Interieuradvies nieuwbouwhuis inrichten

Heb je een nieuwbouwhuis op het oog? Of zelfs al gekocht? Van harte gefeliciteerd! Nu kan het leuke (maar ook spannende) inrichten beginnen...

Een nieuwbouwhuis inrichten

Een nieuwbouwhuis inrichten is een hele klus. Er zijn zoveel dingen om over na te denken. Van de vloer en de raamdecoratie tot de nieuwe meubels.

Genoeg om je hoofd op hol te brengen. En dan wil je natuurlijk ook nog dat de inrichting van je nieuwbouwhuis één geheel is.

Kortom: van de vloer, muren en ramen tot aan de nieuwe meubels..

Benieuwd welk interieur bij jou past?

Speel de Quiz en ontvang advies op maat!

Help! Ik heb (nog) geen muren...

Geen paniek!

Een nieuwbouwhuis inrichten is zeker geen gemakkelijke opgave. En al helemaal niet als het huis uit een paar kale witte muren bestaat óf erger… je alleen nog maar een bouwtekening van je nieuwbouwhuis hebt.

Ruimtes en afmetingen kun je hierdoor maar moeilijk inschatten.

Laat staan dat je je een voorstelling kunt maken van hoe het interieur van je nieuwbouwwoning er straks uit ziet.

Geen paniek! De interieurstylisten van Woongelofelijk Van Donzel in Uden geven je graag interieuradvies en helpen je bij elke stap van het inrichten van je nieuwbouwwoning.

Binnenkijken bij...

Alvast inspiratie opdoen? Swipe naar rechts voor meer foto's van nieuwbouwwoningen die we hebben ingericht.

Of bekijk al onze binnenkijkers

Reviews van klanten

8.9

417 beoordelingen

Mooie winkel met veel keuze. Het is overzichtelijk en je loopt een route dus je komt langs alle meubels. Vriendelijk personeel, wij zijn goed geholpen en geadviseerd. Denken mee in mogelijkheden en waar nodig kon aanpassing op maat gemaakt worden. Snelle levering en net personeel.

Van de Donk

Ontzettend goed geholpen door Tom! Dacht heel erg mee over maten, kleuren enzovoort. Nam heel erg de tijd om goed te helpen en was ook in voor een gezellig praatje.

Mevrouw van den Boogaard

Goeie service. Fijne begeleiding en wij zijn mooie shuttes rijker.

Heer/mevrouw Elbers

Bekijk alle reviews

Checklist nieuwbouwhuis inrichten: volg deze stappen!

Omdat een nieuwbouwhuis inrichten toch nét iets anders is dan het inrichten van een bestaande woning, lopen we graag even de stappen met je door.

Stap 1: Kennismaking met de interieurstylist

De eerste stap van ons interieuradvies voor nieuwbouwwoningen is altijd de kennismaking.

Net als bij elk ander interieuradvies vinden wij de ‘klik’ met de interieurstylist erg belangrijk.

Om de juiste sfeer in huis te creëren is het van belang dat we op één lijn zitten. Jouw persoonlijkheid zetten we vervolgens om in een identity board.

Hierin geven we aan wat jij écht belangrijk vindt in het leven, zodat we dit kunnen vertalen in de inrichting van je nieuwbouwhuis.

Stap 2: Een nieuwbouwhuis inrichten begint met een plattegrond

De functie van een ruimte is bepalend voor de inrichting. Het is belangrijk om te weten waar je de ruimte voor gaat gebruiken. Wonen, slapen, studeren of werken, noem maar op.

Op basis van de bouwtekeningen maken we vervolgens een slimme indeling van de woning. Onze stylisten bepalen aan de hand hiervan passend woningtextiel voor de vloeren, ramen en muren.

Vaak zijn de bouwtekeningen, zoals van het nieuwbouwproject De Ruiter in Uden vrij verkrijgbaar. Dus onze stylisten kunnen meteen aan de slag.

Natuurlijk houden we hierbij rekening met onder andere het leidingwerk, de ramen, het daglicht en de zichtlijnen binnen de ruimte en daarbuiten.

Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de woning ruimtelijk blijft ogen en ruimtes met elkaar worden verbonden. Een slimme indeling draagt hierdoor bij aan een rustige en uitgebalanceerde sfeer in huis.

TIP: door al vroeg in het proces een interieurstylist te betrekken bij het proces, kunnen we het beste rekening houden met bouwkundige factoren.

