plaatje helemaal compleet.

 

Sophisticated rustiek interieur

Met verhuizen volgen al snel de interieuruitdagingen, want hoe ga je de nieuwe plek eigen maken? De indeling van de ruimtes was al helemaal oké, maar toch was ‘het’ gevoel er bij zowel Alice als Peter nog niet. Ria to the rescue!

Na een eerste gesprek maakte adviseur Ria een interieuradvies voor de woning. “Ria vroeg goed door bij het kiezen van de meubels en hield rekening met de ruimtes door de tekeningen goed te bekijken. Bij de presentatie van het totaaladvies liet Ria alle kleurstalen zien en welk behang, vloerkleden, kussens, etc. hierbij past. Dat lag allemaal bij elkaar toen we op de afspraak kwamen. Dat was super mooi! We hebben alles gekozen wat Ria heeft voorgesteld.”, aldus Peter.

Ria: “Alice en Peter wilden een modern, huiselijk en warm, nieuw thuis. Ze houden van bijzondere vormen, warme kleuren en het combineren van diverse stoffen.”

Op advies van Ria is de eikenhouten vloer opnieuw geschuurd en voorzien van een vergrijsde olielaag. Door alle kozijnen en de kolom in de tuinkamer zwart te schilderen, oogt de woning meteen modern en chique. Hotel chique is dan ook dé trend van dit moment!

Er is erg goed geluisterd naar onze wensen en smaak. Ria en Angelique hebben zich goed ingeleefd om van ons huis een nieuw, warm thuis te maken.

Tuinkamer

De tuinkamer, een fantastische plek waar Alice en Peter weids wegkijken over de tuin en weilanden. Hoe gebruik je zo’n ruimte nu eigenlijk? Alice en Peter vonden, in de inrichting van de vorige bewoners, een eettafel op die plek niet zo geschikt. Ria is gaan brainstormen en bedacht een bank in de serre van afgedekt leer met het zicht naar buiten om te kunnen genieten van de natuur. Het werd een elementenbank, in dit geval een bank met een tussentafel, die precies tegen de kolom geplaatst is.

 

De kasten achter de bank zijn op maat gemaakt en net zo diep als de kolom. Op deze manier valt deze volledig weg en is deze minder opvallend geworden, natuurlijk ook door de kasten en de kolom hetzelfde zwart te geven. Een mooi geheel! ’s Avonds drinken Alice en Peter hier graag een wijntje en op zomeravonden gaan zelfs de tuindeuren lekker open. Het is genieten van de dieren met het vrije en landelijke uitzicht aan deze kant van het huis!

Een advies van meubels tot aan de allerlaatste styling bij je thuis heeft echt meerwaarde! Het resultaat is erg mooi! We zouden het zelf zo niet voor elkaar gekregen hebben.

Een woon
& eetkamer

De woon- en eetkamer is voor gezellige avonden met familie, etentjes met de vier kinderen, tv kijken met z’n tweeën én de ruimte met bijzondere eyecatchers!

Te beginnen met de ovalen tafel van maar liefst 3.20 meter lang met 10 luxe eetkamerstoelen en een prachtige lamp erboven. De plek voor goede gesprekken met vrienden en waar de kinderen en kleinkinderen van Alice en Peter aanschuiven om urenlang te tafelen.

Daar direct achter een ronde muur met statement behang van Arte. Waar de behanger nog eens achter zijn oren krabde, zag Ria geen enkele uitdaging en met een gigantische ronde spiegel is dit wel dé eyecatcher van de woonkamer te noemen! Extra inventief: in deze stenen muur zit verwarming. Een stuclaag was nodig om het vervolgens te kunnen behangen.

Eindelijk kreeg het erfstuk van oma, een prachtig schilderij en gouden lijst, een mooie plek achter de eettafel. Alice: “In ons vorige huis vonden we er geen geschikte plek voor en kreeg het schilderij te weinig aandacht. Nu was het voor Ria een must om het een mooie plek te geven. We kijken er nu dagelijks naar!”

Een elementenbank
van Kloeck

De Bunn bank van Kloeck is ook een elementenbank. Dat wil zeggen dat je deze naar eigen smaak kunt ‘opbouwen’. Voor Alice en Peter is gekozen voor diverse elementen, sommige delen met of zonder rug- of armsteun en een poeftafel voor accessoires en een drankje. Daarbij een lekker groot vloerkleed en salontafel Burlington. De twee draaifauteuils zijn favoriet! Hier zitten Alice en Peter elke avond in. “Die zitten echt fijn! Kom maar eens even zitten, schuif ik even een poefje bij”, aldus Alice. De fauteuil heeft een hoge rug. De achterkant is van leer en stoer, het zit- en rug gedeelte van comfortabele stof, lekker zacht.

Nadat de meubels geleverd en geplaatst zijn heeft Ria haar krachten gebundeld met styliste Angelique. Samen hebben zij het nieuwe thuis van Alice en Peter gestyled met accessoires. Net als op tv zijn Alice en Peter naar buiten gegaan en pas weer binnengekomen toen Ria en Angelique helemaal klaar waren. Alice: “Gewapend met een bus vol accessoires hebben ze ons huis erg mooi ingericht en afgemaakt. Alles is naar onze smaak!

 

Alice kwam in ons oude pand aan de Prior van Milstraat altijd al accessoires kopen. Angelique maakte dan een mooi setje voor op tafel. De stijl van dit stel was dus al bekend en zo is de ruimte dan ook helemaal ‘eigen’ aangekleed. Gekozen is voor donkere accessoires, veelal in zwart en kussen met een glinstering voor een luxueus gevoel en échte Hotel Chique uitstraling.

Maak een afspraak
met Ria!

Of maak een afspraak met een andere interieurstylist! Je kunt er ook voor kiezen om de keus aan ons te laten.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})