Horren

Horren, ideaal wanneer het voorjaar weer begint. Want, wanneer de temperaturen stijgen en de zon begint te schijnen, worden deuren en ramen opengeslagen. Helaas verplaatsen insecten zich op dat moment juist van buiten naar binnen. Niets is zo irritant als het gezoem van een mug of een lome bromvlieg.

Die wil je natuurlijk op een stijlvolle manier weren uit je huis. Bij Woongelofelijk van Donzel helpen we je daarom graag met het kopen van horren op maat.

Verschillende soorten horren kopen

.

Rolhor

Een rolhor is een hele fijne oplossing voor je ramen of deuren. In dit geval zit het gaas in een frame en kan omhoog worden opgerold wanneer je bijvoorbeeld naar buiten gaat. Daarnaast is het gaas bijna onzichtbaar. De cassette is smal, waardoor het frame vrijwel onzichtbaar is.

Wat voor raam of deur je hebt maakt in principe niet uit, want de rolhorren zijn geschikt voor bijna elk type (dak)raam en deur. Handig aan de rolhor is dat het zowel aan de binnen- als buitenkant van het kozijn kan worden bevestigd.

Plissé hordeur

De meest stijlvolle optie is de plissé hordeur. De naam zegt het al: deze hor is gemaakt met geplisseerd gaas. Deze hor wordt in een deurpost geplaatst en kun je door het gevouwen gaas open en dicht schuiven. De plissé hordeur heeft geen veer nodig, waardoor je het openen en dichtschuiven van de hordeur bijna niet hoort. Het gaas in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het altijd aansluit op je interieur.

Daarnaast reflecteert het niet, waardoor je uitzicht maar minimaal gehinderd wordt. Beschikt jouw huis over een serre of schuifpui? Kies dan voor een op maat gemaakt dubbele hordeur met magneetsluiting.

Hor draaikiepraam / Inzethor

Een draaikiepraam is een verhaal apart. Dit raam kun je naast verticaal openklappen ook open laten kantelen. Een gewone hor is hiervoor meestal niet geschikt. Voor dit soort ramen is een inzethor de perfecte oplossing. Bij dit type hor wordt het gaas gespannen in een frame naar eigen wens.

Het frame wordt in de raamopening geklemd, waardoor er geen gereedschap, boor of schroef bij hoeft komen te kijken. Ideaal voor kunststof ramen. Mocht je toch een vaste inzethor willen in bijvoorbeeld je ramen boven, dan is dat ook altijd een optie.

Horren op maat

De horren worden op maat gemaakt, afhankelijk van het type raam of deur dat je hebt. De horren kunnen vrijwel in elk type kozijn. Ze zijn samen te stellen in verschillende soorten maten gaas en in verschillende kleuren aluminium frame. Het aluminium is verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Zo past jouw hor helemaal bij de rest van jouw raambekleding, gordijnen of kleur van de muren.

Horren op maat, dit zijn de voordelen:

Een op maat gemaakte hor heeft meerdere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld standaard horren of vliegengordijnen:

// Je kunt het helemaal zelf samenstellen qua kleur en dikte van het gaas;


// Het sluit naadloos aan op het kozijn van je deur of raam, waardoor je toch op een stijlvolle manier je huis kan weren voor insecten;


// Het weert naast insecten ook pollen. Vooral het Poll-tex gaas houdt pollen buiten de deur. Ideaal wanneer je last hebt van hooikoorts!

De montage van de horren

Zelf een hordeur plaatsen is een heel uitdagende klus als je er niet mee bekend bent. Daarom zorgen we dat een stoffeerder bij jou thuis de hordeur(en) of horramen monteren.

Dit kan op twee manieren.

Horren kunnen in de dag worden bevestigd, waar het subtiel wegvalt in het kozijn. Als de hor op de dag wordt het op het kozijn bevestigd. Dit is meestal het geval bij een hor voor een draaikiepraam, aangezien het tuimelen van het raam niet geblokkeerd moet worden.

Zelf je hor samenstellen

Woongelofelijk van Donzel in Uden is met een oppervlakte van maar liefst 12.000m2 een bron van wooninspiratie. Kom dus binnenkort een keer langs in onze winkel om zelf jouw ideale hor samen te stellen. Onze interieurstylisten geven je graag advies. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Meer vloer • raam • muur

.

Veelgestelde vragen over horren (FAQ)

Wat zijn horren?

Horren zijn raam- of deurafdekkingen gemaakt van gaas, ontworpen om insecten buiten te houden terwijl ze frisse lucht binnenlaten. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen zoals rolhorren, vaste horren en plissé hordeuren.

Waarom zou ik horren kopen?

Horren zijn essentieel om insecten, zoals muggen en vliegen, buiten te houden, terwijl ze natuurlijke ventilatie en frisse lucht mogelijk maken. Ze zijn vooral handig in de warmere maanden wanneer insecten actiever zijn.

Hoe onderhoud ik mijn horren?

Horren kunnen eenvoudig worden onderhouden door ze regelmatig af te stoffen en het gaas schoon te maken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel.

kan een hor op maat gemaakt worden?

Ja, horren kunnen op maat gemaakt worden om perfect te passen bij de afmetingen van je ramen en deuren.

 

Zijn horren zichtbaar?

Sommige horren zijn discreter dan andere. Veel moderne horren zijn ontworpen om zo onopvallend mogelijk te zijn en hebben dunne frames en gaas.

Kan een hor worden gebruikt met andere raamdecoraties?

Ja, horren kunnen worden gecombineerd met jaloezieën, gordijnen en andere raamdecoraties zonder problemen.

Waar kan ik horren kopen?

Wil je horren kopen? Kom naar de woonwinkel Woongelofelijk Van Donzel in Uden. Op onze afdeling Vloer • Raam • Muur staan onze specialisten klaar om je persoonlijk te adviseren.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})