Stap 3: Een moodboard maken

Om de juiste sfeer van jouw nieuwe interieur te vangen maken we gebruik van een moodboard. In dit ‘sfeerboard’ zie je de kleuren, vormen en woonstijl terug die het ‘gevoel’ van de inrichting laten zien.

Natuurlijk kun je zelf ook wooninspiratie opdoen. Bekijk bijvoorbeeld onze binnenkijkers of struin Pinterest af voor de nieuwste woontrends en mooiste woonstijlen. Als je een fijne sfeer hebt gevonden kun je dit samen met jouw interieurstylist bespreken.

Tip: klik op de hartjes in onze meubelcollectie om een favorietenlijstje te maken. Je kunt het lijstje vervolgens mailen naar jezelf of iemand anders.

Stap 4: Woningtextiel vormt de basis

Op onze afdeling woningtextiel vind je alles over vloeren, gordijnen, behang, verf, jaloezieën en overige raambekleding zoals horren.
Onze interieurstylisten Doret en Janine noemen deze afdeling altijd de ‘sfeermakers’. Zelf zouden we het niet beter kunnen zeggen.

De schil van een ruimte is namelijk super belangrijk voor de sfeer en uitstraling van de hele woning. Wanneer de basis niet mooi in balans is, sta je eigenlijk al met 1-0 achter. Daarom bestaat het nieuwbouw interieuradvies ook uit een kleuradvies op maat.

Afdeling Vloer • Raam • Muur

Alles voor jouw interieur

Onze afdeling Vloer • Raam • Muur vormt de basis van jouw interieur. Hier vind je onder andere een ruime keuze aan PVC vloeren, luxe behang én verschillende raambekleding zoals gordijnen en jaloezieën.

Bekijk afdeling Vloer • Raam • Muur

Stap 5: Nieuwe meubels uitzoeken

Vervolgens is het tijd voor nieuwe meubels die bij jou passen. Naast dat ze natuurlijk de juist sfeer moeten uitstralen, is het óók belangrijk dat ze praktisch en comfortabel zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verstelbare fauteuils of de hoogte van de zitbank.

Tip: kom de meubels proefzitten in onze woonwinkel in Uden. Zo ervaar je pas écht hoe een meubel zit. Hou er daarnaast rekening mee dat de levertijden kunnen oplopen. Vooral als je kiest voor maatwerk opties, zoals een speciale stof of afwijkende maten.

Stap 6: De verlichting kiezen

Naast woningtextiel en bijpassende meubels is verlichting ook erg belangrijk in huis. De juiste verlichting is namelijk onmisbaar bij het creëren van sfeer en warmte in huis.

Kies daarom lampen die goed passen bij jouw interieurstijl en plaats ze op strategische plekken in huis. Op deze manier heb je altijd én overal genoeg (sfeer)verlichting.

Zoals al eerder gezegd kan het tijdig inschakelen van een interieurstylist hierbij uitkomst bieden. Zo kunnen we bijvoorbeeld meedenken bij het plaatsen van de lichtpunten, waardoor dit later niet voor problemen zorgt.

Wil je nóóit meer acties, tips en wooninspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze Woongelofelijke nieuwsbrief.

Stap 7: Interieuradvies met 2D of 3D visualisatie

Vooral bij een interieuradvies voor nieuwbouw is het lastig om het eindresultaat voor je te zien. Vaak moet het huis nog gebouwd worden, waardoor je maar moeilijk een voorstelling kunt maken van je droomhuis.

Bij Woongelofelijk Van Donzel hebben we daarom de mogelijkheid om een 2D of 3D visualisatie te maken van jouw nieuwe interieur. Zo weet je precies hoe jouw inrichting er in het écht uit gaat zien.

Hoe gaaf lijkt jou zo’n visualisatie voor jouw eigen woning?

Stap 8: De woonaccessoires

Staat de basis van jouw nieuwbouw interieur als een huis? En heb je ook al bijpassende (en comfortabele) nieuwe meubels uitgezocht? Dan is het tijd om jouw interieur nóg persoonlijker te maken met woonaccessoires.

Heb je dierbare items of erfstukken? Dan moeten die zeker een mooie plek in huis krijgen. Onze stylisten helpen je graag bij het afstylen van het interieur van je nieuwbouwwoning.

Reviews van klanten

8.9

417 beoordelingen

Mooie winkel met veel keuze. Het is overzichtelijk en je loopt een route dus je komt langs alle meubels. Vriendelijk personeel, wij zijn goed geholpen en geadviseerd. Denken mee in mogelijkheden en waar nodig kon aanpassing op maat gemaakt worden. Snelle levering en net personeel.

Van de Donk

Ontzettend goed geholpen door Tom! Dacht heel erg mee over maten, kleuren enzovoort. Nam heel erg de tijd om goed te helpen en was ook in voor een gezellig praatje.

Mevrouw van den Boogaard

Goeie service. Fijne begeleiding en wij zijn mooie shuttes rijker.

Heer/mevrouw Elbers

Bekijk alle reviews

Conclusie: Een nieuwbouwhuis inrichten

Een nieuwbouwhuis inrichten hoeft geen overweldigende taak te zijn. Met dit stappenplan helpen we je jouw nieuwe woning om te toveren tot een plek waar je je écht thuis voelt.

Ben je benieuwd naar de verrassende ideeën van onze interieurstylisten? Vraag dan een gratis interieuradvies aan.

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 417 individuele klantbeoordelingen op
5-sterrenspecialist

Veelgestelde vragen bij interieuradvies voor nieuwbouwwoningen (FAQ)

Wat is nieuwbouw interieuradvies?

Interieuradvies voor nieuwbouwwoningen is een dienst waarbij onze ervaren stylisten je helpen bij het creëren van een stijlvol en functioneel interieur voor jouw nieuwe huis. We adviseren je onder andere over kleurenschema's, meubelindeling, verlichting, accessoires en meer.

Waarom een interieuradvies voor mijn nieuwbouwwoning?

Ons interieuradvies helpt je om het maximale uit je nieuwbouwwoning te halen. Onze experts hebben kennis van de laatste trends en helpen je bij het maken van weloverwogen keuzes die passen bij jouw smaak en levensstijl.

Wanneer is het beste moment om interieuradvies in te schakelen?

Het is raadzaam om interieuradvies zo vroeg mogelijk in het bouwproces in te schakelen, bij voorkeur voordat de bouw begint. Op die manier kunnen we samen het ontwerp optimaliseren en rekening houden met zaken als elektrische en sanitaire voorzieningen.

Hoeveel kost interieuradvies voor nieuwbouwwoningen?

In tegenstelling tot andere woonwinkels is ons interieuradvies gratis. We zullen dus nooit individuele kosten rekenen voor een advies, maar willen samen met jouw het hele proces doorlopen. Het is daarom belangrijk om je budget te bespreken, zodat we je specifieke wensen kunnen bespreken en een gepaste offerte kunnen opstellen.

Wat kan ik verwachten tijdens een interieuradviesgesprek?

Tijdens een interieuradviesgesprek bespreken we eerst je wensen, behoeften en budget. Je persoonlijke stylistes zal je voorzien van ideeën en suggesties, en samen de stijl, kleuren, materialen en meubels bepalen die het beste bij jouw nieuwbouwwoning passen.

Krijg ik ook hulp bij het kiezen van meubels en accessoires?

Ja, onze interieuradviseurs helpen je bij het selecteren van meubels, accessoires en andere interieurartikelen. Ze zullen rekening houden met je persoonlijke stijl en budget, en begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met het interieuradvies?

Ons doel is om je volledig tevreden te stellen met het interieuradvies. Mocht dit niet meteen het geval zijn, dan zullen we samen met je werken aan eventuele aanpassingen en wijzigingen om ervoor te zorgen dat het ontwerp aan de verwachtingen voldoet.

Hoe lang duurt het voordat ik het definitieve interieurontwerp ontvang?

De tijdsduur voor het ontvangen van het definitieve interieurontwerp varieert afhankelijk van de omvang van het project. In de meeste gevallen streven we ernaar om het ontwerp binnen enkele weken na het adviesgesprek te kunnen presenteren.

Meer weten over ons?

Heb je nog vragen over ons interieuradvies nieuwbouw? Neem dan vrijblijvend contact op.

zoeken

Waar ben je naar opzoek?

{{ searchErrorMessage }}

Gevonden categorieën ({{ results['categories']['total'] }})

Gevonden producten ({{ results['products']['total'] }})

Gevonden pagina's ({{ results['pages']['total'] }})